reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zebrra...kurczę Ty już chyba mam wszystko co można mieć...ja nie mam nic poza paroma ciuszkami...ale dzisiaj mam zamiar jechać do Auchana na nocną wyprzedaż...może będą jakieś ciuszki przecenione...Ty już znasz płeć na 100% a ja na 80% więc jeszcze mnie to trochę blokuje :)

reklama
zebrra śliczne te rzeczy kupiłaś...Ja też koniecznie muszę kupić laktator!!A do łóżeczka gadzetów jeszcze nie kupuję bo nie mam łóżeczka ;-)Wszystko po moim Igorze porozdawałam :-(
Ja też nie mam łózeczka i w pierwszym okresie nie będę miała, ale ta karuzelka jest o tyle fajna, że można ją zawiesić w wózku, łózeczku, foteliku czy gdziekolwiek :) Licytuję tez taką normalną, tylko na łózeczko, czy kołyskę...

Zebrra to widzę, że jedziemy na podobnym wózku :-) Też mam taki plan z kołyską a propos moich 3 pokojów :-) I nawet kołyski mamy podobne :-)
Dziś przyszła zamówiona na allegro maegapaka ubranek i powiem Wam dziewczyny, że jest tego tyle, że po prostu zaniemowiłam z wrażenia! I jakie śliczne ciuszki - lżejsze, cieplejsze, kompletne dresiki, czapeczki...Zawrotu głowy dostanę - z pełnym rozpakowaniem czekam na meża :-) Tak więc nie dokupię już ani jednej rzeczy, bo aż do późnej jesieni będę miała ubranek pod dostatkiem!! No, chyba że Lenka nas zaskoczy i po 2 miesiącach wyrośnie z rozmiaru 68 :-)
Ale się cieszę z tego zakupu! Niby większa suma poszła za jednym razem (75zł), ale mam absolutnie wszysko co potrzeba w jednej paczce!!
Tak, też myslałam, że mamy podobny plan :) Pochwal się tą paką ubranek! Może link do aukcji? :)

Zebrra...kurczę Ty już chyba mam wszystko co można mieć...ja nie mam nic poza paroma ciuszkami...ale dzisiaj mam zamiar jechać do Auchana na nocną wyprzedaż...może będą jakieś ciuszki przecenione...Ty już znasz płeć na 100% a ja na 80% więc jeszcze mnie to trochę blokuje :)
Wiesz co, szczerze mówiąc jak też mam dopiero kilka rzeczy, poza tym mam duzy kłopot z tym, żeby to wszystko co mam ukryć przed Olafem ;) On uważa, że jest stanowczo za wcześnie na zakupy... ;)

Mam:
kołyskę
2 bodziaki
komplet pościeli + rożek, prześcieradło, ochraniacz
2 dodatkowe ochraniacze na łózeczko
laktator
karuzelkę

A licytuję:
karuzelkę na łózeczko
nową pieluchę wielorazową
taki śmieszny pajacyk z kapturkiem

A mnie się podoba. Lubię wózki właśnie z takimi kołami, ja nie bardzo potrafię prowadzić te ze skrętnymi :-p I szukałam wózka właśnie z takimi kołami. Przed zakupem jednak chciałabym go obejrzeć i zobaczyć, jak jest ciężki - bo tu dziewczyny mają rację - no, chyba że nie będziesz musiała go nosić po schodach. Ale są śliczne! I tyle zielonych do wyboru ;-) :-) :happy2:

Dlatego właśnie wybór wózka, to bardzo subiektywna sprawa... Dla jednej mamy najważniejsza jest waga, dla drugiej rozmiar po złożeniu, dla trzeciej skrętne koła, czy przekładana rączka... Ile mam tyle opinii ;)

Ja zdecydowanie wolę bardziej nowoczesny design, ale przecież to tylko sprawa gustu, każdy ma inny ;)

ja jeszcze nie wiem czy lubię krętne koła, ale z takimi kupię wóźek- zawsze można zablokować;)
Ja wczoraj robiłam sobie listę tego co mam dla dziecka (żeby zobaczyć co i w jakich rozmiarach kupować) i mam już 23 ciuszki dla Małego!
Dagamit, super jest ta Twoja paka z ubrankami, ale ja jednak wolę rozłożyć zakpupy ubrankowe na raty- za każdym razem jestem taka szczęśliwa jak kupuję coś dla Malucha!:)

Mam pytanie- kupujecie rożki dla dzieci? MI się obiło o uszy, ze położne nie polecają już sztywnych rożków- zwłaszcza jak dziecko rodzi się późną wiosną, latem. Polecają coś takiego
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html W smyku kosztuje to 29 zł, chyba kupię taki w krokodyle:)

Ostatnia edycja:
Zebrra, dokładnie tak! Bo jeśli o wygląd chodzi, to sprawa upodobań każdej z nas, ale warto zastanowić się nad paroma rzeczami - np. jakie koła wolę, czy przekładana rączka jest dla mnie istotna - itd. [My od razu sprawdziliśmy, czy rączkę się przekłada, kiedy kupowaliśmy wózek ;-)] Zwłaszcza mamy, które pierwszy raz kupują wózek, powinny podsłuchać bardziej doświadczone koleżanki i zobaczyć, na co one zwracają uwagę.
To moje pierwsze dziecko, ale kilka różnych wózków przetestowałam, opiekując się dzieciaczkami ;-)

Mam dosc podobny wozek (ABC design z Niemiec). Mloda urodzila sie rowniez wiosna wiec nie kupowalam wozka z gondola. Sluzyl mi 3 lata i do dzisiaj jest jak nowy. Bardzo latwo sie sklada i nie jest ciezki, a "torba na dziecko" nieraz nam sluzyla jak lozeczko przenosne.

reklama
Mam pytanie- kupujecie rożki dla dzieci? MI się obiło o uszy, ze położne nie polecają już sztywnych rożków- zwłaszcza jak dziecko rodzi się późną wiosną, latem. Polecają coś takiegohttp://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html W smyku kosztuje to 29 zł, chyba kupię taki w krokodyle:)

Ja nie lubię rożków, ten otulaczek też mi się nie widzi - jak coś opatulę malucha w kocyk - z jednym rogiem pod główką. W pracy robię tak, kiedy mam mnóstwo noworodków do nakarmienia [karmimy większość co 3 godziny całą dobę] no i taki opatulony niunio skupia się tylko na jedzeniu, przez co idzie szybciej. Nie sądzę, że będę potrzebowała czegoś takiego do swojego Fasolka, mam nadzieję, że będziemy się spokojnie karmić, bez opatulania. A do spania i innych przypadków - nie chcę tak opatulać dziecka.

Do góry