reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

koga pisze:
Kinga! - no właśnie coś w tym stylu - totalne niedowiarstwo

anian - ja to wyczytałam w jakiejś gazetce (dostałam stos starych gazet typu "Mamo to ja" od 2 koleżanek), tyle, że tam pisali żeby czytać brzuszkowi wierszyk, a ja poszłam na łatwiznę z tą pozytywką ;D ale o wierszyku też cały czas myślę

dziewczyny!! polecam wierszyki Brzechwy. Ostatnio uśpiłam nimi Zosię moich przyjaciół. zajęło mi to 10 minut, a Zośka zasypia z cycem w buzi i jest ząbkująca...

reklama
rzeczywiście maluszek może potem pamiętać po urodzeniu ton malodię itp i uspokajać sie na jej dźwięk
watro spróbować

My też słuchamy muzyczki - jeden kawałek to muzyka relaksacyjna, a drugi to część "małej nocnej muzyki" Mozarta. Szymuś zdecydowanie preferuje Mozarta - wtedy jest w bębenku niesamowity ruch. Codziennie czytam mu dwa wierszyki - zawsze te same, też zaobserwowałam różnice w jego zachowaniu i to już po 3 dniach słuchania muzyczek i czytania wierszyków. Szczerze polecam czytanie Waszym dzidziusiom :)

ivka76 pisze:
My też słuchamy muzyczki - jeden kawałek to muzyka relaksacyjna, a drugi to część "małej nocnej muzyki" Mozarta. Szymuś zdecydowanie preferuje Mozarta - wtedy jest w bębenku niesamowity ruch. Codziennie czytam mu dwa wierszyki - zawsze te same, też zaobserwowałam różnice w jego zachowaniu i to już po 3 dniach słuchania muzyczek i czytania wierszyków. Szczerze polecam czytanie Waszym dzidziusiom :)

moja mała uspokaja się po Mozarcie :)

mój uwielbia nocne harce jak tylko zgaszę światło i ołożę się na którymś boku to dopiero zaczyna się hulanka swawola ostatnio tak wali że przez jakie 2 godziny nie mogę wogóle zasnąć

ostatnio położyłam rękę z prawej strony pępka a mój dzidziuś podpłynął pod nią zrobił wielką wypukłość z tej strony i maklsymalnie wcisnął się wręcz wtulił pod rękę i siedział cicho jak tylko wzięłam rękę zacął strasznie walić w to mejsce jakby się wściekł jak położyłam znowu to podpłynął i się wtulił i siedział cichutko jakieś 20 minut byłam w totalnym szoku ale mnie to wzruszyło że moja mała kruszynka się tak wtulała w mamy rączkę o Boziu jakie to słodkie

a mąż zawsze jak całuje brzuch to dostaje kopa w nos albo w usta - bardzo to lubi :laugh:

ja ostatnio swojemu kazalam nasluchiwac czy cos tam u maluszka w mieszkanku sluchac,za podsluchiwanie dostak kopa w ucho ;D
Moj teraz czesto cos wypycha,w nocy wypchnal jakas czesc swojego cialka(nozka albo raczka) i sobie przesuwal z jednego konca brzucha na drugi i tak z powrotem,

reklama
no ja jestem ciekawa jak wyglada.................co czuje..............kochane sa.i ciaz to chyba najwspanialszy czas dla kobiety

Do góry