reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

mi czasami się też brzunio stawia i wtedy tak jak u iwosz jest twardy po całości i zdecydowanie inaczej odczuwa sie to niż wypychanie dupki w okolicach pępka, to zupełnie inny rodzj dyskomfortu niż kiedy dzidzia coś gdzieś wtyka lub wystawia i też nie czuję wtedy ruchów

reklama
uff... Ulżyło mi - dobrze Fionka, że wiesz o co chodzi bo juz się bałam, że zupełnie zabełkotałam sprawę ;D ;D

Mój brzuchol to dopiero ze dwa razy się "postawił" (cały twardy!)
I w przeciwieństwei do ruchów malucha (nawet tych bolesnych;D), nie zaliczam tego do przyjemnych odczuć

cały twardy to ja chyba nnidgy nie miałam
uuffff
juz zaczynalam sie martwić ale chyba jest dobrze jeszzce zapytam ginka ;)

No to ja niestey ostatnio wieczór w sobotę i prawie całą niedzielę miałam twardy brzuchol. Ale jak w poniedziałek w miarę przeszło to stwierdziłam, że to chyba normalne. Generalnie dziś też miewam to uczucie. Z czego to w goóel wynika? Zgłosić się z tym teraz do lekarza? Bo wizytę mam za tydzień.

A mi się robi taka kulka bardzo wysoko - jakby pomiędzy żebrami. Ale to chyba mięsień, bo jak się podnoszę z łóżka to mi się brzuszek robi w kształcie trójkląta :) Dziewczyny twardnienie brzuszka to chyba normalne na tym etapie ciąży - w końcu macica się przygotowuje do porodu, ale dla pewności spytajcie learzy.

jest normalne dopóki nie jest regularne i bolesne - to tzw. skurcze Braxtona - Hicksa - macica sobie trenuje; ale zawsze przy wszelkich wątpliwościach trzeba pytać lekarza - mój mi powiedział, że do 10 w ciągu doby jest ok; ale zapytajcie swojego...

ja w końcu doszłam do tego, czemu wstaję z twardym brzuchem po nocy - Fasol sobie używa w nocy na całego. usnęłam z ręką na brzuchu, a obudziła mnie skacząca ręka. ;D

reklama
a mnie dwie giczałki wciśnięte pod żebra po prawej stronie! :laugh: :laugh:
... choć w tym momencie nie było mi do śmiechu ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry