reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Dziewczyny nie mam czasu by być na bieżąco. Wpadam tylko napisać, że w biedronce pojawiły się pieluchy dada 1. Są naprawde super jakościowo. Porównywalne do pampersa i huggies, a cena o niebo lepsza. Za 28 szt 11,99 zł. Polecam bo już mam sprawdzone. Chusteczki dada zielone też moim zdaniem najlepsze- za 4 zł.

Chuste mam po Przemku elastyczną tego typu co asinka, ale jeszcze małego w nią nie wkładałam. Pewnie niedługo zaczne.

My podobnie przeszliśmy na pieluszki DADA z Biedronki....tak jak ramari uważam że są rewelacyjne...nawet lepsze niż pampersy org...i ta cena...polecamy

A my szukamy mniejszych pieluszek niz 1 bo pampersy 1 to mogła bym małemu na około zamiac i przez to przeciekaja, zgadzam sie tez uwazam ze dada sa swietne (pieluszki i chusteczki) ale dla nas narazie dada 2 owiele za duze.

Też kupiliśmy Dadę 1 i Dadę chusteczki w bierdze :) są świetne, też uważam że lepsze od oryginalnych pamperów :)
Ja jakoś nie mogę przekonać się do chust... u nas w ruch poszła kołyska na kółkach dzięki czemu mam Maję cały czas na oku.

I jeszcze powiem Wam że u nas rewelacyjnie sprawdzają się otulaczki z motherhood - Maja bardzo lubi w nich leżeć - nóżki maja gdzie pośmigać a rączki przytulone do ciałka :) No i mi jest wygodnie ją w nich brać - kupiłam rożek ale jest za duży póki co i dziecko mi w nim ginie, nie miałam jej jak przystawić więc jak już pierwszego dnia puściła na niego kleksa przy przewijaniu tak zaprany trafił do szafy i leży tam cały czas :)

mgordon spróbuj te Dada 1, Maja mimo iż przy porodzie ważyła 3950, to ubranka nosi rozm 56, dupalka ma dość małego i te są odpowiednie, dobre były też Bella Happy z wycięciem na pępek.

Ostatnia edycja:
Jutro wysle meza by zobaczyl czy u nas jeszcze sa dada 1 bo one w promocji chyba tylko były, gdzies widziałam happy 0 ale w rossmanie maz sprawdzał i nie ma.
Ubranka to wogóle koszmar, wszystkie 56 za duze, nie mam ich nawet za wiele po Amela to odrazu po miesiacu 62 nosiła,a teraz taki okruszek. I przez te pampersy wszystko przecieka i odrazu do przebrania.

mgordon mam kilka ubranek w rozm 50, mogę Ci je odstąpiś jeśli chcesz :)
Dzisiaj zaczęłam robić selekcję po tym jak po wczorajszej kąpieli na gwałt szukałam w szafie pasujących śpioszków bo tych które przygotowałam nie mogłam wcisnąć na Małą.
Jak na razie znalazłam bodziaki i śpiochy, w neutralnych kolorkach: białe, beżowe, zielone, żółte.
Daj znać.

U mnie tez tragedia za zaduzymi pieluszkami i ubrankami. Zeszlej nocy przebierlam malego 3 razy bo ciagle zalany byl na pleckach lub na boku. Mam kilka ubranek na 50cm i te jakos pasuja, ale 56 to wisi jak worek.
mgordon my mamy smoczki z MAM, jak dla nas sa dobre, maly juz potrafi dobrze ssac.

reklama
Do góry