reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Może to dziwne, ale nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia:) Ważne żeby był stabilny a wiem, że quinny taki jest. No i żeby był ładny:)
Traschka porównaj w sklepie prowadzenie wózka czterokołowego (oczywiście ze skrętnymi kołami) i trójkołowca :)

Ja jestem na etapie szukania łożeczko - kołyski. Miałam na oku taką ładną ale sprzedawca już nie prowadzi i nie wie kiedy będzie.
Doris, a musi być nowe? Może poszukaj w używanych?

Dziewczyny ja bardzo polecam tego sprzedawcę, ma naprawdę dobre ceny i kurier zawsze 13zł.. Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Nasza lista zakupów pomału się wypełnia :) kupiliśmy 4 flanelowe pieluszki kolorowe oczywiście, 5 kolorowych tetrowych i 15 białych, wszystko w peppco albo w textil market :) śliczne wzorki a do tego jeszcze na dzień babci i dziadka bodziaki z napisem "kocham babcię" i "kocham dziadziusia". Dla teściów to pierwsza wnusia więc zrobiliśmy im kawał i małe prezenty :D cieszyli się jak dzieci ;)

A teraz sprawozdanie z kolejnego zakupowego szaleństwa: wczoraj w auchan kupiliśmy wanienkę, rożek do karmienia, ręcznik kąpielowy z kapturkiem, prześcieradło, proszki do prania dla niemowląt (do kolorów i do białego) ... aha i stwierdziliśmy, że przyda się mały kosz na brudne ubranka, żeby nie trzeba było rzeczy maluszka z naszymi odkładać. Mąż dorzucił jeszcze dwa smoczki, chociaż ja jestem przeciwnikiem, ale skoro tatuś chciał, niech się cieszy ;) no i na wszelki wypadek dwie buteleczki avent jedną maleńką, drugą większą na wypadek, gdybym miała mało pokarmu.

Mieliśmy już upatrzony przewijak, ale nie miał kołeczków do zaczepienia na łóżeczku, baliśmy się, że może się zsunąć i szukamy dalej :D.

tydzień temu mąż wyciągnął mnie do rossmanna i kupiliśmy nożyczki do paznokci z obcinaczką i pilniczek, szczoteczki do włosków, do ząbków, gryzak.

No i kolejne trzy stówki popłynęły ... ale jak trzeba to trzeba ;)

a to moje dzisiejsze łupy :) zostały do kupienia łozeczko kosmetyki i posciel, hustawka :)

Aukcja Smoczki Smoczek Avent Gryzak Silikon 0-3m Miś Pol (1428263864)
Rękawiczki Łapki Niedrapki Antydrapki 5kolorów (1428263828)
Kocyk Koc Polarowy do wózka BabyOno 90x110 Słonik (1433840445)
Szczotka Grzebień do włosów naturalne włosie Tward (1433359760)
Uniwersalny Pojemnik na każdy smoczek 4kolory HiT (1433359740)
Czapka Czapeczka Pokąpielówka Bawełna Smerfetka 39 (1428263651)
Woreczki do zamrażania i przechowywania Pokarmu (1428263859)
Butelka 120ml DR BROWNS antykolkowa+smoczek szerok (1433840452)
Filtry Frida filterki do aspiratora do nosa Nose (1428262221)
MEGA PAKA Wkładki Laktacyjne BabyOno PROMOCJA !!! (1428263843)
Pieluchy tetrowe Pelucha Podwójnie plecione 70*80 (1428262218)
Wanienka Wanna Mała dla Niemowlaczka Idealna 86cm (1431877862)
Płatki Kosmetyczne dla dzieci i niemowląt 60szt (1428262225)
Podkłady Poporodowe Bella do szpitala po porodzie (1428262223)
Bella pieluchy Pieluszki z wycięciem na pępek2-5 (1428263850)
Patyczki Higieniczne Mega Paka z ogranicznikiem (1439133765)
Prześcieradło Jersey 120x60 z gumką 100% Bawełna (1433359756)
Szczoteczka Palec do Mycia zębów i masażu dziąseł (1428263659)
Skarpetki Skarpety bawełniane dziecięce 0-6 Śliczn (1441058766)
Nożyczki Cążki Pilnik BabyOno Zestaw kosmetyczn (1428263825)
Skarpetki Skarpety bawełniane dziecięce 0-6 Abs (1441057982)
Okrycie Kąpielowe Ręcznik Z kapturkiem + Gryzak (1428263848)
Butelka 240ml DR BROWNS antykolkowa+smoczek szerok (1433840453)
Do zapłaty
332,69 zł

sluchajcie, nosicie juz gacie ciązowe "pod" czy "nad" brzuszek?
na allegro jest kiepski wybor, a jesli juz to wszystkie biale :baffled:, mnie zaczęly uciskac już trochę, kupilam rozmiar wieksze ale to nie to samo ...

gdzie mozna kupic te kilkupaki pod brzuch? w mothercare nie bylo :no:

ps. Ironio ...wow, zakupowy show na calego :-)

ja kupiłam po prostu wieeelkie gacie dla otyłych i nosze normalnie :D ani nad ani pod brzuch, wcale się nie zsuwają i dobrze mi się je nosi :)

Traschka, my czekamy na wózek po siostrzeńcu i nosidełko, łóżeczko zamawiamy w marcu po kolejnej wypłacie męża :D dziadkowie finansują, ale że trudno im przywieźć je 500 km to przez allegro zamawiamy i tylko się rozliczamy.

Ja nie kupuję komody ani mebli do dziecięcego pokoju. Przez pierwszy rok będzie z nami dlatego wypatrzyliśmy większy zestaw mebli do naszego pokoju. Na meblowanie dziecięcego mamy jeszcze dobry rok :D

reklama
Agabre tylko u nas w szafach nie ma już na nic miejsca, po prostu muszę dokupić komodę aby gdzieś te wszystkie rzeczy zmieścić. Na 49m2 nie ma wiele miejsca... W ogóle wkurzyłam się trochę, bo zamówiłam komodę prawie miesiąc temu i pisałam maila do babki kiedy zamierzają wysłać a ona mi odpowiedziała, że teraz mają jakieś wielkie zamówienie za granicę i "drobnicą" zajmą się w przyszłym tygodniu. Noż kurna!

Do góry