reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

jeszcze nie, własnie, jaka to była stronka, bo nie zapisałam sobie...
Ja postanowiłam poszukać czegoś w mieście a jak nie znajdę to ewentualnie zamówić, bo z tym zamawianiem przez neta tak średnio- jakoś potem te rzeczy nie leżą na mnie idealnie...

reklama
Aestima, dobre pytanie... Nie wiem dokładnie. Sądzę [prywatna opinia] że spokojnie można stosować oilatum tak, jak chcesz to robić. Zastanawiam się tylko, czy to wystarczy - ja bym jednak coś dodatkowo na pupkę stosowała. Kontakt delikatnej skóry z siuśkami i kupką nie będzie obojętny dla skóry, nie wiem, czy wystarczy umycie w emoliencie...

nam położna mówiła, ze lepiej nie samrować zdrowej pupki linomagiem, sudocremem itp.- tylko kiedy coś się dzieje. A tak polecała oliwkę, ale emolient+ oliwka- to może być za dużo...

A ja stwierdziłam ,że nie będę kupowała żadnych drogich kosmetyków.Z Igorem mieliśmy na początek Bambino oliwkę i płyn do kąpieli + sudocrem na odparzenia na przemian z Bepanthenem i tyle mi wystarczyło.Dziecko nie było uczulone i mogłam stosować te kosmetyki cały czas.Teraz też mam sudocrem dokupię bepanthen i do tego oliwka+żel do kąpieli z szamponem w jednym np Hipp.
A tu się pochwalę moimi ostatnimi zakupkami :)

100_8700.jpg100_8698.jpg100_8697.jpg

aestima Twoje zakupki śliczne!!A ta bluza z tymi body prześliczna jest!!No i owieczki z H&M też boskie- i niby 56 a wydają się w sumie większe(te rzeczy z H&M w ogóle mam wrażenie ,że są większe)

nam położna mówiła, ze lepiej nie samrować zdrowej pupki linomagiem, sudocremem itp.- tylko kiedy coś się dzieje. A tak polecała oliwkę, ale emolient+ oliwka- to może być za dużo...

Hmm.. Co kobieta, to inna opinia ;-) Spróbuj, może Twojemu maluszkowi wystarczy. Ja jednak uważam, że warto zrobić dodatkową warstwę ochronną dla pupki i jestem za smarowaniem [ale czymś tłustym, nie sudocremem, który jest dobry na odparzenia].

Dziewczyny, superaśne te Wasze zakupy :-)

Katamisz, co do H&M - to jedyny sklep, w którym pasowała na mnie bluzka w rozmiarze 34 ;-)

I jeszcze co do kosmetyków dla maluszków - później chcę spróbować przejść na rossmannowską serię, ale na początek wolę sprawdzone rzeczy.

katamisz, Aestima piękne ciuszki!!! katamisz, a te pieluchy to tetrowe? gdzie je kupiłaś? są przepiękne!!!
ja już zakupy ciuchowe mam za sobą...mam nadzieję, że równie przyjemne będzie ich prasowanie:tak:

co do pupki to nam polecano linomag zielony, ale tylko na samym początku smarowałam, bo nic się nie odparzało i uznałam, że to chyba zbędne (i śmierdział mi okropnie);
sudocrem faktycznie dobry - ale na odparzenia, nie na codzień (sa mamy, które smarują tym codziennie bez potrzeby), choć akurat u nas jak małej się pupka raz odparzyła to najfajniej zadziałał wychwalany juz wcześniej przeze mnie bepanthen, więc się go trzymam;
no a co do serii rossmanowskiej, to np. ostatnio zaryzykowałam z pieluszkami (po 1,5 roku uzywania Pampersów) i są całkiem fajne, ale np. chusteczki nawilżające to jak dla mnie coś okropnego - bo zostawiają tłuste ślady i dziwnie pachną (ale może się uprzedziłam, bo kiedyś nam Nina w aucie zwymiotowała - akurat pędziliśmy wybojami przez Odolany na moje usg w 12 tyg.) i tylko te rossmanowskie miałam pod ręką, więc mi się kojarzy ich zapach z pawikiem;-)

reklama
Zołza, pomyslę jeszcze o tej dupce;)
Katamisz, ale śliczności!!!!!!!!!!
Ja z tej zamówionej bluzy jestem mega zadowolona- jest praktycznie nowiusieńka i body też! A h&m ma na bank większe- jeden komplet kupiłam tam na 50 i myślę, że na pierwsze dni będzie dobry.
Co do kosmetyków- ja też wolę sprawdzone, zawsze może się trafić dziecko z alergią, a to nie są preparaty lecznicze (jak np. zwykłe oilatum) tylko do codziennego stosowania. I są b. wydajne.

Mrsmoon- prasowanie jest super- ja własnie kończę i juz mi szkoda... Ale przede mną jeszcze partia ubrań od mamy, więc będzie znów co prac i prasować;)

Do góry