reklama
Jestem jakims wybrykiem natury bo dostalam @ miesiac po porodzie. Dodam ze karmie caly czas tylko piersia. Co do zabezpieczenia to lekarz przepisal mi cerazette ale sama nie wiem czy to kupic. Ponoc ma mase skutkow ubocznych...
Ja biore te tabletki i faktycznie w ulotce jest tych skutków ubocznych bardzo duzo. Rozmawialam ze swoja znajoma farmaceutka i powiedziala, ze mozna je stosowac max przez rok to na pewno te skutki uboczne nie wystapia. Dzis wezme druga tabletke. zobaczymy co będzie po upływie miesiąca...
takanatalia
Zaciekawiona BB
u mnie 8 miesięcy po porodzie, miesiączki brak, czym się wcale nie martwię,
tylko ciekawe, czy słusznie
tylko ciekawe, czy słusznie
ja karmilam synka wylacznie piersia przez pierwsze 3-4 tygodnie,mimo to okres dostalam juz po 5 tygodniach po porodzie.teraz karmie crzadziej,glownie w nocy i juz kolejna miesiaczka od prawie 3 miesiecy sie nie pojawilaale moja lekarka nie stwierdzilazadnych nieprawidlowosci wiec trzeba czekac;-)
Witam. Mam takie pytanie.. 5 lutego urodziłam synka to jest równe 2 miesiące po porodzie i nadal nie mam okresu.. ;( Dodam, że nie karmie juz w ogóle piersią mojego Maluszka.. Krwawienie poporodowe utrzymywało się około miesiąca.. Jak narazie pojawiły się u mnie zawroty głowy, nudności, od czasu do czasu biegunka ;/ a także sporadyczne pobolewanie podbrzusza i jajnika.. :,( boje się, że to mogą być objawy kolejnej ciąży, bo troche za szybko jak na grugiego Brzdąca.. Kiedy powinnam dostać okres po porodzie, jak nie karmie piersią??? Prosze o szybką odpowiedź.. Z góry dziekuję.
kama925
Zaangażowana w BB
no to koleżanko czas do ginekologa bo każda z nas inaczej to wszystko przechodzi- ja karmiąc piersią od razu dostałam po 6tyg po porodzie miesiączkę... lepiej sprawdź i pozbędziesz się niepotrzebnego stresu....
reklama
Witam :-) ja karmię już, albo dopiero 8 m-cy a okresu dostałam w 6 m-cu po porodzie i ku mojemu zaskoczeniu jest regularny i trwa podobnie jak przed ciąża, a podobno potrzeba czasu żeby wszystko wróciło do normy.Ale jak to któraś z Mam powiedziała : ze to są wszystko indywidualne sprawy w zależności od organizmu. Pozdrawiam :-)