reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

A teraz czytam język niemowląt tracy hoog i też polecam:)

Ja całkiem przypadkiem przeczytałam i ta pozycja stałą się moją "biblią" przy Poli.
T. Hogg ujeła mnie tym, że przedstawiała się nawet niemowlakom a na zdziwione spojrzenie rodziców odpowiadała, że przecież nie mamy 100% pewności, że nas nie rozumieją. No a potem wdrożylam pare jej rad, które niesamowicie ułatwiły mi życie.

reklama
Zebrra...super ta pieluszka! A Ty zamierzasz Bartusiowi zakładać tylko takie wielorazowe czy jednorazowe też i jak długo???
Generalnie zamierzam uzywać tylko wielorazówek, ale jak będzie - pokaże życie ;) W szpitalu na pewno będą jednoprazówki, dopiero w domku, na spokojnie przejdziemy na wielo... A jak długo? Przez cały okres pieluchowania...

Czy polecasz "Ciałko" ?
Nie wiem, jeszcze nie zdążyłam zajrzeć, ale bardzo sobie cenię Eichelbergera, więc postaram się w wolnej chwili przeczytać...

Zebra będę jutro w obu warszawskich Ikeach i też na liście zakupów mam te ręczniczki, to jak znajdę to dam cynk gdzie leżą/wiszą :)
Dzięki :)

Co do ciałka- ja jestem aktualnie na nóżkach i b. mi się podoba!
Polkajka, a wiesz, że Tracy napisała też język dwulatka? Ja mam obie:) Jeśli któraś z Was chciałaby kupić, to polecam zamówić w kdc- za dwie płaciłam 19 zł (w księgarni jedna 34 zł)

"jezyk niemowlat" super ksiazka,pomoglami nie zwariowac przy dominisi...i do tej pory pamietam jedno zdanie....."dziecko to nie krowa i nie potrzebuje jesc caly czas", tyczylo to sie mam karmiacych piersi, ktore z byle placzu wyciagaly cyca....:) mi to pmogo uregulowac cykl karmien

Polkajka, a wiesz, że Tracy napisała też język dwulatka? Ja mam obie:) Jeśli któraś z Was chciałaby kupić, to polecam zamówić w kdc- za dwie płaciłam 19 zł (w księgarni jedna 34 zł)

Mam, mam dzięki! Ale już druga część do mnie tak nie przemawiała. Szukałam potem innych książek T.H ale niestety nie zdążyła więcej napisać.

Aestima, z parasolkami to jest loteria szczerze mówiąc, ja wszystkie (bez wzgględu na cenę) miałam do dupy... Najlepsza była jakas taka droższa z filtrami...

Aestima - fajne te parasolki, myślę że jak są uniwersalne to pasują do każdego wózeczka
Jeśli choidzi o książkę "język Niemowląt" to może któraś ma w wersji elektronicznej?????

Hahha dokładnie... To tak jak skórzana tapicerka w aucie... W lato się przykleisz i płyniesz, a w zimie zimno w tyłek...
zeberko wnoszę sprzeciw - jak jest klimatronik i podgrzewane siedzenia to skóra w aucie jest naprawdę super, co prawda teraz tylko chwilkę dupkę i plecy sobie grzałam, ale normalnie przez całą drogę (kilkugodzinną czasem)potrafiłam sobie tak dogadzać:tak:
traschka ja z moim 75E też z Alles będę biustonoszy szukać. Może jakaś Warszawianka może mi polecić w miarę tani sklep z bielizną Alles z Warszawie?

reklama
Doris w "ciekawych linkach" na 1 stronie wrzuciłam link, zeby każdy mógł sobie ściągnąć :)

Mrsmoon, jak juz pisałam dopiero teraz mam auto z klimą, uwierz, że bez klimy skórzana tapicerka to zmora :)

Do góry