G
gość _199
Gość
@ZielonaMamma I @Madragora vo was tak dziwi ??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziecko idzie do pierwszej klasy w wieku lat 7, a jak chodziło do przedszkola i rodzice mają taką ochotę to mogą posłać o 6 latka. U nas póki co jest zakaz noszenia do szkoły. Jednak rówieśnicy mają już swoje, z których korzystają w domu.Ale dziecko idzie do podstawówki w wieku 8 lat - do 1 klasy, czy pierwszoklasiście jest potrzebny telefon? Pytam, bo jestem ciekawa Twojego poglądu na sprawę
No nie wiem jak jest teraz, ale ja do zerówki chodziłam w wieku 7 lat, może coś się zmieniłoDziecko idzie do pierwszej klasy w wieku lat 7, a jak chodziło do przedszkola i rodzice mają taką ochotę to mogą posłać o 6 latka. U nas póki co jest zakaz noszenia do szkoły. Jednak rówieśnicy mają już swoje, z których korzystają w domu.
Wykluczenie z grona rówieśników. Telefon w dzisiejszych czasach jest ważnym narzędziem do komunikacji. Tak samo internet. Nie tylko z rodzicami, ale z rówieśnikami. A 15 lat to już dużo, dziecko może czuć się odrzucone. Sama mam na razie 2-latka, to nie wiem kiedy dostanie telefon, ale szkoła średnia wydaje mi się dosyć późno.@ZielonaMamma I @Madragora vo was tak dziwi ??
Szkoda Ci czasu na telefon, a na bajki nie?Od poniedziałku do piątku uczy się, bawi się, ogląda bajki na tv jak jakieś są ale nie korzysta z telefonu. Szkoda mi czasu żeby młody grał na telefonie po szkole np.. Wolę jak bawimy się lego, czy bawi się z dzieciami sąsiadów a jest tu ich dużo
Jeżeli idzie w tv shrek, albo jakaś fajna bajka raz na tydzień to dlaczego ma mi być szkoda czasu? Nie leżę z młodym przed tv od 15tej bo o tej kończy lekcje do 20bo o tej idzie spać. Tylko w piątek albo sobotę zawsze idzie fajna bajka dla dzieci to oglądamy jedna bajkę to zbrodnia? Bo nie rozumiem?Szkoda Ci czasu na telefon, a na bajki nie?
Jaki jest według Was najlepszy wiek na kupienie dziecku smartfona? Jakie zabezpieczenia stosujecie? Np. Przed przeglądaniem niewłaściwych treści? Czy wydzielacie dziecku czas korzystania?
Tak napisałaś, jakby oglądanie TV było OK, a korzystanie z telefonu już nie. Moim zdaniem nie ma nic złego w jednym i drugim, jeśli się nie poświęca na to całego wolnego czasu.Jeżeli idzie w tv shrek, albo jakaś fajna bajka raz na tydzień to dlaczego ma mi być szkoda czasu? Nie leżę z młodym przed tv od 15tej bo o tej kończy lekcje do 20bo o tej idzie spać. Tylko w piątek albo sobotę zawsze idzie fajna bajka dla dzieci to oglądamy jedna bajkę to zbrodnia? Bo nie rozumiem?
Ale dziecko idzie do podstawówki w wieku 8 lat - do 1 klasy, czy pierwszoklasiście jest potrzebny telefon? Pytam, bo jestem ciekawa Twojego poglądu na sprawę