reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
Kinga, czkawka jest wtedy kiedy miarowo dziecko prze kilka, kilkanascie minut czka - tobie wydaje sie ze puka - ale jest to miarowe odczucie (tak jak u dorosłego)

więc jeżeli czujesz że zapukało i przestało i później znowu kopnęło - to nie może być czkawka

i jedziemy od rana szalone wykopy a co będzie cicho siedzieć mozna troszke skopać mamę ;)
a poważnie to wczoraj wieczorkiem poza pokazem dla tatusia tak mnie dziwnie uciskało ze nie mogłam leżeć

ara pisze:
monika.g pisze:
A ja bym wolala zeby mnie kopalo bez przerwy. Dalej u mnie cisza :(

monisiu, nie denerwuj sie, doczekasz sie na pewno :)
a moge sie zapytac jakich rozmiarow jestes?? i jak u ciebie z tluszczykiem na brzusiu, bo moze wlansie tluszczyk ci zaglusza kopniaczki :) 
Raczej jestem szczupla ale na brzusiu troszke tluszczyku moge miec. Moze wlasnie to jest ten powod. Chociaz mam go niewiele. ale zawsze to jakies pocieszenie,bo martwie sie juz okropnie. Na dodatek brzuszek chyba przestal mi rosnac i denerwuje sie czy aby nic sie tam nie dzieje. Byle dotrwac do 7 list. do usg.

sluchajcie, bylismy w sobote u znajomych. jechalismy przez caly londyn no i trafilismy na ogromny korek, a co za tym idzie, objazd 20 kilometrowy. ja sie zdenerwowalam, jak zwykle zreszta ;) bo w pewnym momencie znalezlismy sie niewiadomo gdzie. w kazdym razie, moja dzidzia zdenerwowala sie chyba razem ze mna bo tak zaczela szalec, jak nigdy dotad. pozniej przez 3 godziny, jak juz dojechalismy, dawala znac o sobie, pukala, skakala, kopala i robila fikolki, caly wieczor siedzialam z usmiechem od ucha do ucha... ;)

azik pisze:
Kinga, czkawka jest wtedy kiedy miarowo dziecko prze kilka, kilkanascie minut czka - tobie wydaje sie ze puka - ale jest to miarowe odczucie (tak jak u dorosłego)

więc jeżeli czujesz że zapukało i przestało i później znowu kopnęło - to nie może być czkawka
Tak też sobie pomyslałam ;)

a ja byłam u rodziców i mama i tata wczoraj poczuli kopniaki brzuch mi skakał i gołym okiem było widać jak brzusio faluje i co chwila w różnych miejscach wyrastają guzki, a potem dziadkom przybił piatki i skopał tatusia tak samo rano teraz jest wykończony jak mamusia i idziemy po m jak miłość lulu papapa

reklama
Do góry