reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Moj maz strasznie chcialby miec syna, ale jest przekonany ze to bedzie cora :) A ja mam troche inne przeczucia :) Dlatego, wybieramy imie dla obojga plci :) Problem w tym, ze maz jest strasznie monotematyczny i akceptuje obecnie tylko " Daria i Dariusz ;)

reklama
Zauważyłam, że dużo prawdy jest w tym, że im bardziej jesteśmy zabiegane tym mniej czujemy dziecko. Dopiero teraz, jak już siedzę i wypoczęłam po dzisiejszym bieganiu to czuję, że Maleństwo w moim brzuchu się budzi do życia...Bardzo się z tego powodu cieszę, ale mam nadzieję, że urwis nie będzie za długo dziś ruchliwy, bo muszę powoli iść spać :)

no właśnie...
może dlatego tak późno poczułam pierwszy raz maleństwo - za intensywnie żyłam :) teraz przystopowałam i zaczynam je coraz częściej czuć - to 100% prawdy

no mój bobi lubi dokazywać jak leżę w łóżku wykąpana i szykuję się do spania wtedy jest super aktywny a teraz śpi , wczoraj tatuciowi dał znowu w ucho mam z tego niezły ubaw a misio jak trzymał łapkę na brzusiu to czuł takie fale że oczy miała jak 5 złotych z przejęcia a jutro mam 3d i się cykam czy wszystko dobrze

Hej Dziewczyny, ja tez na marzec. Zastanawiałam się kiedy powinno mnie kopać maleństwo. Bo jak na razie to od czasu do czasu cos tam poczuję ale naprawde rzadko. Czuję kiedy wciska mi główkę (a może to nóżka) pod żebra lub na dół na pęcherz, ale nie czuje kopnięć... :( Jak jest u Was??? Bo ja sie juz zaczynam denerwować... to już 19 tydzień idzie a tu nic... Jutro będę znała płeć. I dużo o tym Maleństwie myślę. Więc się denerwuję. Napiszcie proszę jak to u Was jest.

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Agata

ja juz czuje, ale chyba nei musisz sie martwic. wszystko zalezy od twojej budowy ciala, od intensywnosci zycia jakie prowadzisz. zajrzyj sobei do watku "kiedy poczujemy ruchy malenstwa". te dziewczyny ktoer sa o kilka tygodni dluzej w ciazy niz my, czuja juz czesciej i bardziej intensywnie. nie martw sie, na pewno wszystko jest ok :D

Moje mocno sie wierci. Kopie i kręci, aż tatuś był zdziwiony, że to tak czuć juz pod ręką. :). Nie wiem czy jest to związane z moja ruchliwością, bo np. , tego maila pisze juz w trzech podejsciach w pracy. :laugh:

reklama
Do góry