reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Katamisz kurcze, strasznie szkoda:( Ubranka na zdjęciach wyglądają rzeczywiście całkiem w porządku... W mojej paczce były może 3 trochę sprane ale nie jakos strasznie, spokojnie mogę je jeszcze użyć. A to, że ubranka smierdzą papierochami to totalne przegięcie! Wiadomo, że nawet gdyby ubranka przyszły czyste to trzeba je jeszcze wyprać w domku ale niesmak pozostaje!! Trzeba wystawić odpowiednią opinię sprzedawcy, choć pewnie nie zrozumie nawet dlaczego.

A wiecie, że ja nadal nie dostałam kocyka? Sprawdziłam na skrzynce pocztowej i zapłaciłam za to 7 stycznia... napiszę do nich bo to też już przegięcie!

reklama
Katamisz jestem wstrząśnięta Twoim opisem - ja kupiłam też taką pakę dla Lenki na allegro (pisałam o tym jakiś czas temu) i mam skrajnie przeciwne doświadczenia - błyskawicznie dostałam ubranka, nowe lub niemal nowe, znacznie więcej niż było w opisie, pięknie wyprane, pachnące i uprasowane! Na Twoim miejscu napisałabym w mailu do sprzedającego o swoich odczuciach i zapowiedziała, że wystawiasz negatywa (żeby nie był zdziwiony). Trzeba innych przestrzegać przed takimi sprzedawcami!

Katamisz, współczuję. Na bank wystawiłabym negatywa, tyle, że musisz liczyć się z odwetem...

Ja ostatnio opisywałam swój "przypadek".. Wygrałam aukcję z ochraniaczem na łózeczko, od razu wpłaciłam kasę. Po 1,5 tyg wysłałam maila z prośbą o numer nadawczy bo przesyłki nie dostałam. babka napisała, że wysłała 2 dni temu, bo była w szpitalu. Cos mi się nie zgadzało, ale ok... Po następnym 5 dniach napisałam kolejnego maila z pytaniem o numer nadawczy. Znowu go nie podała, napisała tylko, ze przesyłka do niej wróciła, bo musiała źle wpisać adres i że przecież takie zreczy się zdarzają... Wkurzyłam się, napisałam, ze prosze o numer nadawczy, to sprawdzę czy w ogóle paczka dotarła do mojego miasta, a ona, że albo podaję jej swój adres albo ona mi zwraca kasę... No masakra... Dodam, ze mój adres jest podany w allegro i nie zmienił się...Napisaam, żeby się już nie fatygowała, tylko zwróciła mi kasę i na wszelki wypadek podałam dane do przelewu, a ona na to, ze może mi wysłać pieniądze, ale dopiero za tydzień i z poczty, bo ona teraz nie ma... No więc czekam jestem na maxa wkurzona... Co dziwne babka nie ma żadnego negatywa...

Traschka, daj znać co Ci odpowiedzieli...

kati83 wiesz mogłabym odesłać i tak najchętniej bym postąpiła...ale czy jest sens??Zobacz już teraz będę stratna nawet jak ich nie odeślę...bo część muszę oddać.Zapłaciłam 61 zł z wysyłką(za którą sprzedający też sobie zarobił bo wziął 20 zł za ekonomiczną paczkę a na paczce jest 13 zł wysyłka)nieważne.Teraz jakbym chciała to odesłać to znowu muszę zapłacić te 13 zła allegrowicz mi zwróci tylko za aukcję 41 zł...A z drugiej strony czy doczekam się tych pieniędzy...??Skoro tyle zwlekał z wysyłką rzeczy....

traschka nie liczyłam nawet na czyste i wyprane bo wiadomo ,że muszę je sama conajmniej 2 razy jeszcze przeprać...ale nigdy bym nie podejrzewała nikogo ,że jest takim chamem i wyśle tak śmierdzące rzeczy po niemowlaku!!
Te ciuszki nie śmierdzą a cuchną!!Nie jestem jakąś pedantką absolutnie...po prostu nie przypuszczałam ,że spotkam się z takim chamstwem.Te ciuszki śmierdzą tak bardzo każde z osobna powąchałam jakby ktoś w pudełku przewoził popielniczkę z kiepami...:wściekła/y:

Katamisz, też jestem w szoku, bo aukcja całkiem fajna na fotkach :szok: Chyba coś nie mamy szczęścia ostatnio z tym Allegro. Ja też wylicytowałam spodnie ciążowe 4 stycznia. Tego samego dnia poszedł przelew przez Płacę z Allegro. Do poniedziałku 17 stycznia paczka nie doszła, więc napisałam, że proszę o info kiedy przesyłka została wysłana. Dostałam odpowiedź na drugi dzień z przeprosinami, że tej osobie wypadła jakaś delegacja tra la la i wyśle ją dopiero na początku przyszłego tygodnia, czyli po weekendzie. Nosz piorun jasny, zanim dojdzie to będzie miesiąc. A wystarczyło chociaż napisać, że przesyłka się opóźni,a nie ja jak kretynka czekam na jakieś awizo w skrzynce i wypatruję listonosza :wściekła/y:

Zeberko myślałam o tym wózku ale dyskwalifikuje go to małe kółko .Jakoś nie mam zaufania do niego tak samo jak do quinny buuz.Myślę że wybrałam już wózek bo jestem zdecydowana ma maxi cosi mura 3 .Chociaż do rozwiązania może się jeszcze duuużo zmienić bo tak jak Ty mam fioła na punkcie wózków :)

No to macie niemiłe przeżycia z tymi sprzedającymi.Dlatego nic nie kupuje na allegro.Raz że mi się nie opłaca wcale to jeszcze nigdy nie wiadomo co przyjdzie.Ja bym nigdy nie wysłała komus ubranek w takim stanie!

Katamisz - jestem w szoku. ja zakupiłam już na allegro dla Julci duuużo rzeczy, dziś przyszła mi karuzela Fisher Price z pilotem i ze wszystkiego jest naprawdę BARDZO!!!! zadowolona. karuzela jak nowa, żadnych śladów użytkowania, ciuszki też jak ze sklepu. Dziś licytuję kolejną aukcję, zobaczcie
56-62 WYPRAWKA CÓRCIA NEXT GEGRGE EARLY 31szt 0-6m (1415318914) - Aukcje internetowe Allegro
Zebra - bardzo ładne!
Kati a takie sweterki miałam w swoich pakietach, które wygrałam na allegro :-)

reklama
Do góry