reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
kurde a ja juz kiedys pisalam, mam w lozeczku materacyk poprostu gabke... po 2 kuzynkach dostal takie lozeczko Marcelek i teraz bedzie mala na nim spala... Kuzynki Marcelka zadnych wad postawy nie maja, mlody tez nie... Kurde gdybym miala wiecej kasy to moze bym kupila jak Wy...
Gdyby tak patrzec na wszystko co zdrowe to chyba musialabym miec wszystko nowe itp, nobo buty tez sie przeciez ukladaja pod noge pierwszego wlasciciela... a mlody mial buty jakies trampki po kuzynach....
a mam pytanie te co maja lozeczka turystyczne...
tez materace do nich dokupujecie :confused: a do kolysek, do wozka :confused:
kurde na to wychodzi ze jestem zla mama bo ma zwykla gabke w lozeczku..... dla mnie to strata kasy.... no chyba ze ktos by mi je kupil tobym sie cieszyla ;-) a;e to moje osobiste zdanie :tak:
no co ty larvunia...moja sis też miała taki materacyk, my mięliśmy jakieś takie ze słomy czy czegoś, rany jak ja to kiedyś zobaczyłam to w szoku byłam..eah..
no wiadomo, nie na wszystko możemy sobie pozwolić...no ale jeżeli chodzi o buty, to powiem ci kurcze, ze Filip nigdy nie miał po nikim butów, ja mam fioła na punkcie butów, szczególnie u małych dzieci kiedy to noga sama sie profiluje...nawet ja dla siebie nie lubię pożyczać ani nikomu moich..:zawstydzona/y:

Dostałam również druga przesyłkę z wanienką, stojakiem, butelkami, pieluszkami, kocykiem z carter'sa, ręczniczkiem i innymi tzw. dupsami....polecam Wam dziewczyny majtki wielorazowe z siateczki SENI...rewelacyjne...po porodzie napewno będą się sprawdzały
Misialina no wózio pierwsza klasa, na pewno reszta tez....

Aestima wielkie dzięki za te linki,większość z nich już czytałam właśnie...
Niestety nic mi to nie rozjaśniło, może gdybym była na to przygotowana finansowo..niestety kwiecień tyle figli nam spłatał, ze mojej wypłaty kwietniowej już nie ma i jeszcze jej nie ma....a chyba do końca maja to czekać z materacem nie będę i tak troszkę trudno mi się zdecydować na ten lateks, ale ciągle myślę i myślę...a moj mąż "kupimy jaki chcesz", sam nie poszpera, nie poczyta, nie sprawdzi, nie popyta...choć na stronkach sportowych to ma kupę czasu siedzieć - nawet spać by nie musiał...

Ostatnia edycja:
Misialinka wozek sliczny :tak:
mysia no ja tez swoich butow nie mialam okazji nikomu pozyczac i nie pozyczalam nigdy ;-) Ale mlody zdaza sie ze ma trampki po kuzynkach w kolorach neutralnych, albo np najki adidaski teraz ma po kuzynce, ktora raptem 3 razy na nodze miala je, bo za ciasne kupili jej i nie szlo wymienic ;-)
No i ja nowe buciki jakie kupowalam Fruciowi tez odkladam dla mlodej... i kapcie z przedszkola, bo mlody nie nadaza je niszczyc ;-)
Zastanawiam sie teraz czy by wkladek nie wymienic do butow... sa takie malenkie moze :confused:

Traschka myślę, że z tym laktatorem to naprawdę Ci się udało i do tego jeszcze części zamienne super.
Misialina wózek śliczny, no i cena też niezła. Nie bedziesz jednak spała dzisiaj z wózkiem, co? Ja jak dostałam ostatnio moje pierwsze pieluszki to musiałam zaraz lalkę w nie poubierać. Cieszyłam się nimi jak dziecko, zabrałam je do domu żeby mamie i siostrze pokazać ... Jakie butelki kupiłaś? Ja myślę nad Medelą polecali nam je w obu szkołach rodzenia, ale cena troche mnie odstrasza. Chociaż jak bede kupowac butelki to jedną, bo wierzę że uda mi sie karmić piersia, wiec to byłoby tylko awaryjnie. no chyba że bedę miała cc, to wtedy wzięłabym do szpitala żeby w pierwszych godzinach nią córcie karmili.

Mysia z tymi facetami to tak jest. Mój mąż też ciągle na nic czasu nie ma, co po części jest prawdą. Jednak on najbardziej by chciał żebym ja wszystko czytała, jemu zdawała relacje i przedstawiała streszczenia, a wtedy wspólnie byśmy decydowali...

Traschka gratuluję wygranej aukcji
Misialina fajny wózeczek, faktycznie na zdjęciach wygląda jak nówka, czekamy na resztę twoich łowów

Ja mam troszke inne podejście do zakupów, może ze względu na fakt że to nasza pierwsza dzidzia i też nie mamy żadnego szkraba w rodzinie, więc nie mamy po kim dostać wyprawki.
Jednak nie potrafię kupić nic używanego dla małej, tylko nowe rzeczy - oczywiście upolowane na wyprzedażach lub na allegro. Przez sekunde zastanawiałam się nad używanym wózkiem, ale jakoś nie umiem sobie w nim małej wyobrazić, więc wole wydać więcej ale żeby miała wszystko swoje pierwsze...
To nie znaczy wcale że mamy nieograniczony budżet, tylko zaciskamy pasa i juz.
Ale myśle, że to schiza tylko przez fakt że to nasza pierwsza kruszyna i licze że przyszły jej braciszek będzie już dziedziczył wyprawkę po niej, dlatego wszystko raczej unisex kupuję ;-)

Missialina ekstra wozek i cena tez fajna
Larvunia ja mam kokos pianka materacyk, taki mialam dla Juci i taki tez dokupilam teraz jako drugi. Sama pianka wcale nie jest zła chodzi o to zeby materacyk nie był zbyt miękki

reklama
Setana...hehe...przed spaniem jeszcze zeszłam na dół i pooglądałam sobie wózek z każdej strony i trochę nim pomanewrowałam :p...radośc niesamowita...widzę że doskonale mnie rozumiesz...a co do butelek...ja zakupiłam wszystkie akcesoria z TT...jakoś mnie urzekła ta firma...mam dwie butelki narazie...jedną 150 ml a drugą 260 ml...poza tym wsyzstkie smoczki i dupsy też mam z TT

Do góry