Moze to dziwne ale ja jeszcze absolutnie nic nie kupilam dla dziecka. Wczesniej chcialam poczekac aby poznac plec, a teraz mimo ze juz znam nie moge sie przemoc. To pewnie dlatego ze na poczatku ciazy mialam silne krwawienia i lekarze nie dawali duzych szans na utrzymanie ciazy. Teraz niby wszystko jest w porzadku, ale i tak caly czas jeszcze sie boje. Nie wyobrazam sobie urzadzic pokoiku, a pozniej stracic dziecko. Poza tym z doswiadczenia pierwszej ciazy wiem, ze mnostwo rzeczy dostane w prezentach i czesci z nich nawet nie wykorzystam. Wozek, lozeczko i lozeczko podrozne mam po malej (przezornie kupilam w kolorze czerwono-granatowym). W sklepie dzieciecym jeszcze nawet nie bylam , bo nasza corka koniecznie chce juz cala wyprawke kupic.
reklama
agatkaT
Fanka BB :)
Anapi, masz już córkę, czyli coś rzeczy Maleństwo po niej odziedziczy? Ja pierwsze dziecko też straciłam... Ale teraz jest wszystko ok i jestem już w tak zaawansowanej ciąży, że możliwość poronienia jest bardzo mała. Poza tym Twoje Dziecko czuje, że jesteś nerwowa... Musisz się przemóc! Może warto wybrać się na rodzinne zakupy? Razem zawsze raźniej.
Wszystkie rzeczy po mlodej rozdalam (moje siostry maja maluchy: 1,5roku chlopak i pol roku dziewczynka), ale wiekszosc do mnie wroci z masa nowych rzeczy. Teraz juz jestem spokojniejsza bo maly sie codziennie rusza, ale jednak na zakupy jeszcze nie wyrusze. za to moje znajome juz zbieraja zamowienia - mam juz obiecane fotelik samochodowy (taki od pol roku), kolyske z wyposarzeniem (potrzebuje do salonu) i ubranka od 1roku.
agatkaT
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Setana - a dlaczego łóżeczko nie w sypialni, przynajmniej na początku z wygody, żeby nie latać ?
agatkaT - zaraz zerknę, choćby się w cenach zorientować.
agatkaT - zaraz zerknę, choćby się w cenach zorientować.
traschka
Mama Marysi
Forever ja też łóżeczko na początku będę mieć w salonie, bo nie mam sypialni Śpimy w salonie, drugi pokój to takie biuro-garderoba z przyszłościowym rozwinięciem na pokój dla dziecka.
Agatka fajny ten wózek, tylko cena jakby podejrzana... wygląda zdecydowanie za fajnie jak na taką cenę
Agatka fajny ten wózek, tylko cena jakby podejrzana... wygląda zdecydowanie za fajnie jak na taką cenę
mamusia.olusia
Aktywna w BB
agatka wózek fajny ja miałam podobny dla Olka i jest naprawdę super praktyczny. dziecko ma dużo miejsca i mój jako nawet 3 latek spał w nim. Wiem że moda teraz jest inna ale to sa wózki którymi wszędzie wjedziesz. Jak dla mnie istotna rzecz że jest folia na podnóżku bo dzieciak nie będzie butami brudził, większość wózków tego nie ma a taki uświniony wózek kiepsko wygląda.
Ja z Olkiem to po 20 tyg miałam wszystko nawet kosmetyki, bo byłam akurat na zakupach w Niemczech i kupiłam cały zestaw Bubchen. Nawet łóżeczko stało rozłożone. Teraz bedziemy z tym czekać bo młode bedzie spało z nami w pokoju a musimy troche przemeblować.
Olek od małego miał swój pokój.
Co do monitora to może pożyczymy od zanjomych a jak nie to kupimy pewnie.
Ja z Olkiem to po 20 tyg miałam wszystko nawet kosmetyki, bo byłam akurat na zakupach w Niemczech i kupiłam cały zestaw Bubchen. Nawet łóżeczko stało rozłożone. Teraz bedziemy z tym czekać bo młode bedzie spało z nami w pokoju a musimy troche przemeblować.
Olek od małego miał swój pokój.
Co do monitora to może pożyczymy od zanjomych a jak nie to kupimy pewnie.
zebrra
Potrójna mama :)
My mamy 3 pokoje, jeden Wiki, drugi Jasia, a trzeci - duży - nasz. W związku z tym maluch będzie z nami. Mało komfortowa sytuacja, ale chyba nie mamy wyjścia. Przez pierwsze kilka mcy maluch będzie spał w kołysce, którą w ciągu dnia będę mogła przewieżć albo ze sobą np do kuchni czy łazienki albo do drugiego pokoju. Potem dopiero wstawimy łóżeczko.
Jak urodził się Jasiek, spałam z nim w jego pokoju, najczęściej spaliśmy razem dzięki czemu karmiłam go na śpiąco. A mój mąż mógł się wyspać do pracy. Teraz nie będzie już tak kolorowo...
Ktoś wrzucił link, do takiej komody wanienka/przewijak a pod spodem 2 półeczki - miałam takie coś jak urodził się Jaś. Nie sprawdziło się, ale głównie dlatego, ze wanienka była profilowana (miała wyprofilowany kształt, żeby położyć maluszka), dla nas było to mega niewygodne, więc w krótkim czasie kupiłam zwykłą wanienkę i przewijak na łóżeczko
AgatkaT, dla mnie wózek tylko ze skrętnymi kółkami, takim nie umiem się posługiwać Ale jeśli dla Ciebie nie jest to priorytet i nie będziesz musiała wnosić wózka np. po schodach, to jak najbardziej
Aestima, te wyprawki, które wrzuciłaś musiałam wrzucić do obserwowanych aukcji, muszę kupić! A kocyki takie ażurkowe mam 2: jeden biało niebieski (po Olafie), drugi biało różowy (po mojej przyjaciółce) - są super!
Z moich ostatnich łupów, kupiłam laktator Tommee Tippee
Karuzelkę z pozytywnką Tiny Love
Ochraniacz na łózeczko Disney
Jak urodził się Jasiek, spałam z nim w jego pokoju, najczęściej spaliśmy razem dzięki czemu karmiłam go na śpiąco. A mój mąż mógł się wyspać do pracy. Teraz nie będzie już tak kolorowo...
Ktoś wrzucił link, do takiej komody wanienka/przewijak a pod spodem 2 półeczki - miałam takie coś jak urodził się Jaś. Nie sprawdziło się, ale głównie dlatego, ze wanienka była profilowana (miała wyprofilowany kształt, żeby położyć maluszka), dla nas było to mega niewygodne, więc w krótkim czasie kupiłam zwykłą wanienkę i przewijak na łóżeczko
AgatkaT, dla mnie wózek tylko ze skrętnymi kółkami, takim nie umiem się posługiwać Ale jeśli dla Ciebie nie jest to priorytet i nie będziesz musiała wnosić wózka np. po schodach, to jak najbardziej
Aestima, te wyprawki, które wrzuciłaś musiałam wrzucić do obserwowanych aukcji, muszę kupić! A kocyki takie ażurkowe mam 2: jeden biało niebieski (po Olafie), drugi biało różowy (po mojej przyjaciółce) - są super!
Z moich ostatnich łupów, kupiłam laktator Tommee Tippee
Karuzelkę z pozytywnką Tiny Love
Ochraniacz na łózeczko Disney
katamisz
Cześć dziewczynki
AgatkaT ja miałam taki wózek w pierwszej ciąży i ja go nie polecam przede wszystkim z dwóch dla mnie istotnych powodów:
-wózek był strasznie ciężki sam w sobie a wraz z wagą dziecka stawał się nie do zniesienia!!
-brak skrętnych kół co powodowało utrudnienia w prowadzeniu wózka...
Miałam go stosunkowo krótko...może dlatego ,że bardzo go nie lubiłam.Jak Igor zaczął siadać kupiłam spacerówkę z 3 kołami i ona słuzyła mi do 2 lat.
Każdy ma inne priorytety dla mnie tak jak dla zebrry istotne jest aby wózek miał z przodu skrętne koła,ja ponadto chcę żeby był mały i lekki(mam mały bagażnik w aucie)Druga sprawa,że szukam wózka 3 funkcyjnego:
-gondola
-spacerówka
-fotelik do auta z możliwością wpięcia do stelaża wózka
zebrra śliczne te rzeczy kupiłaś...Ja też koniecznie muszę kupić laktator!!A do łóżeczka gadzetów jeszcze nie kupuję bo nie mam łóżeczka ;-)Wszystko po moim Igorze porozdawałam :-(
AgatkaT ja miałam taki wózek w pierwszej ciąży i ja go nie polecam przede wszystkim z dwóch dla mnie istotnych powodów:
-wózek był strasznie ciężki sam w sobie a wraz z wagą dziecka stawał się nie do zniesienia!!
-brak skrętnych kół co powodowało utrudnienia w prowadzeniu wózka...
Miałam go stosunkowo krótko...może dlatego ,że bardzo go nie lubiłam.Jak Igor zaczął siadać kupiłam spacerówkę z 3 kołami i ona słuzyła mi do 2 lat.
Każdy ma inne priorytety dla mnie tak jak dla zebrry istotne jest aby wózek miał z przodu skrętne koła,ja ponadto chcę żeby był mały i lekki(mam mały bagażnik w aucie)Druga sprawa,że szukam wózka 3 funkcyjnego:
-gondola
-spacerówka
-fotelik do auta z możliwością wpięcia do stelaża wózka
zebrra śliczne te rzeczy kupiłaś...Ja też koniecznie muszę kupić laktator!!A do łóżeczka gadzetów jeszcze nie kupuję bo nie mam łóżeczka ;-)Wszystko po moim Igorze porozdawałam :-(
reklama
Zebrra to widzę, że jedziemy na podobnym wózku :-) Też mam taki plan z kołyską a propos moich 3 pokojów :-) I nawet kołyski mamy podobne :-)
Dziś przyszła zamówiona na allegro maegapaka ubranek i powiem Wam dziewczyny, że jest tego tyle, że po prostu zaniemowiłam z wrażenia! I jakie śliczne ciuszki - lżejsze, cieplejsze, kompletne dresiki, czapeczki...Zawrotu głowy dostanę - z pełnym rozpakowaniem czekam na meża :-) Tak więc nie dokupię już ani jednej rzeczy, bo aż do późnej jesieni będę miała ubranek pod dostatkiem!! No, chyba że Lenka nas zaskoczy i po 2 miesiącach wyrośnie z rozmiaru 68 :-)
Ale się cieszę z tego zakupu! Niby większa suma poszła za jednym razem (75zł), ale mam absolutnie wszysko co potrzeba w jednej paczce!!
Dziś przyszła zamówiona na allegro maegapaka ubranek i powiem Wam dziewczyny, że jest tego tyle, że po prostu zaniemowiłam z wrażenia! I jakie śliczne ciuszki - lżejsze, cieplejsze, kompletne dresiki, czapeczki...Zawrotu głowy dostanę - z pełnym rozpakowaniem czekam na meża :-) Tak więc nie dokupię już ani jednej rzeczy, bo aż do późnej jesieni będę miała ubranek pod dostatkiem!! No, chyba że Lenka nas zaskoczy i po 2 miesiącach wyrośnie z rozmiaru 68 :-)
Ale się cieszę z tego zakupu! Niby większa suma poszła za jednym razem (75zł), ale mam absolutnie wszysko co potrzeba w jednej paczce!!
Podziel się: