reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

no właśnie moja mama zamawiała ostatnio meble u stolarza i jakoś koszmarnie drogo wyszło. To już chyba wolę dać te 800 zł i mieć z głowy... Bo taka komoda to też na wiele lat. Chyba się na którąś zdecyduję. Może zaoszczędzę na łóżeczku- wezmę od cioci i pomaluję na biało i dopiero dla kilkulatka kupię nowe- zobaczymy.

reklama
o matko! co za ceny... też chciałam taką komode... ale chyba taniej wyjde zamawiając u stolarza. On zrobi mi taką jaka chce... i na 100% o wiele tańszą!

My nie kupujemy specjalnej dla dzieci, bo i tak będzie stała w salonie [w sypialni nie ma miejsca] i wybraliśmy sobie taką:
komodabodziosystem.jpg

tu link do stronki: KLIK

Nasza też będzie stała w salonie- ale mam nadzieję, ze maksymalnie kilka m-cy po urodzeniu dziecka zmienimy mieszkanie na dwupokojowe i Maluch będzie miał swój pokój (chociaż do roku, dwóch na pewno będzie spał z nami w pokoju)

Nasza też będzie stała w salonie- ale mam nadzieję, ze maksymalnie kilka m-cy po urodzeniu dziecka zmienimy mieszkanie na dwupokojowe i Maluch będzie miał swój pokój (chociaż do roku, dwóch na pewno będzie spał z nami w pokoju)

Ja mam nadzieję, że za dwa lata uda się nam coś kupić. Na razie nie ma szans.
3mam kciuki za Wasze gniazdko :-)

ja mam dość taniego Stolarza, a przede wszystkim jest dobry i terminowy.
Więc o to się nie martwie...

A ten wózek mnie sie nie podoba! :no: dlatego że ma 3 koła i skręcane w dodatku...

A ten wózek mnie sie nie podoba! :no: dlatego że ma 3 koła i skręcane w dodatku...
Nie musi Ci się podobać, pisałam, ze lubię nowoczesne wózki. A koło skrętne to problem bardziej w drugą stronę. Jeśli nie lubisz skrętnego, zawsze możesz zablokować skręt, gorzej, jeśli zależy Ci na skrętnym a wózek nie ma takiej opcji....

Zebrra, Ty jesteś moim ekspertem w dziedzinie wózków, ale wolałabym coś tańszego. Co byś poleciła tak do 1500 i 4 kołowe? ( nie musi być fotelik w komplecie)

Co do mebelków to mi też się podoba taki styl... Bardzo. W ogóle moja mama szaleje z wystrojem wnętrz i chyba mam to po niej, bo im jestem starsza tym bardziej mi zależy na pięknym wnętrzu. A pokoik dla dziecka mam w głowie taki- białe mebelki i seledynowe dodatki. Dużo naturalnych kolorów - zielenie, beże, kremy, biele. A kolorowe będą zabawki. Ale pochowane w pięknych skrzyniach jak dziecko się nie bawi, bo nie lubię zagraconych pokoi. W ogóle lubię minimalizm. I białą podłogę:) te pokoiki są dla mnie piękne i kiedyś, z czasem moje dziecko tki będzie mieć:) Dlatego wolę teraz kupić jeden mebel, ale porządny- na lata.
Zestaw Barcelona - Meble Dla Dziecka
Zestaw Carpenter - Meble Dla Dziecka
Zestaw Marsylia - Meble Dla Dziecka

Aestima, wiesz że podałaś linki do komód, którymi wczoraj się zachwycałam w nocy z moim M.? :-D Są cudne, ale niestety nie pasują do mojego pokoju... ja robiłam tam generalny remont ponad rok temu więc nieprędko go znowu przerobię. A mam tam wielką szafę z komandora i chciałam ten pokój rozjaśnić, wprowadzić jakiś jasny i wesoły akcent więc zdecydowałam się jednak na wesołą komodę. Gdybym miała urządzać cały pokój od początku wzięłabym wszyskite nadgodziny do końca ciąży żeby kupić zestaw tych białych mebelków. Przyszłosciowo chcemy się budować, wtedy poszaleję:) Na razie będzie bardziej wesoło niz stylowo:-)

Ironia na wertepy najlepsze duże i pompowane koła. U mnie inne nie przejdą:-)

reklama
Traschka, och mi też się marzy dom... ale to chyba w innym życiu- póki co choćby małe , własne mieszkanko....;)
Co do wózka mi się strasznie podoba inglesina retro
http://allegro.pl/inglesina-retro-dla-twojego-maluszka-polecam-i1320915261.html
Sprzedam RETRO wózek Inglesina Classica! + fotlik - Szczecin - Dla dzieci - Centrum, ale koszmarnie droga i chyba bardziej do dziewuszki by pasowała, tak więc kupię jakiś trzyfunkcyjny- chyba ten x-lander xa
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=965&%3CosCsid%3E. Musty też są super ale drogie:(
http://dino.sklep.pl/nowy/mutsy-transporter-2010-stelgondspac-cabrio-kurier-gratis-p-7571.html

Swoją drogą ten x-lander też nienajtańszy,ale będę miała od razu dla drugiego Szkraba:)

Ostatnia edycja:
Do góry