reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy pierwszy raz zobaczyłyście na usg swojego maluszka lub pęcherzyk?

ewelinax5

Fanka BB :)
Miasto
Warszawa
Dziewczyny kiedy miałyście pierwsze Usg? I kiedy już było widać maluszka/pęcherzyk. Ja będąc w 4 tygodniu i 4 dniu ciazy uslyszalam od lekarza ze wykona mi usg ale raczej za wczesnie na to by cos bylo widac i faktycznie jedyne co to powiekszone endometrium.

reklama
Ja obydwoje dzieci zobaczylam w 6t1d. Syn byl jak najbardziej terminowy, a terazniejsza ciaza jest o tydzien mlodsza (poszlam na usg w 7 tygodniu). Podobno gdybym przyszla dzien wczesnej gucio bym zobaczyla. Na tym etapie fasolki rosna 1-2mm dziennie, moja pierwsza miala 2mm a druga tylko 1.5mm.
Ps. Przez 'zobaczyc' rozumiem jakas kropeczke i bijace serduszko. Pewnie tez zalezy od sprzetu jakim dysponuje lekarz.

4 tyg i 3d to skończony 4 tydz ale jest się w 5 tyg ciąży bo to 3 d 5 tyg. Takimi terminami operowali w szpitalu w kto rym rodziłam i mój lekarz :tak:

Cherie87 dziękuję za pomoc:)) a czy miałyscie na początku bóle jak na@?czy to normalne czy raczej iść do lekarza? Bo czuję taki nacisk na brzuch jak bym miała pełny a zarazem jak na @ plus ból krzyza... To moja pierwsza ciaza stąd tyle pytan:))

Uhuhuhuh kochana bóle menstruacyjne to czułam dość długo i też latałam po lekarzach bojąc się o ciążę. Tak to jest jak się przeżywa coś po raz pierwszy, nic się nie wie :) Normalne, ze będzie boleć, macica się powiększa, przygotowuje się do stworzenia idealnego domku dla maleństwa na najbliższe miesiące. Polegiwuj sobie jak Cię boli, broń Boże gorących kąpieli czy pryszniców a także lekarstw (jedynie nospa jest dozwolona, ale lepiej nic nie brać bez konsultacji z lekarzem) ale to pewnie wiesz :) Pozdrawiam!

reklama
Dziekuje:) poszłam dziś do lekarza ale wszystko dobrze, widać wreszcie pęcherzyk ciążowy jest w dobrym miejscu... Bo tak się bałam żeby np nie była to ciąża pozamaciczna, teraz trzeba czekać aż dzidzia będzie rosła... Potrzebuje czasu a ja się tak nie cierpliwie, to moja wada:))

Do góry