reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

A ja stwierdzilam, ze trzeba walczyc o swoje- i tak moj kregoslup bedzie musial duzo wytrzymac, dlaczego niby mam go nadmiernie nadwyrezac dlugo stojac w kolejkach? I tak np. w Auchan sa kasy (do 10 produktow i kasy hurtowe), w ktorych kobiety w ciazy sa obslugiwane bez kolejki. Tylko w tych kasach to przysluguje. Ostatnio jak robilam zakupy wcale nie czekalam az mnie ktos w takiej kasie przepusci (juz sie nauczylam ze tego nie robia, mimo ze zawsze kurtke rozpinam, zeby bylo widac o co chodzi), tylko po prostu przeszlam obok ludzi do kasjerki, mowiac tylko grzecznie, ale stanowczo "przepraszam" i wylozylam swoje produkty na tasme. Nie wiem czy ludzie zrozumieli dlaczego tak zrobilam, ale nikt nie protestowal. Jezeli nie maja ochoty na przepuszczanie, to moga wybrac kasy, w ktorych kobiety w ciazy nie maja przywilejow.

reklama
aniam ja tez tak robię, jak stałam raz za laską która miała przetłuszczone śmiersdzace włosy to myślałam że padnę kasjerka na mni spojrzała i zapytała co mi bo jakaś zielona jestem i mnie poprosiła do kasy gdyby tego nie zrobiła to bym wymiotow na głowę słowo daję, a na pocztach w urzedach i bankach ładuje sie pierwsza nigdy nie miałam do tego cierpliwości wiec teraz korzystam ;)

a mi bibi łomot spuścił o 1 i o 3 oczywiście o 6 i o 8 też teraz podskakuje bo chyba jest głodny, ale dopiero wzięłam żelazo no więc jescze 20 minut do śniadanka

U mnie dzisiaj Motylek obudził sie o 8:30 i odrazu taka poracja kopniaczków ,że ho ho
Potem spokój...teraz jak siedzę przed komputerkiem to znowu zaczyna szaleć...ale dużo dużo delikatniej kopie

ja miałam pobudkę po czwartej, Fasola się wiertała. nie umiałam leżeć ani na lewym, ani na prawym boku, tylko na plecach i z wyprostowanymi nogami. poddałam się i czytałam książkę aż Fasola nie stwierdziła, że może iść spać.

ale macie fajnie dziewczyny ze swoimi Fasolkami! moja jest jeszcze cichutka, albo może ja jestem taka zalatana i swojej nie słyszę i nie czuję? też chcę czuć ruchy!!!!

Osinka to masz tak samo jak ja!juz sie niecierpliwie az tatus malenstwa mowi codziennie do brzuszka zeby zaczol mamusie kopac,ale nie slucha tylko jakies motylki czuje...
Tak bardzo pragne zeby juz mamusie kopnelo!!
Pozdrawiam

reklama
Do góry