reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zaczynam mieć naprawdę dość tych zakupianych tematów... :crazy:
Wiesz że nawet troszkę podzielam Twoje odczucia forever, za dużo tego wszystkiego jak na jedną głowę przyszłej mamy, bo nie oszukujmy się - tatusiowe aż tak się nie zagłębiają w to jakie butelki, pieluszki czy inne rzeczy będą najlepsze :) a my siedzimy, czytamy, pytamy...

Nie jestem pewna czy kupiłabym ten lateks nawet gdybym miała na niego pieniądze. Dla mnie 300zł na materac dla dziecka to lekkie przegięcie po prostu.
Tak na prawdę to większość artykułów dla dzieci ma chore ceny, z ubrankami na czele...

Ostatnia edycja:
reklama
szalejecie z zakupami...
ja mam wiekszosc po synku... chemie zakupilam tylko i koniec.
No i wozek wymienilam na "noszy" model... to wsio.
Z jednej strony zazdroszcze Wam tych emocji przy zakupach, ale z drugiej dziwie sie z kad macie tyle kasy na to wszystko ;-) i ciesze sie w tedy ze ja w wiekszosci rzeczy juz mam ;-)

Trasia- mam podobne zdanie odnośnie materaca. No i to zakup na 2-3 lata...
Poza tym gryka i kokos wydają mi śie zdrowsze i bardziej naturalne niż lateks...

Dziewczynki dzisiaj dostanę 2 przesyłki...jedna z wózeczkiem a druga z wanienką i innymi dupsami....potem się pochwale...już się doczekać nie mogę

Co do materaca to ja miałam przy Igorze piankę-kokos-grykę i teraz również kupiłam nowy PGK.Te lateksowe to według mnie mocno przereklamowany towar po to aby rodzicom zamydlić oczy.
Kołderkę i poduszeczkę mam kupiłam nowy komplet a do tego 2 prześcieradła z gumką i 2 zestawy pościeli z ochraniaczem i baldachimem.Wolę to mieć niż pózniej biegać i szukać na ostatnią chwilę.Co do poduszeczki to ja wybrałam KLIN-wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem dla noworodka.
No ale bladego pojęcia nie mam co z otulaczkiem lub rożkiem??Pewnie w ostatniej chwili kupię ale nadal nie jestem zdecydowana.

traschka zazdroszczę zakupu laktatora-ja też się przymierzam ale kupię pewnie w ostatniej chwili jak już mała przyjdzie na świat:)

misialina koniecznie pochwal się zakupami!!

Ja bym mogła tylko kupowac i kupowac, najbardziej lubie robic zakupy dla innych ale jak mam sobie cos kupic to mi szkoda kasy.
My tez duzych srodków nie mamy na ta tz. wyprawke wiec teraz zanim cos kupie co mi sie podoba i w pierwszym momecie uwazam za niezbedne, mysle czy naszemu dziecku sie to przyda, czy jest niezbedne bo przeciez ani nasz synek ani Amela nie beda szczesliwsze czy zdrowsze przez markowy kocyk czy jakas zabawke.
Oczywiscie jak juz kupic to nie byle co zabawka musi byc bezpieczna a ciuszki czy kocyk (np.) przewiewne i wygodne.

mgordon tych wydatków jest wystarczająco dużo aby jeszcze przesadzać z markowymi rzeczami które i tak często są gatunkowo takie jak wiele innych tańszych.Ja stawiam na ciuszki używane lecz nie zniszczone głównie z tego względu ,że kupię coś co wygląda idealnie za psie pieniądze a gatunkowo jest ciut lepsze niż np ciuszki kupione na samie w realu czy na straganie...Wolę lumpeks z dobrą odzieżą niż np galerie z drogimi nowymi ciuchami.(to samo dostanę prawie nie używane za 1/5 ceny w galerii.Ostatnio kupiłam kocyk żakardowy biały dokładnie taki sam jaki kupiłam w Askocie za 30 zł- a za ten używany zapłaciłam 3 zł!!!!I co najlepsze wygląda jak nowy!!!Wyprawka dla maluszka to kwestia indywidualna każdego rodzica i kieszeni ;-)Bo wiadomo jak kogoś stać na nowe firmowe rzeczy które pochłaniają fortunę to nie można tego krytykować i zaglądać nikomu do portfela.

Hehe, to ja sie jeszcze prawie wcale nie wypowiedzilam w tym temacie - wozek, wanienke, fotelik i lozeczko mam po mlodej; kolyske, nosidelko i mase ubranek mam od znajomych siostry. Sama kupilam jak narazie kilka ubranek i baldachim ze stelazem na flomarku, za 10€. Teraz musze zrobic liste brakujacych mi rzeczy - smoczek, butelka, chusteczki, kosmetyki i tego typu *******ki. Ale to tez tylko te najpotrzebniejsze i pojedynczo, bo po porodzie naplyna prezenty i gutscheiny. Kasy nie mam za duzo na szalenstwa, a i jakos ochoty brak na lazenie po sklepach.

katamisz zgadzam się z Tobą w 100%, też postawiliśmy na ciuszki używane, albo inaczej - z lumpka w którym 90% rzeczy jest nowych z metkami.
Wiadomo że fajnie byłoby pójść dajmy na to do Motherhood czy Świata Dziecka, kupić to wszystko co nam się podoba, tylko jednak rozsądek zwycięża - nie muszę mieć samych rzeczy nowiutkich ze sklepu a te z lumpka są często o wiele lepszej jakości - względy praktyczne zwyciężają - nie kupię Małej śpioszków za 80 zł które będzie nosić może przez miesiąc, nawet jakby mi ktoś dał te pieniądze... takie moje zdanie w tym temacie :)

reklama
Zgadzam się :tak: Poza tym gdzieś wyczytałam, ze dla dzidzi takie sprane ciuszki są lepsze niz nowe (nie wiem o co chodzi, ale ponoć są lepsze dla skórki maluszka, łatwiej w nich oddycha skora czy cos w tym stylu). My mamy dużo używanych (lumepk, allegro) i wszystkie markowe, w idealnym stanie, za grosze:)

Do góry