reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Mrsmoon najpierw m przegonił faceta po czarny i jak już koleś przytachał kartony pod kasę , okazało się że nie ma fotelika w tym kolorze. I w końcu staneło na Energy czyli taki malinowo czerwony z dodatkiem szarego. Do niego taki sam fotelik , a jutro pognam m po torbę i parasolkę.
Pisałam wczesniej że miałam kupić Volkano ale okazało się że owszem jest tańszy o 200 zł ale w jednym miejscu jest popruty a w innym ma klejony stelaż.
Wyszło w końcu tak że wózek z gondolą kosztował nas 1599 zł a fotelik 350 i adaptery jakieś grosze chyba 30 zł. Miałam głowę z tymi kuponami z allegro.Bo normalnie za wszystko by wyszło o 500 zł drożej!!!!!
A no i miła Pani przy kasie dała nam gratis rożek-becik , kubek niekapek Aventu i butelkę Aventu oraz założyła nam kartę stałego klienta - 10 % a moje dziecko jeszcze lizaka dostało hehe

reklama
to fajnie Wam się udało, a energy też bardzo ładny kolorek:tak: ja fotelik kupowałam osobno, ale maxi cosi, nie x-landera
czekamy na zdjęcia!!!

no proszę cinamon jak fajnie, kolorek enrgy to drugi który mi sie podoba, chociaż ja bym wzięła ten czarny z innym fotelikiem...:rofl2:

a ja w ogóle wściekła jestem, kupiłąm ten materac i do tego rożek u tego samego kolesia, wysłałam informacje z kolorem i to 2 razy i przyszedł inny i to ten który najbardziej mi się nie podobał, ani nie zapytał czy może być inny, zero kontaktu. Do tego zapłaciłam za wszystko 10 zł więcej, bo na paczce pobraniowej była taka cena na liście nabita....wiec wczoraj raz dwa maila wystosowałam, ze mogę odesłac im rożek a oni niech już na własny koszt przyślą mi drugi w takim kolorze jak ja chce....do tej pory cisza....a koleś same pozytywy, i w ogóle, a do mnie nawet nie napisał wcześniej czy wysłał, czy nie, czy teraz coś zamierza zrobić czy przyjmuje negatywa...a ja przy tym wkurzona, ze hej...

no i przyszły juz akcesoria szpitalne i resztę duperelek dla małej...jeszcze tylko czekam na te staniki i prześcieradła...

a i zastanawiam się czy przydadzą się bodziaki na ramionkach na początek, np.pod pajacyk? wydaje mi się w ogóle, ze bodziaków to mam mało...z długim rękawem to w sumie 3 w rozm 56 i 2 w rozm.62 a z krótkim rękawem to tak po ok 6 sztuk z rozmiaru...:-( chyba mało...

Ostatnia edycja:
Myślę że czarny jest fajnym kolorem w połączeniu z tym fioletowym , kolor dokładnie się chyba nazywa Amethyst. Gdybym miała mieć synka to pewnie wziełabym czarny ale tak sobie pomyślałam że dziewczynka w czarnym to tak dziwnie i jeszcze słońce przyciąga.
Mąż jest troszkę na mnie zły ale jak usłyszał od mojej mamy że jakbyśmy z czarnym wózkiem przyjechali to musiłby go odwozić to w końcu przyznał rację temu czerwonemu hehe ....boi się trochę teściowej :)

Mrsmoon i jak się trzyma maxi cosi na ramie? bo mnie facet naopowiadał bajek że rysuję ramę i ciasno wchodzi bo niby te adaptery nie do końca dopasowane.

Zastanawiam się czy ta saszetka też jest w komplecie? a pokrowiec na nóżki i folia czy moskitiera? Czy osobno trzeba kupić?

Ostatnia edycja:
cinamon bardzo dobrze się trzyma, nic się nie rysuje, adaptery bardzo podobne do tych od gondoli. Ja za 1800zł kupiłam zestaw carbon: gondola, spacerówka, saszetka, torba duża, pompka, moskitiera i folia przeciwdeszczowa. Do tego fotelik maxi cosi cabrio fix za chyba 475zł. Maxi cosi chciałam, bo ma dobre wyniki w crash testach, a x-landerowego fotelika nie znalazłam w żadnych testach. A co do stelaża to XA i XQ mają inne, wiec może rzeczywiście w XQ jest jakiś problem? Szkoda, że w sklepie nie poprosiłaś o zamontowanie obu fotelików na stelażu XQ. A parasol jaki kupujesz? Ja tak jak Ci pisałam zamówiłam Kees ze względu na filtr przeciwsłoneczny 30 i wielkość, bo ten X-landerowy oryginalny malusi jest. Kees kosztował mnie 62zł. Jak przyślą to coś więcej będę mogła napisać

A ja wciąż czekam na wózek...wczoraj dzwonili, że prawdopodobnie będzie jutro do odbioru:tak:...nie mogę się doczekać. Miał być tako ale warrior, a stanęło na tako princess...
Iwona mój tako ma podobny kolor...takie a'la cappucino, no nie? Tylko mój ma 1/2 gondoli czarną, a reszta ten beż cy cuś. No i nie brałam tego nosidła...zamieniłam na typowy atestowany fotelik samochodowy maxi cossi, ale przystosowany do stelaża wózka. Sporo jeździmy...

Nio to mamy ten sam kolor bo gondola też ma taki pas przez środek czarny:) my braliśmy ten fotelik głownie dlatego ze dużo nie jeżdzimy bo rodzina jest koło nas a to głownie będzie funkcjonowało jako nosidełko a potem jak bobas podrośnie i będziemy chcieli gdzieś wyjechać to kupimy inny fotelik. Co do kolorów to niby mają ok 100 ale i tak w ostateczności trudno coś fajnego wybrać :)

no właśnie pan zamontował mi fotelik maxi cosi i pokazał że mocno trzeba go wepchnąć i że może porysować stelaż .Nie pomyślałam ale faktycznie przecież to inne stelaże xq a xa :) A xa jest teraz w smyku na promocji i kosztuje 1400 zł ! Szkoda że nie zrobili promocji na xq albo na foteliki !!!
Już widzę w pudle okrycie na nóżki, moskitiera też jest, taka saszetka i folia chyba też , reszty nie wiem bo nie będę go sama z kartona wyciągała.
No właśnie strasznie mi nie podchodzą te parasolki kwadratowe. A możesz mi pokazac tą co kupiłaś? Jest okrągła? A torbę jaką mam wybrać? bo widziałam 2 rodzaje na stronie ale nie pojadę ich zobaczyć bo muszę leżeć a na m nie mogę tak do końca polagac bo on weźmie pierwszą lepszą :)

Cinamon kolor energy to mój ulubiony kolorek x-landera! Jest cudny! Ja wzięłam jungle, bo był najtańszy i też łądny, wtedy różnica była 500 zł w kolorze. I myślę, że w lecie w takiej czerni maleństwu byłoby naprawdę gorąco!
Parasolkę zamówiłam zwykłą tanią, nie stać mnie już kompletnie na drogie gadżety. PARASOLKA DO WÓZKA - FILTR UV - PROMOCJA 14 DNIOWA (1600258826) - Aukcje internetowe Allegro

Mysia i tak jesteś dobra, że napisałaś, że możesz im odesłać towar, bo jak dla mnie oni powinni też zwrócić za tą przesyłkę. Jak nie odpiszą to wal negatyw, bo to naprawdę nie w porządku.

reklama
Do góry