reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pierwsza ciąża?

Ja mam 25 lat i za dwa miesiące urodzi mi się synek, o dziecku marzyłam od 19-tego roku życia, ale mój o 3 lata starszy mąż poczuł chęć bycia ojcem dopiero rok temu i dlatego moje marzenia musiały zaczekać całe 6 lat. Ważne jest aby obie osoby chciały dziecka, nam sie to udało.

reklama
W moim wypadku - wiek idealny miałąm rodząc pierwszego syna: 27 lat bez 1 dnia :-)
W wieku 20 lat byłam sama dzieciakiem a poza tym nikt by mi nie wrocił tamtego szlonego czasu pałętania się po górach, rozmów do rana z przyjaciółmi, wspaniałego braku zobowiązań itd :-) Po prostu na wszystko powinien przyjść czas: na zabawę, pracę i dzieci :-)

ps - z drugiej strony czas zawsze jest nieodpowiedni: bo "może po wakacjach", "bo może jeszcze rok popracuję", itd :p
U nas wyszło tak, że musieliśmy się przeprowadzić 400 km ze względu na męża pracę, co wiązało się z opuszczeniem przeze mnie mojej firmy, więc zdecydowałam się na dziecko, by mi macierzyński nie przeszedł obok nosa ;-P

pewnie kazda kobieta powinna urodzic pierwsze dziecko przed 30
ale w starszym wieku pewnie mysli sie bardziej dojrzale i madrze, ale czy wtedy chce sie miec jeszcze dzieci?:-p

Do góry