reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

A ja wczoraj czulam sie potwornie-bol glowy,zmeczenie i co zjadlam to do kibla bleeeeeeee,maluszek mial pewno glodowke :( i sie nie ruszal............................ :(czekam i wysluchuje

reklama
a ja moje malenstwo coraz czesciej czuje nawet jak chodze- a one podobno wtedy spia ??? Ale nawet jak dzis na spacerze z psami bylam to dostalam kopniaczka :) Moze maluch juz sie wczuwa i przygotowuje do przyszlych spacerkow ? ;)

bacia pisze:
Cześć dziewczyny :) wczoraj znalazłam to forum i od rzau się zarejstrowałam. Proszę powiedzcie co to jest 3d i czy to normalne że mam termin na marzec a nie czuję jeszcze ruchów swojego maluszka. Do lekarza ide dopiero 16 listopada a na usg normalne 14. Bardzo się boję czy wszystko jest ok bo jedną dzidzię juz straciłam i nie chcę stracić drugiej :(.

bacia witaj :D
mysle ze to normalne ze nie czujesz, niektore kobiety zaczynaja czuc w 22-24 tygodniu ciazy, no moze bardziej swiadome zaczynaja byc ruchow. nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze :D

To miło że tak mówisz troche mnie pocieszyłaś ale jak już poczuję ruchy swojego maleństwa to bede chyba najszcześliwszą kobietą na świecie.

witaj Bacia :)....ja zaczełam czuc moje malenstwo dosyc wczesnie bo 17 tyg:)...i jak powiedział mój gin..duzo zalezy od psychiki kobiety i tego czy jest szczupła czy nie....ja podobnie jak ty straciłam juz jedno dziecko i tez jestem bardzo wyczulona..poza tym jestem szczypła:)....nie martw sie na zapas...wszystko bedzie w porzadku..przede wszyskim pogoda ducha na codzien :):):):)

Ha! Dziewczyny sorry że wczoraj nie napisałam ale byłam w szale zakupów ;) . Otóż jak wczoraj byłam na USG no mi powiedziano że dzidzia jest bardzo duża (15cm - 23 jakby stanęła!!! ) i wszystko jest ok - widziałam jak serduszko bije - napełnia sie krwią tak szybciutko. I tak się ruszało - rączkami i nóżkami... Tylko jest jeden maluteński problem - ono leży kręgosłupem do przodu!!! :D I cały czas mnie kopie w tył, w plecy i jelita i w co tam jeszcze nawet nie wiem, dlatego pewnie tak często do kibelka latam :laugh: i własnie dlatego nie mogę nic poczuć bo z przodu cały czas mam takie dość duże uwypuklenie - i tak myslałam że to główka tylko myślałam że przodem, a to moje Maleństwo w złą stronę luka. Więc teraz po prostu muszę poczekać aż się mały urwis odwróci ;D Tak się uspokoiłam. Od razu mi lepiej było. Widziałam nawet stópke z bliska, wszystkie paluszki - taka mała zgrabna stópka hehehehe (pewnie dla każdej z nas to nasze dzieci są najpiękniejsze) I oczywiście dowiedziałam się że na 90% jes to DZIEWCZYNKA!!! No więc mała Różyczka nadchodzi i atuś nie może sie doczekać aż weźmie na ręce. Chociaż wolała chłopca na początku to dwa dni temu miał sen, jak mała dziewczynka biegnie do niego i rzuca się na szyje i mówi "Tato" i powiedziała mi że chyba wolałby taką małą dziewczynkę trzymac na rękach. Sam sie nie mógł zdecydować. Ale Matka Natura zdecydowała za niego. I oczekujemy małej rozrabiary!!!

Kocham cały świat!!! Pozdrawiam was wszystkie gorąco!!!

reklama
Do góry