Aestima, niby powinno się trzymać termometr 2 minuty, ale z reguły już po minucie wynik jest prawdziwy. Trzeba pamiętać, żeby posmarować czymś końcówkę termometru, co by maluszkowi było jak najmniej nieprzyjemnie. No i temperatura w pupce jest o pół stopnia wyższa, niż mierzona pod pachą.
reklama
Aestima
Fanka BB :)
Dziewczyny, ale drogie te pieluszki! Rozumiem, że jedna to min. 60 zł czyli 20-- 1200?
A potem jeszcze raz tyle bo trzeba zmienić rozmiar?
Setanka, a jak się wychodzi z domu, to i tak z jednorazówką?? Bo chyba jak zrobi kupkę w gościach, to nie wkłada się jej do torebki?
Jak to jest? Ja chyba przemyślę tą opcję, ale przy drugim dziecku... Wszystko już będę miała- wózek, meble, ciuszki, to będę mogła sobie pozwolić na wydanie takiej kasy za jednym razem...
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Setanka, a jak się wychodzi z domu, to i tak z jednorazówką?? Bo chyba jak zrobi kupkę w gościach, to nie wkłada się jej do torebki?
Najbezpieczniejszy jest z gumową, ale nie musi taki być. Ja mierzyłam rtęciowym [teraz już wyszły z obiegu] i krzywdy nigdy dziecku nie zrobiłam.
Posmarować możesz czymkolwiek - wazeliną, linomagiem, innym kremem, oliwką też.
Posmarować możesz czymkolwiek - wazeliną, linomagiem, innym kremem, oliwką też.
aneczka1526
Fanka BB :)
Pogadałam sobie trochę z mężem w sprawie tego wózka, i ufff, on podziela moje zdanie, nie ma zamiaru latać po sklepach na ostatni moment, chce aby na miesiąc przed już wszystko było gotowe, a skoro nasz darczyńca obiecał, że i tak da kasę to mam się nie przejmować. No to się trochę uspokoiłam, bo poza tym, że musimy się przygotować na przyjęcie maluszka to jeszcze musimy kupić rzeczy na urządzenie mieszkania do którego mam nadzieję już niedługo się przeprowadzimy, więc sporo na naszej głowie do załatwienia
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
ja mam taki termometr
TERMOMETR MICROLIFE NC100 BEZDOTYKOWY NC 100 TANIO (1521270827) - Aukcje internetowe Allegro
co do jego dokładnosci to raczej dobrze mierzy choc czasem mam wątpliwosci i mierze wtedy jeszcze raz innym dla sprawdzenia.
TERMOMETR MICROLIFE NC100 BEZDOTYKOWY NC 100 TANIO (1521270827) - Aukcje internetowe Allegro
co do jego dokładnosci to raczej dobrze mierzy choc czasem mam wątpliwosci i mierze wtedy jeszcze raz innym dla sprawdzenia.
Ja mam 3 termomerty, rteciowy ( niezastapiony) , elektroniczny pod pache i taki do skroni czy ucha. Ten ostatni to prezent od szwagierki, bo sama bym nie kupila, dziala troche dziwnie, pomijajac fakt ze przy mierzeniu w uchu czy na skroni trzeba pamietac o zakresie temperatur (dla innego miejsca jest rozny). By przyzwyczajic sie do tego od szwagierki robilam przez 3 dni bilans ( o roznych porach mierzylam sobie, mezowi i malej po koleji).Teraz juz go opanowalam ale malo sie przydaje bo moja mala nie choruje ( no ew. katar albo kaszel) nigdy antybiotyku nie dostala, a do przedszkola juz chodzi (od miesiaca) wczesniej byl żłobek przez 1|2 roku, no i inne zajecia dodatkowe bo to wulkan energi.
Aestima ja jak mierzylam malej (tez rteciowym)jak miala tak ok miesiac,to bralam troche kremu bambino bo on taki fajny tusty jest i tak jak jest tak koncówka metalowa troche ponad centymetr (ok. 1,2 cm).
Aestima ja jak mierzylam malej (tez rteciowym)jak miala tak ok miesiac,to bralam troche kremu bambino bo on taki fajny tusty jest i tak jak jest tak koncówka metalowa troche ponad centymetr (ok. 1,2 cm).
reklama
madziunia8
Zaciekawiona BB
Witam wszystkie czerwcóweczki:-) jeżeli któraś z was byłaby zainteresowana ciuszkami ciążowymi w bardzo dobrym stanie serdecznie zapraszam na moje aukcje
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
pozdrawiam serdecznie sierpniowo-wrześniowa mama 2010
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
pozdrawiam serdecznie sierpniowo-wrześniowa mama 2010
Podziel się: