reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dostałam i rożek usztywaniany ( zresztą mój uprzedni prezent :-) ) i otulaczek ( różowy, ale przeżyję ). Maleństwa jako takie lubią być krępowane i dobrze się z tym czują. Gdybym kupowała to bym poprzestała na otulaczku ze względu na porę roku i na wszelki wypadek kocyk wezmę.
Andariel - na Targówku taka jest..., mi tam bliżej. Aż przetuptałam się wzdłuż wszystkich kas aby się upewnić.... Gdyby nawet były to pewnie bym musiała walkę stoczyć, żeby udowodnić, że w ciąży jestem ze swoim brzuchem... :-(
A co do Ikeaowych zakupów jeszcze - to kupiłam kocyk w kolorze jasnozielonym - ich było w bród w sytuacji gdy różowych czy niebieskich po jednej czy dwie sztuki...
Mysia23 - takie nastoletnie ciuszki mogą Cię zaskoczyć - przede wszystkim tym z jakich materiałów je się szyło - ja bym czegoś takiego na siebie nie włożyła nie mówiąc o założeniu na malenstwo - sam plastik !

reklama
ja właśnie skończyłam czytać język niemowląt i tracy hogg poleca otulać maluszka w pierwszych tyg. życia- lepiej mu się wtedy zasypia - noworodek nie wie , że jego rączki są jego i nie kontroluje wszystkich ruchów, więc na czas snu lepiej mu te łapki owinac jednak... Ja mam otulaczek, rozek dla mnie jest za ciepły. Zawsze można też owinąć w kocyk czy pieluszkę flanelową;))

Aestima z tym owijaniem to pewnie nie zawsze się sprawdzi, to zależy też od charakteru dziecka. Tracy też o tym wspomina:)

No wlasnie moja mała ryczala jak ja zapiełam w rozek, owijanie kocykiem też jej nie pasowało, chciała być wolna :-)
Najwazniejsze by nie przegrzewac maluszka, ja nad otulaczkiem sie zastanawiam ale chyba kupie jakis fajny przewiewny kocyk.

Dziewczyny, wiem, że o podgrzewaczach już było, no ale właśnie się dowiedziałam, że te który miałam dostać się zepsuł - w związku z tym muszę się zaopatrzyć w jakiś. Moje preferencje - butelki Dr Brown's ( ale nie szeroka szyjka ), w grę wchodzi też Mendela i Lovi. I żeby się później słoiczki zmieściły. Czyli duuuża dziura - jakie polecacie ?

Macie rację ,ale lepiej mieć- wydatek niewielki a jak ma uspokoić Maluszka, to warto mieć;) A jak będzie zwolennikiem wolności (jak Amelka), to owijanie sobie podarujemy:))

Co do rożków...u nas w rodzinie jest dużo dzieci i z doświadczenia mojego i innych mogę stwierdzić że po włożeniu dzieciaczka w rożek wszystkie się uspakajały...lubiły jak je się tak ciasno zawijało...nawet moja kolezanka, świeżo upieczona mama, jak przyszłam w odwiedziny i nie mogła sobie dać rady z maleństem, ja zaraz bobasa owinęłam w rożek, dałam smoka i mały natychmiast przestał płakać, więc coś w tym jest

Forever...ja mam podgrzewacz z TT i dziura jest wielka ale nie wiem czy spasuje do tych butelek o których Ty piszesz

reklama
Dziewczyny zrobiłam listę brakujących rzeczy wg użytkownika z allegro u którego mam zamiar to wszystko kupić i wyszło mi 318,82 zł...:szok: masakra...ale będzie mi brakowało tylko przewijaka a tak już będzie wszystko...mam nadzieję

Do góry