reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Cześć dziewczyny!
Spędziłam dziś pół dnia na porównaniu najkorzystniejszych ofert na Allegro jeśli chodzi o zakupy kosmetyczno-higieniczne; porównałam oferty tych samych produktów u wielu sprzedawców i w końcu zdecydowałam, że kupię u dwóch (bo u jednego nie dało się zamówić wszystkiego, co chciałam). Pewnie Wy w większości macie już takie zakupy za sobą, ale może jeszcze są wśród Was takie, które nie mają wszystkiego. Zerknijcie zatem na zdjęcia - u tych sprzedawców znajdziecie te produkty w najkorzystniejszych cenach (brałam pod uwagę tylko takich, u których można kupić wszystko hurtowo).
Z czystym sumieniem polecam - możecie mi wierzyć, bo przeanalizowałam ceny zakupów u ok. 10 sprzedawców artykułów dziecięcych. Nie wiem jeszcze jak z przesyłką będzie, bo zamówiłam dopiero dziś. No ale jestem dobrej myśli :-)
222.jpg

111.jpg

Co do termometru - ja kupiłam w dobrej cenie taki:
Alpha-Med Termometr na podczerwień 4w1 (1540532712) - Aukcje internetowe Allegro
Testowaliśmy na sobie i działa bez zarzutu - a dla dzidzi jest też oczywiście możliwość mierzenia w uszku.

Ostatnia edycja:
reklama
dagamit ja dopiero parę dni temu skompletowałam listę potrzebnych pierdółek.. :D A zakupy.... hmmmm, koło poznania jest hurtownia, i chcemy wszystko przez internet tam zamówic i zeby nam przywieźli :p bo jakbym miała po sklepach chodzic oszalałabym for sure !! :D:p

Doggi ja nawet nie brałam pod uwagę wycieczki do sklepów! W życiu nie dałabym rady. Jedyne co kupiłam w realu, jak była promocja, to 2 paki pampersów, bo cena była fajna. Poza tym wszystko w necie. Dlatego dziś właśnie postanowiłam się zmobilizować, a że miałam chwilę, to pobawiłam się w takie porównania. Za wszystko co potrzebowałam zapłaciłam w sumie trochę ponad 140zł.

Dagamit dobra robota, ja juz pare dni temu kupiłam właśnie solidną kosmetyczną wyprawkę u tego drugiego GRA-AN czy jakoś mu tak.

Tym co szukają staników uprzejmie donoszę że obecnie w Esotiqu jest promocja na staniczki do karmienia - 2 w cenie 1, tj. 49zł oba, fajne bawełniane, oczywiście bez fiszbin w kolorze białym i czarnym.

Dagamit dobra robota, ja juz pare dni temu kupiłam właśnie solidną kosmetyczną wyprawkę u tego drugiego GRA-AN czy jakoś mu tak.

Tym co szukają staników uprzejmie donoszę że obecnie w Esotiqu jest promocja na staniczki do karmienia - 2 w cenie 1, tj. 49zł oba, fajne bawełniane, oczywiście bez fiszbin w kolorze białym i czarnym.

A dostepne rozmiary jakie sa? moją 75H?

Icak super wiadomość, przejdę się tam jutro.

Doggi ja w Esotique kupowałam strój kapielowy i mieli bardzo duży wybór rozmiarów (na pewno do G) więc jest szansa. Inna sprawa, że przed ciążą interesowały mnie trochę mniejsze niż teraz...

Setana super, że to piszesz! Ja z pewnością nie zrezygnuję całkowicie z jednorazówek, bo nie da się ukryć że są po prostu wygodne. Ale myslę sobie, że w luźniejsze dni kiedy jestem w domu może to być fajna sprawa. Z pewnością nie zgromadzę 20, nawet z 10 będzie ciężko. Ale jesli będę miała 3 to mogę ich użyć i wyprać z ciuszkami i wtedy sięgnąć po jednorazówki. Zawsze to mniej wyrzuconego plastiku do kosza. A jak znajomi zamierzają wpaść z prezentem to odeślę ich do linka z moją pieluszką żeby nie kupowali czterdziestego body do komody.
Jeśli chodzi o wykład, było to po prostu przedstawienie zdania tej babki, ja w żaden sposób tego nie potwierdzam i nie neguję, po prostu chciałam si,e z wami podzielić jej doświadczeniem. Jak każda z nas - babka widocznie ma swoje preferencje, przemyślenia itp. Rzeczywiście wspominała o kupie osobno otulaczka, który można też nakłądać np na tetrę. Z tego co widziałam miało dużo pieluszek firmy TotsBots (przeczytałam napis na pieluszce:).

Setana a ty się już zdecydowałaś na któreś konkretnie?
Traschka super, że dzielisz się wiadomościami, bo każde nowe spojrzenie jest bardzo cenne. Chciałam tylko zasygnalizować, że warto na ten temat poczytać więcej, zwłaszcza opinii rodziców którzy zdecydowali się na wielorazówki.
Jak chodzi o mój zestaw to on ciągle jest w budowie, coś wpisuję coś wykreślam i tak stale. Obiecałam sobie, chociaż to mnie mniej zobowiązuje, ale Zeberrce, że w ten weekend przysiądę i skomponuję ostateczną wersję zestawu, a potem oczywiście ją przedstawię. Ja nastawiam się na kilka rodzajów pieluszek, napiszę wszystko jak skomponuje zestaw:)
Dziewczyny, ale drogie te pieluszki! Rozumiem, że jedna to min. 60 zł czyli 20-- 1200?:szok: A potem jeszcze raz tyle bo trzeba zmienić rozmiar?
Setanka, a jak się wychodzi z domu, to i tak z jednorazówką?? Bo chyba jak zrobi kupkę w gościach, to nie wkłada się jej do torebki?;)

Aestima poszalałaś :D Wybrałaś jedną z droższych pieluch i jeszcze w dużej ilości :D Ja chciałabym zmieścić się do 400-500 zł z moim zestawem startowym, to raz - jak już napisałam jak skomponuję zestaw to wstawię łącznie z wyliczeniem kosztów. Dwa - cześć otulaczy i pieluch mam zamiar kupić w rozmiarze onesize (czyli średnio od 3-18 kg) i liczę, że długo mi posłużą. Mam zamiar później dokupić to co będzie sprawdzać się najlepiej no i w miarę jak będą się pieluchy zużywać.
Jak chodzi o wyjścia, gdzie przewijasz malucha to ja nie widzę problemu z wielorazówką. Są specjalne woreczki i opakowania, gdzie wrzucasz sobie zużytą i tyle. Jak chodzi o kupę, to są takie papierki jednorazowe które umieszcza się między pieluchą, a pupcią i ich zadaniem jest zatrzymywanie stałych części ;) Przy zmianie pieluchy wyrzucasz to po prostu do kibelka i po sprawie:)
Jak już się obrobisz w temacie to zachęcam gorąco do lektury zwłaszcza na stronce pieluszkarni tu jest wiele rzeczy przystępnie opisanych i wyjaśnionych Pozostałe informacje - spis treści .Kto wie, może temat Cię zainteresuje? ;)

Ostatnia edycja:
Traschka - odnoście biustonoszy Esotique to napisz proszę czy trzeba koniecznie kupić czarny i biały czy dwa białe też mogą być.
Setana - chętnie poczytam o Twoim zestawie startowym. Moje obawy odnośnie pieluszek wielorazowych sprowadzają się do tego czy będe umiała się z nimi... oganąć.:eek:

Setana zatem ja też czekam na twoją relację pieluchową:)

forever to Icak pisała o promocji. Jeśli tam dzisiaj dotrę to dam znać, chyba że u nas w ogóle takiej promocji nie będzie co jest całkiem mozliwe.

reklama
Doogi rozmiary w esotiqu są duże, mi akurat nie udało sie w moim kupić bo już większe były wysprzedane :wściekła/y: ale w poniedziałek odwiedze kolejne najblizsze esotique'y
forever nie wiem jak z tym doborem kolorów, wiem że jest czarny i biały ale czy trzeba koniecznie w tej konfiguraji kupić nie dopytałam, bo mi akurat ten zestaw odpowiada.
Jak sie dowiem dam znać, chyba że Traschka wcześniej napisze;-)

Do góry