reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Doris mi koleżanka polecała właśnie takie nakładki co pokazała Larvunia i smarowała wtedy bepantenem ja go wczoraj zakupiłam i kilka innych rzeczy higienicznych już mam, bo zbierałam z mamą punkty za zakupy w aptece Vivax i teraz za nie mogłam wybrać kilka rzeczy (które by kosztowały 120 zł) więc sie opłaciło. Ale reszte tak dokupywać będę systematycznie teraz co pojade na zakupy

reklama
zebrra a powiedz taki nawilżacz to tylko w okresie grzewczym zdaje egzamin prawda??W lecie chyba nie jest użyteczny...Sama zastanawiam się nad zakupem nawilżacza ale myślałam o czymś tańszym:zawstydzona/y:
Można go używać cały rok, ponieważ sama ustawiasz na nim jaki poziom wilgotności chcesz osiągnąć... Nie ma więc obawy, że będzie sauna w domu...

A doradźcie mi czy może jednak kupić Medelę elektryczną?
Za 150 zł można kupić na allegro używanie klika razy, w stanie idealnym, no i się zastanawiam teraz co zrobić... Już bym chciała coś kupić i mieć to z głowy...
Bo jeśli chodzi o Medelę ręczną to chyba bardziej skłaniałabym się ku modelowi Harmony czyli z tą dźwignią-rączką, a nie ten działający jak strzykawka, wydaje mi się że to jest wygodniejsze w trzymaniu (no ale mogę się mylić), tylko że nowy Harmony kosztuje tyle co te używane elektryczne....
Wiesz co, jest jeszcze trochę czasu, więc może na razie spróbuj upolować jakiś używany elektryczny, a jeśli się nie uda kupisz ręczny.. Ja mam ten wyglądający jak strzykawka, 10 lat temu nie było harmony. Byłam bardzo zadowolona, ale trzeba do niego dwóch rąk.. Nie wiem jak jest w przypadku tej rączki...

Misialina, ślicznie to wygląda :)

Doris, ja póki co zrobiłam listę kosmetyków/produktów aptecznych, które potrzebuję. Wczoraj robiłam pierwsze zamówienie w aptece internetowej, ale właściwie na koniec zorientowałam się, że nie kupiłam żadnych kosmetyków... ;)
Ktoś już tu kiedyś pisał o aptece http://doz.pl wyrobiłam sobie tam kartę "Dla mamy i maleństwa", dzięki której mam spore zniżki na produkty dla mnie i maluszka...
np. 10szt podkładów bella 60x90 - normalna cena 16,13zł, a z tą kartą 12,90 Bella, podkłady, Baby Happy, 10 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Naprawdę sporo można zaoszczędzić, a odbiór osobisty jest w wielu aptekach w kraju :)

Ktoś pisał, że będzie kupował takie szuflady foliowe pod łóżeczko, w Lidlu będą od 14/03 po 6,90zł LIDL

i jeszcze z Lidla, może kogoś zainteresują koszulki nocne.. LIDL

Zebrra wiem, że już o tym pisałaś (nie mogę tego odkopać) i chciałam Cię jeszcze raz prosić o namiary na te majtki poporodowe, jednorazowe zamiast tych majtek siatkowych i podkładów. Mogłabyś wstawić linka?

Zebrra wiem, że już o tym pisałaś (nie mogę tego odkopać) i chciałam Cię jeszcze raz prosić o namiary na te majtki poporodowe, jednorazowe zamiast tych majtek siatkowych i podkładów. Mogłabyś wstawić linka?
Jasne, nie ma problemu. To są linki, które wtedy wrzucałam, nie wiem czy wszystkie są aktualne:

majtki chłonne TENA Pants Normal M (1393300400) - Aukcje internetowe Allegro
Pieluchomajtki dla dorosłych TENA PANTS majtki M (1417112219) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHOMAJTKI USA 20 SZT. PROMOCJA 86-117cm !!!! (1403198962) - Aukcje internetowe Allegro
Pieluchomajtki Super Chłonne Molicare Mobile L (1429476182) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHOMAJTKI DLA DOROSŁYCH DUŻE !!! (1434000427) - Aukcje internetowe Allegro
Pieluchomajtki dla dorosłych TENA PANTS majtki L (1432925011) - Aukcje internetowe Allegro
TENA PANTS PIELUCHOMAJTKI DLA DOROSŁYCH L Wa-w (1413811515) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko jedna sprawa... Zamówiłam na ich stronie próbkę i dostałam 2 sztuki tych pieluchomajtek... Nie założę tego, nie ma mowy, czułabym się koszmarnie.. Jest to ogromniaste i wolę te siatkowe majtki + podkład niż to.. Oddałam dla mojej babci...

Zebarrko dziekuję pieknie. Móje kochanie mówiło mi że bella też ma cos takiego w swojej ofercie.
Ja się zupełnie nie znam i nie mam porównania, ale nie jest to wygodniejsze? Co znaczy, że ogromniaste? Może rozmiar jest za duży?

zebrra kochana dzięki za odpowiedz względem nawilżacza.Ja myślę ,że odgapię pomysł od traschki i podpowiem koleżankom albo rodzinie żeby coś takiego sprawili nam na jakieś święto.A może jak przyjdzie rozliczenie z pitów sama kupię...zobaczę:-)
Co do apteki DOZ ja też sobie wyrobiłam ostatnio kartę tą dla mamusi i dziecka i już mi ją przysłali do domku.A co jeszcze będziesz kupowała na tą kartę??Ja na pewno kupię bepanthen bo jest w dobrej cenie.

Doris na sutki pogryzione ja stosowałam Bepanthen (rewelacja) i nakładki na sutki jak już krew leciała(avent).Jakoś szybciutko się zagoiły.I ten bepanthen jest bardzo bezpieczny dla dziecka-nie trzeba po nałożeniu kremu myć piersi przed podaniem jej dziecku np.

reklama
Wiesz co, to jest po prostu taka zwykła pielucha i czułabym się w tym źle (psychicznie), wolę wiec pomęczyć się w "normalnym" poporodowym zestawie niż w czymś takim... Może gdyby te majty były płytsze, ale one wyglądają dokładnie tak jak pielucha i są takie bardzo wysokie (ponad pępek)...
Ja sobie to wyobrażałam tak, ze to taka cienka siateczka z przymocowanym podkładem, ale wygląda to inaczej...

Do góry