reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
a ja Bartusia czuję coraz mniej...

buuu

czasami musże go popukac by zechciał uspokoić biedną zdenerowaną mamę.

chyba czas do gina :(

widocznie ma mniej miejsca

czytałam że jak bobki robią sie wię ksze to czuć je rzadziej bo nie mają tyle miejsca ale za to solidniej

ja juz nie chodze z psami od 2 tygodni, bo mi nie wolno. Mam lezec maksymalnie tyle ile sie da. No i w niedziele jedziemy na kontrole szyjki.
Ale mi to lezenie juz bokiem wychodzi :(

Azik- moja też się od wczoraj mniej rusza. Niby się nie przejmuję, ale...jednak zajrzałam do mojej "mądrej książki" i tam pisało, że po 28 tygodniu musi być nie mniej niż 10 ruchów w ciągu 12 godzin. Ręka na brzuch i liczymy ;)

10 ruchów na 12 godzin to stanowczo za mało. (jak dla mnie :laugh: )

ja po prostu zamieram jak go nie czuję kilka godzin, zapukam do niego, on wtedy łaskawie odpwoie mamusi.

może na niego ta pogoda też tak działa.

Hmmm.... Moj lekarz mówił, że od 30 tygodnia mam liczyć ruchy - powiedział, że 10 w ciągu dnia, ale chyba się kopsnął bo wszędzie czytam, że w ciągu godziny (tzn. nie każdej tylko np. rano i wieczorem, w okresie największej ruchliwości)

Nasz chrabąszcz chyba zmienił pozycję, bo kręgosłup przestał mnie boleć (to delikatne określenie na to, co się działo z moim kręgosłupem ;D ) i mogę normalnie chodzić :D

reklama
iwosz, ja czytałam tak samo jak mokkate, że trzeba liczyć do 10 ruchów po 28 tygodniu, ale za duzoi przebywałam w szpitalu i nabrałam nawyku że norma to min 60 -80.

teorii jest dużo, dla mnie mogłoby być jeden ruch na goddzinę  - ale regularnie, wtedy wiem ze jest tam w środeczku zdrowy człowiek.

ja oigólnie źle się czuję, to moze i mały to chwycił, ale póki co jak zapukam to odpowiada... ufff

Do góry