reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny, ja kupuję 10 tetrowych i to wszystko. No, może 15. Flanelowe mi się nie przydadzą, a tetrę będę używała jako śliniaczki, podkłady na przewijak itp. Sądzę, że wystarczy.

reklama
Ja kupiłam 15 tetrowych białych i dostałam 6 w kwiatuszki od mamy.Tyle miałam przy Igorze i nie było ani mało ani dużo.Uważam ,że 20 sztuk w zupełności wystarcza tak aby nie stresować się ,że może braknąć czystej.

Byłam wczoraj oglądać łóżeczko to z allegro ŁÓŻECZKO BABY BOO 20 WZORÓW WROCŁAW (1501959588) - Aukcje internetowe Allegro
Niby wszystko ok ale nie powaliło mnie...:( Do tego wszystkiego mój mąż uparł się ,żebyśmy zamiast drewnianego kupili turystyczne o takie ŁÓŻECZKO KOJEC CARETERO GRANDE 6 KOL 24GW WROCŁAW (1516172951) - Aukcje internetowe Allegro u tego samego allegrowicza (czyli z tego samego sklepu gdzie wczoraj byliśmy) co Wy na ten temat uważacie??
Kurcze sama już zgłupiałam...

Katamisz, mi się turystyczne nie podobają, ale są dziewczyny, które chcą tylko turystyczne - musisz sama zdecydować, kochana, co Tobie bardziej pasuje :-)

I dzięki za podpowiedź co do pieluszek :-)

ja bym wybrała drewniane jednak, a turystyczne jak sama nazwa sugeruje - raczej okazyjnie niż codziennie, tak mi sie wydaje, chociaż takie teraz wybajerzone robią, że mogą zastapić to tradycyjne chyba; więc chyba kwestia gustu jednak; nasza Ninka tez śpi teraz w turystycznym, bo w tamtym czuła się jak w więzieniu, nie potrafiła z niego wyjść sama (mimo wyjęcia 4 szczebelków), a w tym luzik; ale jednak 1,5 r. w zwykłym spała; i junior teraz będzie tez w zwykłym spał;

co do pieluch tetrowych to ja miałam przy Nince ze 40 i nie narzekałam, że za wiele - pamiętam jak mała złapała jakąś bakterię i zwracała przez tydzień po prawie każdym karmieniu - wtedy lek. zalecił na to jakies zółte barwiące świństwo i od razu z 10 do kosza poszło; nigdy mi nie zabrakło do przewijaczka na podkładkę czy na ramię do karmienia; ale ja wolę mieć więcej i rzadziej prać; z ciuszkami tak samo - miałam sporo i nie martwiłam się, że jak dziecię malusie to ta "musztardowa" kupka wyłazi aż na plecki i trzeba kilka razy dziennie przebierać;

co do czapeczek - jak chłodniejsze dni to można kapturek nasunąć na głowkę, nasze bąble i tak będą głównie leżące, więc wiatr im główek nie owieje specjalnie; ale ja mam od rodziny różne, i te cienkie, i grubsze; a nasza aura jest tak nieprzewidywalna, że wszystkie sie mogą przydac;

Ostatnia edycja:
Ja też antyturystyczna jestem...muszą być według mnie szczebelki, co rozwija malucha, kiedy moze juz je łapać w rączki i sie po nich wspinać. A to pierwsze łóżeczko: drewno, płyta jest ładne, ale przy moim ustawieniu łóżeczka w sypialni i naszego łóżka nie widziałabym Małego leżac. Takze ja stawiam na szczeble wkoło :)

MOja mama dofinansowała mi dużo rzeczy. Dołożyła do wózka, kupiła kocyki, cały zestaw kosmetyków będzie od niej. Ubranek zabroniłam jej już kupować:) Zresztą to będzie już 4 wnuk mojej mamy (liczę obie płcie) więc szaleństwo mniejsze!
No i zdałam sobie sprawę, że mam chyba tylko 2 czapeczki, w tym jedną welurową. Ile trzeba mieć tych czapeczek i w jakim rozmiarze?

Icak
haha, nie odnoś swojej ilości ubranek do mojej bo ja mam zdecydowanie za dużo! Połowy pewnie nawet nie użyję, po prostu dostałam wielką pakę od brata.

Evka niestety ja musiałam kupić płąszcz na zimę, bo brzuch miałam naprawdę duży a mój zimowy płaszcz sprzed ciąży był bardzo dopasowany. Ale nie ukrywam, że czerwcowy termin bardzo mi odpowiada. Jeszcze przed największymi upałami, których nie wyobrażam sobie w ciąży!

Baśka ja mam w sumie 20 pieluch, w tym tetrowe i flanelowe. I do tego takie małe ręczniczki z Ikei po wycierania buźki na przykłąd.

katamisz ja też nie lubię turystycznych, kompletnie mnie nie przekonują. Zdarzają się łądne egzemplarze, ale tak jak pisałam ostatnio, wydają mi się strasznie tandetne. Tak jakbym cały pokój ozdobiła plastikowymi dmuchanymi zabawkami z zadziorami kupionymi na odpuście...

Dziewczyny, ja kupuję 10 tetrowych i to wszystko. No, może 15. Flanelowe mi się nie przydadzą, a tetrę będę używała jako śliniaczki, podkłady na przewijak itp. Sądzę, że wystarczy.

Ja używałam flanelowych na przewijak. A tetrowych miałam 40szt białych, nie powiem czy to za dużo - używałam ich jako śliniaków, ściereczek i super sie sprawdziły..zanim zebrałam sie do prania i prasowania to było akurat..teraz dokupię z 10 kolorowych, bo z 15 tamtych zużyłam na sprzątanie domu jak się wprowadzaliśmy:biggrin2:

Katamisz musisz sama zdecydować...ja jestem z tych antyturystycznych do używania z domu...u nas będzie na pewno takie, ale tylko do okazyjnego korzystania..ale można i tak, tylko, ze musisz kupić dodatkowy materacyk, bo te w nich to nie nadają się dla dziecka na stałe

a u nas ostra debata na temat komody do łóżeczka tego - http://dino.sklep.pl/nowy/drewnostyl-blanco-kombi-lozeczko-140x70-cm-p-9654.html

albo ta z drewnostylu a szafa później bo dość dużo kaski na raz http://dino.sklep.pl/nowy/drewnostyl-barcelona-komoda-104x55x91-p-9681.html

albo cos z IKEA....ale już sama nie wiem, bo w jedna komodę to sie nie zmieszczę pewnie, a od razu szafy nie kupię, muszę pomyśleć...

Ostatnia edycja:
też się zastanawiam jaki rozmiar bedzie odpowiedni..

ja mam kilka po Filipie, tyle że są niebieskie w autka, ze 2 białe, ale się chyba wyniszczyły...muszę popatrzec

katamisz popieram dziewczyny, turystyczne okazyjnie tylko, ja będę musiała kupić na wyjazdy do babć i dziadków, ale nie spieszę się - pewnie w ipcu zakupię dopiero jak się wyjazd będzie szykował. A na codzień drewniane plus kołyska na początku u nas w sypialni. Ale kołyska wtedy, kiedy mała urodzi się w normalnych rozmiarach, bo jak będzie duża to szkoda kasy na kołyskę, w której pośpi tylko 3 m-ce

traschka ja mam 3 bez troczków i z 5 z troczkami. Dla noworodka kupuje się rozmiar 36. Są też 34, ale to pewnie na wyjście ze szpitala, bo szybko maluch z niej wyrośnie. I raczej bawełniane mam, takie cienkie. Jak będzie chłodniej to dodatkowo kapturek od kombinezonku założę

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny wielkie dzięki za odzew w sprawie pieluch! W taki razie dokupię jeszcze jakieś 5-10 sztuk.
Icak dzięki za namiary na chusteczki nawilżające, skorzystałam z promocji i szybko poleciałam do biedronki.

Do góry