reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pierwsza miesiaczka po porodzie

reklama
I ja sie doczekalam, 7 miesiecy po porodzie bez dwoch dni-sama nie wiem czy  ;D czy  :mad:. Karmie piersia nadal, ale juz bardziej "symbolicznie"-rano i wieczorkiem.

ja sie ciesze bo sie bałam żebym czasem znowu nie a tego bym ie chciała narazie ;) :laugh: :laugh: :laugh:

witam! jeśli chodzi o miesiączke to pojawiła sie po 6 tyg. taka dosyc skąpa. teraz juz ponad miesią i nic a karmie piersią co prawda dokarmiam Mała jeszcze.

Załączniki

• 19-04-06_2009.jpg
    19-04-06_2009.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 330
a moja córcia ma prawie 11 miesięcy, trochę karmię (wieczorem i w nocy, bo pracuję) i jeszcze nie miesiączkuję.
ja tez potrzebuje pomocy karmilam 4 miesiace i po 2 tygodniach od odstawienia dostalam okres i teraz czekam od 3 tygodni na nastepny ale nic... ciagle mi cos bulgocze w brzuchu i obawiam sie ze to kolejna ciaza ale nie mam zadnych innych objawow jak rok temu gdy zaszlam w ciaze,nawet seksu nie uprawiam zaledwie tylko 7 razy od pol roku...i zawsze z gumka...co to za bulgoczenie?nawet wydaje mi sie ze to takie same ruchy jak na poczatku ciazy jakby mi rybki plywaly

Ja dostałam 6 miesięcy po porodzie jak mały przestał być tylko na piersi ... a bulgotanie ... no cóź .... specyficzne określenie i dość sugerujące ...
ale może poprostu się nakręciłaś .. a organizm zbiera się do okresu :)
pozdrawiam

ja cały czas karmię ale zbieram się do odstawienia małej,a pierwszy okres dostałam jak Zuzia miała ok pół roku i jak narazie mam regularnie

Ja też karmiłam coprawda tylko pierwszy tydzień ale trudno. A @ dostalam równo po porodzie ale bardzo skąpą a następna za 28 dni ale było nieźle uhhhh dobrze że później były mniej obfite.

reklama
ja tez potrzebuje pomocy karmilam 4 miesiace i po 2 tygodniach od odstawienia dostalam okres i teraz czekam od 3 tygodni na nastepny ale nic... ciagle mi cos bulgocze w brzuchu i obawiam sie ze to kolejna ciaza ale nie mam zadnych innych objawow jak rok temu gdy zaszlam w ciaze,nawet seksu nie uprawiam zaledwie tylko 7 razy od pol roku...i zawsze z gumka...co to za bulgoczenie?nawet wydaje mi sie ze to takie same ruchy jak na poczatku ciazy jakby mi rybki plywaly

Mam dokładenie to samo. Z tym, że seks częściej uprawiałam i bez gumki ;-) Dostałam pierwszy okres w lutym, a teraz już 8 dni opóźnienia. Zrobiłam test ciążowy ale wyszedł negatywnie.

Do góry