reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

mgordon- ja kupiłam otulaczek właśnie w focusie w superpharm za 29 zł. Mi się wydaje to znaczenie lepszym rozwiązaniem niż standardowy rożek. Jest milutki i cieniutki. Niektóre dzieci ponoć lubią być opatulone. Zobaczymy co mały na to, jakby co dokupię drugi:)

reklama
Icak z Twojego linku pościeli podoba mi sie ta tęczowa :)Chyba nawet się zakochałam juz w niej :) I tak trzeba miec ze dwie pościele...jedna od Zolzy z linku, druga od Ciebie. Ale twardo zakupy zostawiam na maj :)

mysia dzięki za sprawozdanie o jakości łóżeczka-na taką właśnie opinię liczyłam" namacalną" :* Tak czy siak jak już powiedziałam pojadę na miejsce i pomacam sama a wtedy już zdecyduję na miejscu na zakup.Wzory tych łóżeczek mnie zaciekawiły bardzo-śliczne są.

Ja nastawiam się na rożek, ale wyłącznie miękki + 2 kocyki i mam nadzieje ze wystarczy.

Sama też się porządnie zastanawiam nad zakupem tej pościeli właśnie jako kompletu na zmianę, mam nadzieje że jakościowo będzie dobra, bo wizualnie powala :tak:
Kto się skusi pierwszy niech melduje o jakości.

Wstępnie zdecydowałam się na to łóżeczko w wersji wenge z gwiazdkami, proste ale jakoś do mnie przemawia MY-SWEET-BABY łóżeczko RZEŹBY kolory 120x60 cm LUX (1518740425) - Aukcje internetowe Allegro Może ktoś widział na żywo jak się prezentuje?

Aestima
To musze sie wybrać do focusa i pomacac te otulaczki, bo cena kuszaca.

aneczka1526
Dzieki za link do lózeczka, to kremowo - brazowe mi sie podoba, cena tez oki, ale plozy i ten baldachim to raczej u mnie nie używane by były. Ty takie kupujesz? Jaki kolor?

andariel
Sliczne te bodziaki disneya chyba tez kupie. A śpiworek poprostu słodki. Gratuluje zakupów.

Madzioolka kupiłaś te spodenki "S"?? To ty chudzinka jesteś....
Ja właśnie dziś też spodenki sobie upatrzyłam takie po domku do śmigania i podwórku na wiosnę, rybaczki, i chyba jeszcze bluzeczkę kupię...

A i jeszcze mam możliwość kupienia płaszczyka na wiosnę, maż jak mnie zobaczył w mojej kurtce to stwierdził, że jak dziad wyglądam...
no i postanowiłam kupić coś co jeszcze założe na kolejne sezony...tylko nie wiem który kolor, doradźcie...

blady pudrowy róz WŁOSKI ZJAWISKOWY OBŁĘDNY WIOSNA roz.40 BOMBKA (1523868688) - Aukcje internetowe Allegro
czy szary/bez WŁOSKI ZJAWISKOWY OBŁĘDNY WIOSNA roz.40 BOMBKA (1514944217) - Aukcje internetowe Allegro
No jakoś się wcisnęłam jeszcze :) Jak zrobi się cieplej to też przerzucę się na rybaczki po domu, ate dresy będę nosic i po ciąży bo ten panel na brzuszek nie jest wcale wysoki, działa bardziej jak taki pas podtrzymujący brzuch co jest super rozwiązaniem dla mojego biednego kręgosłupa
Jeśli chodzi o płaszczyk to ja bym brała różowy :) Jest śliczny, taki wiosenny kolorek, szary to bardziej na jesień, ale to tylko taki mój bzik na punkcie tego różu i pastelowych odcieni na wiosnę :)

Ostatnio wpadłam w gazecie na coś takiego Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl co sadzicie??

Amela miała rożek ale nie używałam go wcale (prezent od teściowej), a wy kupujecie rożki czy coś innego??
Ja mam dwa takie otulaczki, mam nadzieję że Maja będzie lubiła być otulana, jak nie to trudno, sprzedam :)
Rożków nie uznaję, wszystkie wydaja mi się za ciepłe jak dla czerwcowego bobasa...

mrsmoon śliczne te rzeczy aż sie zachciało znów kupować :biggrin2:
Dokładnie to samo pomyślałam :) Już dawno nic dla Majeczki nie kupiłam, a to co zakupiliśmy do tej pory jest pochowane i już zapomniałam jaka to frajda, muszę lumpka koniecznie odwiedzić w najbliższym czasie :)

Ale twardo zakupy zostawiam na maj :)
Ja aktualnie sobie nie wyobrażam chodzenia po sklepach, ba, mało tego po wczorajszych zakupach w leroy merlin (które mimo tego iż wszystko mieliśmy wybrane, trzeba było tylko zapakować na wózek) trwały prawie 3 godziny nie podejmuje się już chodzenia po sklepach...
Strachem napawa mnie już w tej chwili zaplanowany na przyszły tydzień wyjazd do ikei... mieliśmy jechać w maju ale po wczorajszym dniu wiem że nie dam rady i jedziemy za tydzień... z moim skrzywionym kręgosłupem pół godziny stania skutkuje łzami w oczach z bólu... dobrze że w ikei będę mogła siąść co chwilę na ekspozycjach :) inaczej bym się wcale nie wybrała...

mysia śliczne te płaszczyki, ja bym wybrała ten brudny róż.

mgordon własnie dlatego na razie mam tylko jeden śpiworek, zobaczymy czy Marysia gustuje w takich wynalazkach:) Jeśli nie to też będzie kocyk.

mrsmoon cudne te ubranka!

fionka tak, u nas w sklepie tako warrior też był po 1200 a na allegro widzę po 1400... ciekawe:)

andariel ja juz dawno przestałam kupować jakiekolwiek ciuszki bo połowy chyba nie zdążę założyć:)) Śliczny ten śpiworek!

icak ja też rożek tylko miękki, w ogóle nie rozumiem po co ten wkłąd? Podobno takie usztywnienie nie jest dobre dla małych kręgosłupów.

Madzioolka mam to samo... przejście po sklepie to dla mnie dramat. Dziś przeszłąm się na miasto (mieszkam w samym centrum!), zrobiłam w sumie może 1 km i myślałam że nie dojdę do domu. W maju to ja już nigdzie się nie wybieram:)

reklama
andariel ja juz dawno przestałam kupować jakiekolwiek ciuszki bo połowy chyba nie zdążę założyć:)) Śliczny ten śpiworek!
Ostatnio położna w szkole rodzenia opowiadała, jak jedna z mam która leżała na oddziale dwa dni po porodzie przyniosła (za pomocą męża ma się rozumieć) dwie siatki nowych nieużywanych ubranek dziecięcych... to wyobraźcie sobie ile musi mieć w domu że już przed porodem naszywała te które wiedziała że będą niepotrzebne..... (bo do mojego szpitala jak można przynieść ubranka jak ma się nadmiar albo jak dziecię już wyrośnie, myślę że fajne rozwiązanie)

Madzioolka mam to samo... przejście po sklepie to dla mnie dramat. Dziś przeszłąm się na miasto (mieszkam w samym centrum!), zrobiłam w sumie może 1 km i myślałam że nie dojdę do domu. W maju to ja już nigdzie się nie wybieram:)
Ja dziś w biedronce, do której pojechaliśmy samochodem oczywiście, po 20 minutach chodzenia już goniłam męża żeby szybciej jogurty sobie wybierał...

Do góry