Hej dziewczyny! chcialam dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczek łóżeczka i pościeli. Wybrałam takie: Tylko kolor jaśniejszy. A pościel taką z NINO:http://www.nino-espana.pl/images/stories/artykuly/baile-beige/pokoj-zblizenie.jpghttp://www.nino-espana.pl/images/stories/artykuly/baile-beige/pokoj-zblizenie.jpg
Nie chciałam typowo różowej tylko taką stonowaną. Jestem przeszczęśliwa bo już największe zakupy mam za sobą i teraz czuję się teraz tak spokojnie.
reklama
andariel
mama super dwójki :]
ha ha ha, te pajacyki to był mój pierwszy zakup dla dziecka odkąd się dowiedziałam, że to chłopiec są mocno kolorowe, dla odmiany można takie w szafie mieć, dzieci lubią żywe kolorki;Weszłam na strone tego sprzedajacego co ANDARIEL kupowała te bodziaki i zdecydowałam sie na to
BabyBoy 2 szt Pajacy Śpioszki 56-62 cm Tygrysek (1515717554) - Aukcje internetowe Allegro
co do czapeczek, to pamiętam, że w pierwszych tyg. używaliśmy wlaśnie czapeczek bez wiązanek i to tylko tuż po kąpieli, w mieszkaniu dziecko z gołą główką leży; jedynie na spacery odpadały, bo jak dzieć głowką pokręcił to uszka były na wierzchu; mgordon a nie masz dostępu do jakiegoś lumpka fajnego, żeby za grosze takie czapeczki bez troczków/wiązanek kupić? bo biorąc pod uwagę czas ich uzytkowania, to ta cena jest dość wysoka; ja właśnie z lumpka miałam, jak nowe;
Evka - przykrycie szuflady to istotna rzecz, bo raz, że nie widac ciuszków, a dwa- i najwazniejsze - one się nie kurzą; znajomi mieli b.podobne łożeczko do naszego a takiej "przykrywki" nie mieli i kleli; tylko wiesz co, to jest taki zwykły kawałek płyty cienkiej, którego można by poszukać w sklepach typu Lerua - wziąć wymiar i niech dotną; więc jak znajdziesz łóżeczko, które spełniałoby Twoje oczekiwania a tylko tej przykrywki nie miało, to warto rozważyć taką opcję (a przykrywka i tak idzie w odstawkę jak obniżysz spód łożeczka, bo wtedy sam spód stanowi przykrycie);
co do baldachimów jeszcze mi się przypomiało - ktoś mi mówił kiedyś, żeby na nie uważać, bo jak na każdej tkaninie, zbiera się tam kurz, w tych fałdkach i zakładkach, więc trzeba dbac o bardzo czeste pranie; a jak dzieciaczek wrażliwy na pyłki (jak np. moja córcia), to w ogóle odpada; koleżanka miała i mimo, iż cieszył oko, prędko z niego zrezygnowała, bo nie chciało jej sie tego wciąż odświeżać;
Ostatnia edycja:
Dziewczynki grzebię właśnie w allegro i trafiłam na fajną koszulę nocną do szpitala do karmienia w fajnej cenie...zresztą ciuszki u tego sprzedawcy też mi sie podobają. Nic nie zamawiałam jeszcze więc nie mogę polecić. Zerknijcie sobie, może komuś coś wpadnie w oko
Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia L/XL (1511347920) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia L/XL (1511347920) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
katamisz
Fanka BB :)
Evka fajna ta koszulka już kiedyś była tu wklejana.Traschka chyba nawet taką ma...dobrze pamiętam??:-)
Baśka1 co do łóżeczka to super ale faktycznie prosi się troszkę o przykrytą szufladę i pościelka też śliczności.Ja z Igorem miałam szufladę odkrytą fajna rzecz bo trzymałam tam pościel w worku czy pieluchy ale te worki strasznie zakurzone były wiecznie.
Baśka1 co do łóżeczka to super ale faktycznie prosi się troszkę o przykrytą szufladę i pościelka też śliczności.Ja z Igorem miałam szufladę odkrytą fajna rzecz bo trzymałam tam pościel w worku czy pieluchy ale te worki strasznie zakurzone były wiecznie.
traschka
Mama Marysi
katamisz tak, mam takie dwie. Póki co mam do nich za duży brzuch) Czekam na czas po porodzie, będą akurat do karmienia. Bardzo łądne są.
A widzisz Katamisz...ja nie nadążam z czytaniem wszystkich Waszych wpisów...ale faktycznie bardzo mi sie podoba...a że właśnie przyszła wypłata, to chyba zrobię z niej użytek, bo kilka rzeczy jeszcze mi wpadło w oko,a w nic z mojej szafy już się nie mieszczę
Traschka, czyli polecasz?
Traschka, czyli polecasz?
Luksja
Aktywna w BB
Mysia, śliczne płaszczyki, różowy zdecydowanie lepszy na wiosnę, ale szary praktyczniejszy no i na więcej sezonów.
Evka ja też mam takie koszule - zakupiłam 3 - dwie M i jedną L - w tej elce zamierzam do porodu się ubrać, chyba że znajdę coś innego, bo trochę mi jej szkoda do porodu. Innych koszul nie mam, bo ja piżamowa raczej jestem.
Baśka pościel mam taką samąjest przepiękna!!!
Baśka pościel mam taką samąjest przepiękna!!!
reklama
Mrsmoon do porodu to jej zdecydowanie szkoda. ja raczej myślę o takiej, zeby mieć po porodzie i potem w domu do wygodnego karmienia w nocy. Do porodu kupię coś najtańszego gzdieś na rynku...i tak do wyrzucenia będzie. Ps: ja tez kocham piżamki
Podziel się: