reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

azik najważniejsze że jak zapukasz to odpowie

podobno jak mówi 2 moich lekarzy pogoda ma też wpływ na maluchy i też maja dni bardziej senne i mniej ochoty na zabawy

ja o ruchach słyszałam że norma około 20-30 na dzień ale niekiedy są one słabo wyczuwane bo maluchy się układają machającymi kończynkami w głąb jelit więc tego można nie wyczuć

babka mi mówiła że takie maluchy zachowują się jak noworodki i mogą spać ok 20 godz na dobę

mój nieraz wali mam wrażenie przez 4 dni bez przerwy a kolejnego dnia ledwo ciepły łąskawca machnie kilka razy

też mają słąbe dni

reklama
wiem że to nie cieszy bo jak się przyzwyczaję się że cały czas wali a póxniej ma lenia to od zmysłów odchodzę jednak uspokajam się tymi opiniami i wypowiedziami 2 lekarzy

Osinka, ciesz się, że w nocy masz spokój! :) Mój Krystianek też tylko w dzień rozrabia, wieczorem budzi mi się o 22:00, potem o 1 w nocy i o 7-8 rano :), gin mi dzisiaj powiedziała, że tak już może zostać po porodzie (jejku jak ja bym chciała). :)

nie straszcie mnie rytmem. Moje cały czas nadaje jak siedzę, czy leżę... Jak chodzę, to śpi... czy to znaczy, że po porodzie będę chodzić 24 na dobę ??

Chustę kupię. zapomniałam wam powiedzieć, że pani doktor na "N" - ta od noworodków wypowiedziała się ostatnio pozytywnie na temat chust :)

Myslę, że można zasięgnąć rady fizjoterapeuty na temat chusty. Na zajęciach w Szkole Rodzenia neonatolog nic nam na jej temat nie mówiła, ale zdaje mi się, że rehabilitantka nie widziała nic złego (nie polecała nosidełek dopóki dziecko nie nauczy się siedzieć). Ale lepiej się upewnić ...

Moje Maleństwo chyba się na mnie obraziło.... :( jakoś mało aktywne dziś i już się niepokoję, że coś nie tak...Ale co jakiś czas mu stukam i łaskawie do mnie odpuka...więc jest OK, ale CZEMU TAK SŁABO???? :mad:

reklama
Do góry