reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

robi się taka twarda kulka; dopóki nie jest to bolesne i regularne to ok; może pojawić się do 10 razy na dobę - norma; jak jest bolesne, częste i regularne to trzeba się zgłosić do lekarza

reklama
no właśnie mi tak twardnieje nad pepkiem kilka razy dziennie
do tej pory myślalam ze to dzidzia tak wypycha
ale zaczelam sie nad tym zastanawiac a jeszcze slyszalam takie cos jak stawianie sie skojazylam i podejzewam ze to to

a mi się też takie coś twardego wypycha, ale...wydaje mi się, że to dupka ;D, bo to znika i pojawia się w innym miejscu ::). I jeszcze można to tak ładnie poklepać ... i spokój w brzuchu mam... Ale teraz jak czytam
iwosz pisze:
robi się taka twarda kulka; dopóki nie jest to bolesne i regularne to ok; może pojawić się do 10 razy na dobę - norma; jak jest bolesne, częste i regularne to trzeba się zgłosić do lekarza
to się jutro zapytam pani doktor co to może być. :-[ Bo mnie iwosz wystraszyłaś.... :-[

dupka też się wypycha - swoją drogą; mój brzuch robi się twardy na dole - zupełnie inaczej niż wtedy jak się pupka wypchnie

no bo pupka się wypchnie i zaraz potem się przesuwa np. na drugą stronę pępka; a macica jak się stawia to nie ma żadnych nierówności na brzuchu; po całości robi się taka twarda kulka - cholibka, nie wiem jak wam to opisać;

to ja juz nie wiem
to takie uczucie jakby cala skora sie bardzo naciagala
a w dole brzucha jest normalnie tylko ponad pepekiem

wyczytałam właśnie ze to powiino przejść
(o ile jest stawianiem sie brzucha) po dłuższym wypoczynku
tylko ze ja juz wypoczywam od dwoch tygodni nie ruszam sie z domu

reklama
mogę wam powiedzieć tylko jak jest u mnie, a i tak chyba trochę namieszałam - jak stawia się macica to robi mi się twardy brzuch po całości, od spojenia ku górze, maluch się raczej wtedy nie rusza, nie pomaga masowanie, pukanie; a jak naciąga się skóra z powodu ruchów dziecka to pojawiają się pagórki na brzuchu, czuję ruchy dziecka - to zupełnie inne uczucie, czasem nieprzyjemne jak się mały gdzieś wepchnie, ale wystarczy go popukać i się przesunie;

Do góry