reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zobaczcie jaka boska pieluszka wielorazowa :)

P1280189.JPG

reklama
Zebrra...super ta pieluszka! A Ty zamierzasz Bartusiowi zakładać tylko takie wielorazowe czy jednorazowe też i jak długo???

antar
Mi kolyka a raczej lozeczko mini potrzebne , bo mamy dwa pokoje a niechce Ameli odrazu do pokoju dzidziusia na noc wprowadzac, bo mysle ze to bedzie dla niej juz wstarczajaco trudny okres, a tak przynajmniej w nocy sie wyspi. W Ameli pokoju bedzie lózeczko dla braciszka (takie normalne lub turystyczne) by przyzwyczajila sie do tego ze troche sie pozmienia, ale noca przez ok. pierwsze 3 miesiace bedzie mi łatwiej malego miec u nas w pokoju, a spac w naszym lózku nie moze bo Amela tez nie mogla- maz strasznie gwaltownie czasem spi i ja non stop czuwałam zamiast spac, tylko ja do karmienia brałam.
Kolysac dziecka nie bede, Meli tez nie kolysalam nawet w wozku na spacerach i problemow z nia nie mialam. A co najwazniejsze u nas w pokoju łózeczko sie nie zmiesci wiec ten kosz na nogach jest dla mnie strzalem w 10.

Co do tego urzadzenia to ja tez nie jestem przekonana, ale mnie zaciekawiło i moze faktycznie sobie wynajme i potestuje jak na moje bole krzyza dziala ( bo mam je nie tylko w ciazy).

Nam na sr położna b. polecała to urządzenie wlasńie na bóle krzyża- ponoć rodzące które z tym rodziły były b. zadowolone. Potem można tego używać np. przy bólach menstruacyjnych jak ktoś ma mocne. Ale ogólnie mówiła, że to niekoniecznie na każdą kobietę podziała i lepiej sobie do porodu wypożyczyć. tylko nie pamiętała gdzie- trzeba poszukać.

Chyba się muszę baczniej w Ikea rozglądać. :zawstydzona/y: Wybieram się po materac do sypiani więc może wtedy.
Zebrra - pielucha wielorazowa zaje..fajna :-p A gadżety, które dobrała do niej Aestima zaje...biście drogie :szok:
Czy polecasz "Ciałko" ? Ja podostawałam tyle książek o dzieciach, że nie wiem czy zdążę je przeczytać do porodu nawet w części na najbliższy czas....:zawstydzona/y:

Ja ściągnęłam ciałko- dzięki Zebrra. Eichelberger to naprawdę niezły koleś i b. mądry facet więc myślę, że warto. A teraz czytam język niemowląt tracy hoog i też polecam:) Oprócz tego postanowiłam zadbać o rozwój emocjonalny i intelektualny Mieszka i pościągałam dzisiaj mnóstwo fajowej muzyki- klasykę (głównie mozart, bach , beethoven) dla bobasa, kołysanki prenatalne i przy okazji trochę muzyki relaksacyjnej do porodu. Bardzo spodobała mi się kolekcja płyt " dla uszka maluszka", która składa się z 3 płyt : usypianki (muzyka klasyczna wyciszająca bobaska), zabawianki (m. k pobudzająca aktywność) oraz nauczanki ( ma pobudzić rozwój intelektualny). Tak więc słuchamy sobie teraz i Małemu chyba się podoba, bo nieźle dokazuje:)

Byłam dzisiaj w IKEI, po raz kolejny polowałam na malutkie ręczniczki, które upatrzyłam sobie juz dawno, dawno temu na stronce, o takie IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Ręczniki i myjki | KRAMA | Ręcznik i za cholerę nie mogę ich znaleźć... Czy któraś z Was widziała i wie gdzie leżą? Szukałam zarówno w rzeczach dzieciowych, jak i w dziale łazienkowym w ręcznikach...

Kupiłam ręczniczki bawełniane, które są po prostu grubymi pieluszkami tetrowymi IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Ręczniki i myjki | BARNSLIG | Ręczniczek bawełniany, 3 szt.
i jeszcze pieluszki flanelowe, też w 3-paku, fajne, w rozmiarze 70x90 (więc swobodnie jako kocyk można użyć), nazywają się torva, ale nie znalazłam ich na stronce. 2szt w biedronki i jakieś listki i 1 w krateczkę. Kosztowały 19,90zł
Zebra będę jutro w obu warszawskich Ikeach i też na liście zakupów mam te ręczniczki, to jak znajdę to dam cynk gdzie leżą/wiszą :)

reklama
Do góry