oliweczkaa
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam dwoje z 18 i 19 dnia cyklu przy 28 dniowych.Dziewczyny oszaleje z ciekawości..
Bardzo dziś boli mnie prawy jajnik i piersi..
14.07 - owulacja
18.07 - zbilizenie
(Dziś) 21.07 - ból piersi i jajnika prawego
Kiedy mogę spróbować zrobic BETA HCG??
Właśnie tak sobie pomyślałam. Zaczęliśmy się starać miesiąc temu. I w tamtym cyklu się nie udało, ale nie miałam tego bólu sutków. A teraz tak inaczej. A ten ból u Ciebie gdy byłaś w ciąży pojawił się tak wcześnie? Czy w późniejszym etapie ciąży?No właśnie ja mialam taki”ból” w ciąży z córka i to mnie tak zszokowało.. w stylu oho kurde coś może być na rzeczy
Ja nie miałam tak nigdy.. przed po okresie No przez dobre 15 lat jak już okres posiadam ale jak zaszłam w ciąże to bardzo mnie bolały (od samego początku) były takie jak napompowane.. od razu wiedziałam bo nigdy takiego uczucia nie miałamWłaśnie tak sobie pomyślałam. Zaczęliśmy się starać miesiąc temu. I w tamtym cyklu się nie udało, ale nie miałam tego bólu sutków. A teraz tak inaczej. A ten ból u Ciebie gdy byłaś w ciąży pojawił się tak wcześnie? Czy w późniejszym etapie ciąży?
Tak ja wiem ale ja jeszcze długo to okresu, mam mieć 2 sierpnia no i w sumie nigdy mnie piersi nie bolą przed okresem. Może i coś się poprzestawiało w hormonach@Justi1234 To hormony... Badałaś może kiedyś progesteron i/lub prolaktynę? Dodatkowo podczas każdego cyklu miesiączkowego na 3-4 dni przed @ następuje spadek progesteronu, powodujący przewagę estrogenów w organizmie - i przez to m.in zatrzymuje się woda, która może powodować m.in. napięcie sutków.
Bolesne piersi mogą być objawem PMS - i wówczas ból pojawia się w drugiej fazie cyklu i nasila aż do wystąpienia @. I tu też przyczyną są najczęściej hormony - głównie niedobór progesteronu w II fazie cyklu.
Też mnie przed @ nie bolały nigdy piersi a tymbardziej sutki, stąd nadzieja na ciążę ❤Ja nie miałam tak nigdy.. przed po okresie No przez dobre 15 lat jak już okres posiadam ale jak zaszłam w ciąże to bardzo mnie bolały (od samego początku) były takie jak napompowane.. od razu wiedziałam bo nigdy takiego uczucia nie miałam
Myślę, że w dniu spodziewanej miesiączki. A mogę zapytać dlaczego stosunek był 4 dni po owulacji? Nie pytam złośliwie tylko chyba nie zrozumiałamDziewczyny oszaleje z ciekawości..
Bardzo dziś boli mnie prawy jajnik i piersi..
14.07 - owulacja
18.07 - zbilizenie
(Dziś) 21.07 - ból piersi i jajnika prawego
Kiedy mogę spróbować zrobic BETA HCG??
U mnie wyglądało to tak jak na fotce z tym że w czwartek 16 lipca mialam taki rozciągliwy śluz. Cudnie byłoby jakby się udało. Stosunki zaznaczone sercami, owulacja 17.07.Myślę, że w dniu spodziewanej miesiączki. A mogę zapytać dlaczego stosunek był 4 dni po owulacji? Nie pytam złośliwie tylko chyba nie zrozumiałam
A Ty? Starasz się też? Czy jesteś już w ciąży?To mocno trzymam za Was kciuki dziewczyny!!!
Ja kojarzę, że w drugiej ciąży miałam jednodniowy ból brzucha. A że byłam na wakacjach, a starania mieliśmy zacząć w kolejnym cyklu, to stwierdziłam, że pewnie coś mi zaszkodziło w restauracji