reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Czy to normalne, że na jakiś czas maluch przestaje "działać" ????????????
Mam takiego stracha, bo go dziś nie czuję tak ontensywnie jak zwykle, tylko bardzo (a nawet za bardzo) delkatnie. Mam trochę złe dni (nerwy, płacz) czy to może być przyczyną ciszy? :( :( :(

reklama
Ja też pijam kawe codziennie. Zresztą moja mami jak była ze mną wciąży to nie mogła nic jeść(wszystko zwracała) tylko piła kawe i paliła fajki. naszczęśćie urodziłam się normalna - myśle. :) byłam tylko b. malutka 2400 w 9 miesiącu

anian maluszki moga miec tzw."dni lenia",ja ostatnio zle sie czulam i 2 dni prawie nie czulam dzidzi i mialampotwornego stracha,

Anain,ja dwa dni temu mialam dokladnie tak samo-czekalam caly dzien,zeby kolo 18 poczuc pojedyncze lekkie pukanie od srodka i to wtedy kiedy sie porzadnie rozryczalam ze strachu ze moze cos jest nie tak.A nastepnego dnia tez ledwo co wyczuwalam dzidzie,ale mialam zaplanowane USG i na ekranie widzialam swoja pocieche ktora ledwo,ledwo machala raczkami,ale wedlug lekarza byla w najlepszym stanie i serduszko ma jak dzwon.Wiec jak widac naszych nieurodzonych dzieci tez ogarnia od czasu do czasu len i niechec do czego kolwiek.

Mi się taka sytaucja PIERWSZY raz zdarzyła i dlatego mam doła...mam nadzieję, że jak się wykąpię i położę prze TV i będę się obijać to jednak da mi dzidzia znać. Mojemu zdarzały się chwile lenia, ale nigdy na tak długo...

Mi sie tez poraz pierwszy tak zdarzylo i naprawde wiem co w tej chwili czujesz,ale nie martw sie.lepiej zalatw dzidzi jakies atrakcje,ktore go przebudza.Ja wtedy puscialam sobie koncert Bajmu baaardzo glosno i jak nie ryczalam,to spiewalam.Takiej meki nie moze wytrzymac nawet dziecko o najsilniejszych nerwach.Moje tez nie wytrzymalo,no i kopnelo mnie leniwie zebym sie tylko odczepila i przestala dreczyc swoim fajszowaniem ;)

Dzięki benita_29 za pocieszenie...poleżę i zobaczę a na razie to sie tylko dołuję...pocieszam się tym, że jakby coś drgnęło (ale to może moja wyobraźnia)... :(

Jakiś kiepski zawodnik się z mojego dzidziusia zrobił, bo mnie dalej olewa, a ja dalej mam pietra. Czuję już że NADAL się rusza, ale to nie to...tak jakoś słabo. Ale czuję swoje Maleństwo, czyli jest z nim OK, tylko był na mnie zły za stresik jaki mu funduję w tym tygodniu (mam nadzieję,że to tylko to).Może się dziś już rozbryka...tak bym chciała...Ja psychicznie do porobu się wykończę. Teraz panikuję co jest, gdy nie czuję przez dzień Maleństwa, a jeszcze trochę do marca czasu zostało....

reklama
Słuchajcie, słuchajcie, dzis po raz pierwszy dostałam kopniaczka jak sobie siedziałam!! Takie puk puk, fajne to to. Ale często czuję jak mnie kopie tak do tyłu i coraz częściej się wypina, o, teraz znowu kopnęła, rozrabiara jedna, kochana!! Buziaczki dla wszystkich!!!!!!! :laugh: :laugh:

Do góry