reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
dziewczyny ja widziałam coś takiego do łóżeczka ograniczającego ruchy dziecka tj. np przekręcenie się . takie dwie rolki z kawałkiem materiału pośrodku ale teraz nie mogę tego znaleźć na allegro

w "mamo to ja" mówili żeby nie kłaść dziecka na noc na brzuchu bo to zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej, że w dzień owszem można bo mamy dziecko na oku ale na noc nie

Zeberrko ja myślę, że powinnaś założyć jakiś kącik porad :)
A dziękuję :)

A w związku z poczynionymi oszczędnościami w tym temacie chyba zakupię któryś ze śpiworków Sterntaler'a, bo bardzo mi się podobają. Zastanawiam się tylko bo są zimowe i letnie. Ciekawa jestem czy ten letni nie byłby w sumie uniwersalny, bo przecież zimą w pokoju malucha tez utrzymuje się odpowiednią temperaturę - tak mi się przynajmniej wydaje, chyba że o czymś nie wiem?
Wiesz co, wydaje mi się, że wystarczy, ale chyba lepiej byłoby "pomacać" ;)

a śpiworki trzeba kupić dwa czy wystarczy jeden?
Ja uwielbiam śpiworki, więc zawsze miałam kilka, ale prawda jest taka, że moje dzieci nie lubiły spać w śpiworku...

Nie wiem tylko jeszcze jak wygląda noc i dzień takiego malucha w kołysce - leży on na samym materacyku? Nie przykrywa się go? Boję się tej śmierci łóżeczkowej, czytałam że nie może się maluch przekręcać, żeby się nie udusić i trzeba mu zapewnić leżenie na pleckach. No i nie wiem czy się go czymś obkłada z boku, żeby się sam nie przekręcił? Jestem absolutnie zielona!!
Dagamit, normalnie przykrywasz maluszka, leży na płasko (bez poduszki), a co do leżenia, to kładziesz malucha albo na pleckach (ale nie np po jedzonku, żeby się nie zachłysnął w razie ulania) albo na boczku (właśnie po jedzeniu). Żeby maluszek leżał na boczku to najczęściej trzeba położyć coś za nim, można np poduszkę-jaśka albo takie specjalne wałeczki Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

zebrra dzięki wielkie za listę...zaraz sobie przepiszę do kajecika :p

W pierwszej ciąży brakowało mi tej organizacji troszkę ... miałam listę z gazety i znalazło się na niej sporo niepotrzebnych gadżetów.

zebrra właśnie o te wałeczki mi chodziło, ale czy to nie zbędny wydatek, przecież można podłożyć np. ręczniki...

reklama
kati83 podgrzewacze są przeróżne ale wszystkie mają raczej taką samą funkcję...chociaż ostatnio znalazłam podgrzewacz i sterylizator w jednym(tommee tippee) chyba taka firma :)

Pokażę Wam te cudne butki o których wczoraj wspominałam...trampeczki nowe Dunlop

Kupiłam je dzisiaj :)Na moje nieszczęście ten lumpek jest zaraz koło Igora przedszkola :) Jak myślicie mogą być też raczej dla dziewczynki nie?
Najwyżej je sprzedam.Ale są urocze...

100_8590.jpg100_8589.jpg100_8591.jpg

Teraz muszę skupić się na pościeli do wózka i łóżeczka+kocyk i rożek...

Do góry