reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dzisiaj spotkałam moją dalszą sąsiadkę na spacerze z sunkiem i ma właśnie wózek TAKO Jumper...pooglądałam go sobie z każdej strony...podobał mi się bardzo, jest lekki no i sama użytkowniczka jest z niego bardzo zadowolona...kurde tylko te gondole jakoś strasznie małe

reklama
Misialina wiesz gdzie jest sklep Tako w Wodzisławiu
Na skrzyżowaniu os. XXX-lecia tym dużym, jakbyś właśnie szła przez pasy na 30-stke po schodach, taki budynek żółty, jest napisane Tako Wózki, ja się tam chcę przejść i zobaczyć na żywo i porównać:-)

Co do rozmiarów, to powiem na przykładzie mojego Jasia:
56cm - przez pierwszy mc
62cm - do połowy 3 mca
68cm - od drugiej połowy 3 mca
74cm - od ok 6mca
80cm - od ok 9mca
86cm - ok roku

Także taki jesienny kombinezon to pewnie na jakieś 68/74 kupię, a zimowy 74/80cm. Trzeba też patrzeć na wymiary, bo co producent to inne...

Z mojego doświadczenia wynika, że rozmiary Jasia pokrywały się z tymi ciuszkami kupowanymi w tesco (np. body, pajace), natomiast rozmiar H&M był znacznie większy (mniej więcej o 1 rozmiar)
Zebra jesteś po prostu niezastąpiona :-) Miałam właśnie dzisiaj się Was pytać jak szybko rosną maluszki a tu taka niespodzianka :-) Dzięki wielkie :tak:

Zebrra, no ja właśnie o takiej macie myślałam co by kupić, ale na allegro nie mogłam znaleźć co by Wam pokazać, więc pokażę z innego linka.
mothercare - pushchairs, nursery, car seats, feeding, bathing, toys & gifts, maternity, bedding, safety
Czas pokaże czy kupię to krzesełko czy mate, bo jeszcze nie zdecydowałam ;-)

natomiast rozmiar H&M był znacznie większy (mniej więcej o 1 rozmiar)
Mothercare też ma większą rozmiarówkę :tak:

Kati, Coccordillo polecam, mają dobre gatunkowe ciuszki :tak: jeszcze jak się trafi jakaś wyprzedaż to już wogóle jak w bajce :-D

Co do wózka nie pomogę :no: brak mi doświadczenia :sorry:

reklama
No tak rozumiem ;)

Co do rozmiarów, to powiem na przykładzie mojego Jasia:
56cm - przez pierwszy mc
62cm - do połowy 3 mca
68cm - od drugiej połowy 3 mca
74cm - od ok 6mca
80cm - od ok 9mca
86cm - ok roku

Także taki jesienny kombinezon to pewnie na jakieś 68/74 kupię, a zimowy 74/80cm. Trzeba też patrzeć na wymiary, bo co producent to inne...

Z mojego doświadczenia wynika, że rozmiary Jasia pokrywały się z tymi ciuszkami kupowanymi w tesco (np. body, pajace), natomiast rozmiar H&M był znacznie większy (mniej więcej o 1 rozmiar)

Zeberrko są jednak ludzie niezastąpieni mówił Ci juz ktoś o tym? Chyba muszę sobie stworzyć koleją ściągę, albo dokument w który to wszystko powklejam, bo nie sposób później odszukać coś na forum gdzie produkcja jak w fabryce na najwyższym poziomie. Bradzo Ci za te informację dziękuję, bo ciagle się zastanawiam jak to jest z tym rośnięciem maluszków.

Do góry