reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Hej dziewczyny! chcialam dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczek łóżeczka i pościeli. Wybrałam takie: Tylko kolor jaśniejszy. A pościel taką z NINO:http://www.nino-espana.pl/images/stories/artykuly/baile-beige/pokoj-zblizenie.jpghttp://www.nino-espana.pl/images/stories/artykuly/baile-beige/pokoj-zblizenie.jpg
pokoj-zblizenie.jpg
Nie chciałam typowo różowej tylko taką stonowaną. Jestem przeszczęśliwa bo już największe zakupy mam za sobą i teraz czuję się teraz tak spokojnie.

reklama
Baśka fajne, normalne łóżeczko...ja takie właśnie standardowe rzeczy lubię. Tylko ja szukam takiego, które ma przykrywaną szufladę, zeby nie było widac bałaganu ;D

Weszłam na strone tego sprzedajacego co ANDARIEL kupowała te bodziaki i zdecydowałam sie na to
BabyBoy 2 szt Pajacy Śpioszki 56-62 cm Tygrysek (1515717554) - Aukcje internetowe Allegro
ha ha ha, te pajacyki to był mój pierwszy zakup dla dziecka odkąd się dowiedziałam, że to chłopiec:-D są mocno kolorowe, dla odmiany można takie w szafie mieć, dzieci lubią żywe kolorki;

co do czapeczek, to pamiętam, że w pierwszych tyg. używaliśmy wlaśnie czapeczek bez wiązanek i to tylko tuż po kąpieli, w mieszkaniu dziecko z gołą główką leży; jedynie na spacery odpadały, bo jak dzieć głowką pokręcił to uszka były na wierzchu; mgordon a nie masz dostępu do jakiegoś lumpka fajnego, żeby za grosze takie czapeczki bez troczków/wiązanek kupić? bo biorąc pod uwagę czas ich uzytkowania, to ta cena jest dość wysoka; ja właśnie z lumpka miałam, jak nowe;

Evka - przykrycie szuflady to istotna rzecz, bo raz, że nie widac ciuszków, a dwa- i najwazniejsze - one się nie kurzą; znajomi mieli b.podobne łożeczko do naszego a takiej "przykrywki" nie mieli i kleli; tylko wiesz co, to jest taki zwykły kawałek płyty cienkiej, którego można by poszukać w sklepach typu Lerua - wziąć wymiar i niech dotną; więc jak znajdziesz łóżeczko, które spełniałoby Twoje oczekiwania a tylko tej przykrywki nie miało, to warto rozważyć taką opcję (a przykrywka i tak idzie w odstawkę jak obniżysz spód łożeczka, bo wtedy sam spód stanowi przykrycie);

co do baldachimów jeszcze mi się przypomiało - ktoś mi mówił kiedyś, żeby na nie uważać, bo jak na każdej tkaninie, zbiera się tam kurz, w tych fałdkach i zakładkach, więc trzeba dbac o bardzo czeste pranie; a jak dzieciaczek wrażliwy na pyłki (jak np. moja córcia), to w ogóle odpada; koleżanka miała i mimo, iż cieszył oko, prędko z niego zrezygnowała, bo nie chciało jej sie tego wciąż odświeżać;

Ostatnia edycja:
Evka fajna ta koszulka już kiedyś była tu wklejana.Traschka chyba nawet taką ma...dobrze pamiętam??:-)

Baśka1 co do łóżeczka to super ale faktycznie prosi się troszkę o przykrytą szufladę i pościelka też śliczności.Ja z Igorem miałam szufladę odkrytą fajna rzecz bo trzymałam tam pościel w worku czy pieluchy ale te worki strasznie zakurzone były wiecznie.

A widzisz Katamisz...ja nie nadążam z czytaniem wszystkich Waszych wpisów...ale faktycznie bardzo mi sie podoba...a że właśnie przyszła wypłata, to chyba zrobię z niej użytek, bo kilka rzeczy jeszcze mi wpadło w oko,a w nic z mojej szafy już się nie mieszczę :zawstydzona/y:

Traschka, czyli polecasz? :)

Evka ja też mam takie koszule - zakupiłam 3 - dwie M i jedną L - w tej elce zamierzam do porodu się ubrać, chyba że znajdę coś innego, bo trochę mi jej szkoda do porodu. Innych koszul nie mam, bo ja piżamowa raczej jestem.
Baśka pościel mam taką samą:tak:jest przepiękna!!!

reklama
Mrsmoon do porodu to jej zdecydowanie szkoda. ja raczej myślę o takiej, zeby mieć po porodzie i potem w domu do wygodnego karmienia w nocy. Do porodu kupię coś najtańszego gzdieś na rynku...i tak do wyrzucenia będzie. Ps: ja tez kocham piżamki :)

Do góry