reklama
zebrra
Potrójna mama :)
Szczerze mówiąc obawiam się, że 3 może być za mało... Możesz się ubrudzić krwią (na początku naprawdę mocno leci) albo mlekiem, dziecko również może Cię ubrudzić. A biorąc pod uwagę, że w tych 3 koszulach 1 jest do porodu, to robi się 1 na dobę (o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem i zostaniesz tylko 2 doby po porodzie). Chyba, że nie przeszkadza Ci używanie koszul szpitalnych (zazwyczaj z bardzo "kuszącym" dekoltem), wtedy nie ma problemunie rozumiem, po co aż 3 koszule nocne/piżamy na 3 dni pobytu w szpitalu, może doświadczona mama się wypowie, czy to naprawdę konieczne?
Dziewczyny przepraszam, za wczesnie się pochwaliłam, nie mogę znaleźć na dysku tej książki... Wiem, ze miałam na 100%, więc oczywiście jak znajdę to dam znać...
Traschka dzięki, uśmiałam się W poprzedniej ciąży dziewczyny proponowały, zebym napisała poradnik dla kobiet w ciąży )))
to już wszystko jasne nie mam jeszcze doświadczenia
czy w takim razie lista, którą wkleiłam jest wystarczająca? co na przykład z wkładkami laktacyjnymi albo majtkami poporodowymi?
czy któraś z Was może zweryfikować tą listę?
czy w takim razie lista, którą wkleiłam jest wystarczająca? co na przykład z wkładkami laktacyjnymi albo majtkami poporodowymi?
czy któraś z Was może zweryfikować tą listę?
zebrra
Potrójna mama :)
Mrsmoon, jak tylko ogarnę obiad, to napiszę odnośnie listy
Chciałam Wam pokazać, jak ładnie opakowane są te wyprawki, które kupiłam ostatnio (WYPRAWKA DLA NIEMOWLAKA - PROMO UK (1422487841) - Aukcje internetowe Allegro) wzięłam 2 i obie miały być dla mnie, ale przez to, że tak ładnie są opakowane, chyba jedną zostawię na prezent dla kogoś
W tej wyprawce jest czapeczka, niedrapki, skarpetko-buciki i śliniaczek.
Chciałam Wam pokazać, jak ładnie opakowane są te wyprawki, które kupiłam ostatnio (WYPRAWKA DLA NIEMOWLAKA - PROMO UK (1422487841) - Aukcje internetowe Allegro) wzięłam 2 i obie miały być dla mnie, ale przez to, że tak ładnie są opakowane, chyba jedną zostawię na prezent dla kogoś
W tej wyprawce jest czapeczka, niedrapki, skarpetko-buciki i śliniaczek.
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Ja też nie wiem gdzie w Polsce można kupić, szukałam przez google ale nic nie wygooglałamTen silver cross to moje marzenie...ale w Polsce nie wiem gdzie można je kupić..
Ale wiesz co...jak mam być szczera to nie wiem czy to jest dobry wybór na polskie chodniki przynajmniej ja się wkurzałam gdy byliśmy w Pl w odwiedzinach (te kółka nie są pompowane, więc ciężko się jeździ po dziurawych chodnikach. Po śniegu też się źle jeździ).
Najlepiej jakbyś mogła sobie taki wózio przetestować w terenie
Mysia, nie wiem czy butelka TT wejdzie do podgrzewacza Philips, na pewno wejdzie do Aventa
Trascha, trzymam kciuki za przesyłkę. Nieważne ile będzie leżeć na poczcie - ważne że w końcu ją dostaniesz. Daj znać jak już otrzymasz kocyk
mrsmoon, gratuluje córki Jakie imię wybraliście?
Co do ilości koszul to chyba wszystko zależy od tego jak długo będzie się w szpitalu (po porodzie). Ja miałam 2, jedną starą w której rodziłam (od razu poszła w kosz), drugą ubrałam po umyciu się. Ale ja po porodzie byłam tylko 18godz w szpitalu (licząc w tym nocke, bo Marcel urodził się po północy)
Zebrra, to jak jesteśmy przy poradnikach pisanych przez Ciebie - to ja poproszę o poradnik "Jak sobie radzić z dwójką małych dzieci. Porady praktyczne"
I wcale nie żartuje Czasem jak pomyślę jak to wszystko pogodzić (zwłaszcza wieczorną kąpiel) to mam ciary (mąż pracuje na popołudnia, więc od godz 16.30 jestem sama, samusieńka.....)
Zapewne strach ma wielkie oczy - zawsze boimy się tego czego nie znamy. Ale to nie wyklucza faktu że i tak mam cykora
mrsmoon, gratuluje córki Jakie imię wybraliście?
Co do ilości koszul to chyba wszystko zależy od tego jak długo będzie się w szpitalu (po porodzie). Ja miałam 2, jedną starą w której rodziłam (od razu poszła w kosz), drugą ubrałam po umyciu się. Ale ja po porodzie byłam tylko 18godz w szpitalu (licząc w tym nocke, bo Marcel urodził się po północy)
no właśnie jeszcze nie nie chcemy pod wpływem emocji decydować, ale mam nadzieję, że w końcu zdecydujemy, trzeba w końcu jakoś mówić do brzucha mała dziś trening sobie urządziła i tłucze od godziny, oj co to będzie za 2-3 miesiące, chyba sala gimnastyczna
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Ja też planuję kupić coś takiego.:-) Jako dwa w jednym -z przewijakiem na którego za bardzo miejsca nie mam :-( Mam lęk przed stelażem pod wanienkę, że się wywróciStrasznie fajny stolik do pielęgnacji z wanienka.Chyba na coś takiego się zdecyduję.
http://www.ringoshop.no/varebilder/stor-12615-22.10.2007151244.jpg
Ostatnia edycja:
justynka1
Mamusia Antoniusia
co do ilości koszul,to ja miałam chyba tylko dwie,u nas do porodu dają szpitalną "miniówkę",a potem to dość często zmieniałam podkład i nie miałam przykrych sytuacji,poza tym mi wyjątkowo mało leciało,tak,że w drugiej dobie te wielkie podpaski zamieniłam na największe always,i od razu lepiej się poczułam,bo są cieńsze i mi wystarczały
reklama
katamisz
Fanka BB :)
Ja też rodziłam w "miniówce" hehe dobre określenie justynka :-)
Pózniej pamiętam ,że miałam tylko 2 koszule swoje na zamianę.I majty jednorazowe z podkładami to do samego wyjścia ze szpitala praktycznie nosiłam...lekarze nie pozwalali zakładać swojej bielizny i podpasek
zebrra super ta wyprawka!!I jaka taniutka!!Była taka różowa dla dziewczynek??
Pózniej pamiętam ,że miałam tylko 2 koszule swoje na zamianę.I majty jednorazowe z podkładami to do samego wyjścia ze szpitala praktycznie nosiłam...lekarze nie pozwalali zakładać swojej bielizny i podpasek
zebrra super ta wyprawka!!I jaka taniutka!!Była taka różowa dla dziewczynek??
Podziel się: