reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima z tego co pamiętam to model łóżeczka który kupiliście dla Mieszka to "Kuba" prawda? a wiesz może który to konkretnie model: I, II, czy III? pamiętam że wstawiałaś link ale nie mogę go teraz odszukać więc jakbyś miała chwilkę to będę wdzięczna :)

Przymierzamy się do kupna łóżeczka dla Majci i upatrzyłam sobie już jedno, tylko mam wątpliwość co do koloru - czy będzie to biały kryjący czy transparentny (wolę kryjący, bo pozostałe meble w sypialni będą w pełni białe), a łóżeczko wybraliśmy takie:
Łóżeczko Kuba II + szuflada Lolek Kolory RadeK (1513660219) - Aukcje internetowe Allegro
O wyborze zadecydowała głębokość szuflady - 15 cm, no i przystępna cena :)

reklama
My mamy kubę II z firmy drewex , biel transparentną. U nas szuflada ma 10 cm i jest nie z drewna ale z dykty a kolor odbiega od koloru łóżeczka- musiałam przemalować i teraz jest ok:)
Oto ono. chociaż w realu o wiele ładniejsze (w necie nie zwróciłam na nie uwagi- dopiero w sklepie)

http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczko-...transparentne-z-szuflada-p-5209.html]Łózeczko Drewex Kuba II 120x60 transparentne z szufladą - 325.00

My płaciliśmy 269 zł
Madziolka, zwróć uwagę przy zakupie żeby szuflada była przykrywana!:)

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź :)
W necie wyczytałam, że właśnie model 'Kuba II' ma zmieniony kolor ze zwykłej bieli na transparentną i dlatego Cię zapytałam bo to moje też niby nazywa się 'Kuba II' no ale wygląda inaczej niż Twoje :). Szufladę ma zamaskowana drugim dnem, no i wykonaną z drewna (tak jest przynajmniej w opisie aukcji :) )

Doris ja nie ukrywam, że mam nadzieję na kilka chłodnych dni w lecie bo mam śliczne różowe kurteczki:)

mgordon te waciki do pępka są ponoć do chrzanu. Ja jeszcze nie wiem czy spirytus czy oscenisept.

andariel - ja w domu Ameli nawet po myciu nie ubierałam (urodziła sie w sierpniu) , a na spacer miała taka wiazana (sama bawełna oczywiscie), kupiłam za 3 zł , nowa w takim sklepie pepco, ale teraz już ich nie maja, licytuje zestaw 3 czapeczek na allegro za ok 3 zł (narazie:-))
my Nince po kąpieli zakładaliśmy też w sumie tylko na drogę z łazienki do pokoju (bo w łazience nic sie więcej nie dałoby zrobić, za mała jest), żeby mokre włoski nie chłodziły; córcię też w sierpniu rodziłam - 2009, a Ty w 2008 tak?

a co do pępuszka - to nam też mówiono w szkole rodzenia, że te gaziki/waciki są za słabe (ja je mam i stosuję do przecierania termometru małej, po mierzeniu); u Ninki stosowaliśmy spirytus i kikut odpadł w 15 dobie;

Ostatnia edycja:
Madziolka, bo Twój kuba II jest chyba z innej firmy.

Co do czapeczek ja mam 2 bawełniane (bez troczków) i jedną z uszkami z h&m- ona jest od spodu bawełniana a z wierzchu z welurku, więc nie wiem czy nie będzie za ciepła...

Ja mam s a m e czapeczki bez troczków ;-) - poza oczywiście otrzymanymi w prezencie - jest ich kilka w różnych wielkościach. Aestima - a ta welurkowa faktycznie za ciepła może być. :-(

Dziewczynki nie wiem czy zamawiałyście już łóżeczka drewniane na allegro itp.? Ja od dwóch osób już słyszałam, że mieli coś tam połamane. Zauważyłam, ze często sprzedawcy piszą, że jedyną podstawą do reklamacji jest protokół spisany przez kuriera...no ale juz to widzę jak kurier siedzi ze mną pół godziny i ogląda każdy element :/ A ceny na necie są faktycznie niższe niż w sklepach.

reklama
Madzioolka, Aestima ładne łóżeczka, takie najprostsze chyba są najlepsze, największą ozdobą jest dzidzia w środku

Nasza wyprawka na razie uboga, bo nie mamy żadnych dzieci w rodzinie, więc wszystko-kompletnie wszystko kupujemy sami od początku, ale przynajmniej mam frajde.
Nastawiam się tylko na ubranka na początek, potem będę sukcesywnie dokupywać większe.

Powiedzcie czy to aby nie za mało, brakuje czapeczek oczywiście:
56:
2 pajacyki bawełniane
2 rampersy na szeleczkach
2 rampersy długie dzianinkowe
3 body z kr. rękawem
3 body z dł. rękawem
spodenki długie welurkowe

62:
sweterek dzianinowy
półśpiochy dzianinowe
bluza welurkowa