reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
a ja muszę termometr kupić, bo nam sie właśnie popsuł...normalnie chyba przechwaliłam go:-( wszystko nie tak idzie coś...

mamusia ja dostałam całą herbatke na laktacje z hipp bo kuzynka nie karmiła, ale czy ją bede pić nie wiem, choć tam pisze, ze można nawet ją pić na kilka tyg przed porodem - co sądzicie moze któraś pije?

mamusia ja dostałam całą herbatke na laktacje z hipp bo kuzynka nie karmiła, ale czy ją bede pić nie wiem, choć tam pisze, ze można nawet ją pić na kilka tyg przed porodem - co sądzicie moze któraś pije?

ja piłam przeróżne herbatki jak karmiłam Filipa i szczerze mówiąc - nic nie dawały

mysia dzieki za odpowiedź, właściwie dużo koleżanek powiedziało mi to samo, że laktacje sie ma w głowie. Oczywiście płyny trzeba pić, ale równie dobrze moze to być woda - i chyba jest najlepsza. No ale jak juz dostałam tą herbatke to choć spróbuje.

mysia dzieki za odpowiedź, właściwie dużo koleżanek powiedziało mi to samo, że laktacje sie ma w głowie. Oczywiście płyny trzeba pić, ale równie dobrze moze to być woda - i chyba jest najlepsza. No ale jak juz dostałam tą herbatke to choć spróbuje.

kati jak się karmi to pragnienie samo przychodzi, wierz mi, ja tyle wody (właśnie wody) co z trakcie karmienia to w życiu nie piłam, raczej o tym nie trzeba pamiętać, bo organizm sam się domaga

mgordon- to zależy który szpital wybierzesz- w 2 musiałam podpisać papier, że będę do pępka używała octenisept:szok:
No i używam, ale teraz na patologii noworodka dzieciaczki głownie z pępkami leżały i panie mówiły, że tak jest od kiedy zalecają octenisept, bo on jest lagodniejszy i troszkę gorzej, wolniej działa. Dzisiaj nawet p. ordynator zarządziła smarowanie wszystkim dzieciom gencjaną.

W końcu dziś zakupione kosmetyki mamy, więc z głowy kolejny problem.
Bepanthen, oilatum soft, maltan, 3szt tantum rosy i octenisept i 115zł poszłooooo
Kupiłam tą wielką butlę octeniseptu, więc mam nadzieje że sie przyda i na krocze - choć teraz Aestima dała mi do myślenia czy warto było na niego kasę wydawać...

reklama
Do góry