reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pierwsza miesiaczka po porodzie

Ja dostałam po 16 miesiącach ale w tym przez 5 miesięcy brałam tabletki Cerazette a przy nich nie dostaje się okresu więc możliwe, że dostałambym wcześniej ;)

reklama
Hej!
Ja dostałam okres jak córcia miała siedem miesięcy (zaczęłam rzadziej karmić piersią). Narazie miałam okres trzy razy ale jest jeszcze bardzo nieregularny i właśnie czekam na kolejny.
Jeśli chodzi o bulgotanie w brzuszku takie jak miewa się w ciąży to ja też mam czasami takie odczucia:-)
Chyba mój organizm tęskni za ciążą:-)

ja pierwszy okres dostalam ok miesiac po porodzie, kolejny po 24 dniach a potem czekalam az 30, w porownbaniu z tym co bylo przed porodem teraz mam masakrycznie obfit i dlugi ale przynajmniej mnie brzuch nie boli
gdzies czytalam ze po porodzie dlugosc cyklu moze sie do pol roku normowac

Z ta miesiączka naprawde jest róznie i nie ma co generalizować . Ja karmie piersia cały czas a miesiączke dostałam dwa miesiące po porodzie:eek: Róznie moja

kolezanka dostała 8 miesiecy po porodzie także nie martw się .

Urodziłam 26 sycznia. Plamienie krwią utrzymywało się jakieś dwa - trzy tygodnie, potem tylko żółtawy śluz. W 7 tyg po porodzie nastąpiło krwawienie takie brunatne i niewielkie pomyślałam, że to pierwsza miesiączka po porodzie, dzisiaj już 8 dzień krwawienia, a przez ostatnie 3 dni jest bardzo obficie i krew jest taka czysta
icon_eek.gif
czy wszystko jest OK?? wizytę u ginekologa mam na 27 marca czekać czy gdzieś sprawdzać. Czy nie skończy się to źle?? Bardzo się boję

ja karmiłam do 8 miesiaca piersią lecz od czwartego zaczęłam wprowadzać już dania dla niemowląt i miesiączkę już mam właśnie od czwartego miesiąca po porodzie.Pewnie dlatego że tak szybko zaczęłam dokarmiać .No ale przecież obiadki są już od czwartego miesiąca.

Witajcie mamy. Ja dostałam okres i karmię 4 miesiące po cięciu cesarskim. czekam teraz i jestem ciekawa czy dostane równo po 28 dniach. Jak zawsze zresztą!. pzodrawiam

reklama
Do góry