reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

kati tak, dokłądnie o taki mi chodziło. Moja bratowa miała ten z Avent. Wsadzasz do środka butelkę, naciskasz guziczek i po chwili mleczko wyskakuje idealnie podgrzane. Jak dla mnie bomba! Nie wyobrażam sobie za każdym razem samemu podgrzewać tego w garnuszku i sprawdzać czy na pewno jest ok. Robiłam tak z maleństwem, którym się opiekowałam i zabierało mi to strasznie dużo czasu, ale tez nie miałam wprawy. Jednak karmienie piersią wydaję się znacznie wygodniejsze...

edit: katamisz no jasne, że moga być dla dziewczynki! Ja w ogóle nie przepadam na wszechobecnym różem i dla mojej Marysi zamówiłam wyprawkę dla chłopaka hehe, była biało zielona, znacznie bardziej mi się podoba niż różowe falbanki.

reklama
traschka ja też chciałabym karmić piersią, ale różnie to bywa... a taki podgrzewacz to pomocna rzecz i przecież nie musi być całkiem nowy, to nie jest osobista rzecz, moze być używany...

katamisz
cudne te buciki i jasne, ze mogą być dla dziewczynki, a od jakiego rozmiaru kupujecie buciki od jakiego wieku?

kati83 ja na razie kupuję takie 0-3 mies.Na początku i tak będą ogromniaste dla noworodka:)
A podgrzewacz jasne może być używany w końcu tam wkładasz tylko butelkę a nie mleko:)

Ja tez bardzo chciałam karmić mojego synka jak najdłużej.Karmiłam go 3,5 mies ale niestety musiałam go dokarmiać butelką bo się nie najadał moim mlekiem.Teraz nie dam tak łatwo za wygraną i będę starała się karmić chociaż do pół roku i tylko cyckiem.

właśnie dzwonił kolega, że przygotował dla mnie materacyk, komplet pościeli i jakieś ubranka dla maleństwa:) To ten, który podarował mi wcześniej łóżeczko. Zatem wieczorem będę miała nową dostawę do domu:)

Ale fajnie:) Ja na razie nie mam takich propozycji- jedni znajomi mają dziewczynki i wszystkie ciuszki różowe. Tylko ciocia coś mi da, ale chyba niewiele, bo część porozdawała a trochę ma takich co pożyczyła i do niej wróciły, więc nie wiem w jakim są stanie te ubranka.
Materacyk i łóżeczko ma, ale materacyk i tak kupimy nowy (czytałam żeby kupić nowy, świeży ze względu na roztocza i zarazki, oraz na to że on się jakoś odkształca i zeby nie mieć wady kręgosłupa dziecko powinno mieć swój)
Ach i da mi piękny, gruby koc w króliczki- Hanusia dostała go od babci- cudo!
A laktator kupujecie? mi ciocia powiedziała, ze jak się nie wraca zaraz do pracy, tylko karmi w domciu, to wystarczy taka pompka z apteki za 9zł- spokojnie można nią odciągnąć i przelac do butelki- ona tak robiła jak odciągała żeby gdzieś wyjść.

Zeberka, masz rację że dziewczyńskie, ale było napisane "dla chłopaka", a że tamte rozm. 50, to tak mi się wkleiło- oni mają chyba pełną rozmiarówkę.

Ostatnia edycja:
Materacyk i łóżeczko ma, ale materacyk i tak kupimy nowy (czytałam żeby kupić nowy, świeży ze względu na roztocza i zarazki, oraz na to że on się jakoś odkształca i zeby nie mieć wady kręgosłupa dziecko powinno mieć swój)
Prawda, prawda :)

A laktator kupujecie? mi ciocia powiedziała, ze jak się nie wraca zaraz do pracy, tylko karmi w domciu, to wystarczy taka pompka z apteki za 9zł- spokojnie można nią odciągnąć i przelac do butelki- ona tak robiła jak odciągała żeby gdzieś wyjść.
Ja już kupiłam ręczny tommee tippee :)

Zeberka, masz rację że dziewczyńskie, ale było napisane "dla chłopaka", a że tamte rozm. 50, to tak mi się wkleiło- oni mają chyba pełną rozmiarówkę.
Aaaaa już rozumiem, myslałam, ze stąd ta niska cena, że tylko malutki rozmiar...

Dzięki dziewczyny za te wszystkie informacje - ja jestem absolutnie zielona w tych sprawach, nigdy nie miałam do czynienia z małym dzieckiem na dłużej niż wizyta koleżanek...pewnie będę musiała wiele przeżyć na własnej skórze, ale każde doświadczenie z zewnątrz jest cenne!

materacyk był właśnie wyprany więc zakłądam, że zarazki zniknęły:) ALe tak szczerze to i tak myślałam o kupnie nowego. Zobaczę co to za cudo, najwyżej będzie ew. na wymianę gdyby zaszła taka potrzeba.

reklama
koleżanki - mamy - mi polecały laktator ręczny.
A właśnie może będziemy od razu polecać jakąś konkretną markę, nie chodzi mi o reklamę tylko o to, żeby nie kupywać złych rzeczy, bo przyjaciółka odradzała mi butelki z Aventa. Mówiał ze jej się kilka razy wylało mleko w torebce, że jakieś zamknięcie fatalne.
Zebrra a ta tommee tippee to dobra rzecz, bo też o tym słyszałam?

Do góry