reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Misialina gratuluję i zazdroszczę łóżeczka :-) ja też już chciałam kupić ale ślubny mnie stopuje, że jeszcze czas i, że nie mamy na to wszystko miejsca bo dopiero w przyszłym tygodniu odbieramy klucze do nowego mieszkania i zacznie się szaleństwo szybkiego remontu i urządzania.
Madzioolka ja chyba też wskoczę na tą stronkę i skorzystam z okazji :tak:

reklama
dziewczyny ja mam nawilżacz powietrza już bardzo dawno taki zwykły plastikowy do powieszenia na kaloryfer ze wkładkami co nasiąkają, po prostu jak woda wyparuje to dolewam i jest ok. kupiłam go chyba z 5 lat temu za 25 zł. Nie muszę do prądu nic dawać ani odkamieniać itp. Ja polecam szczególnie tym co mają problemy z drogami oddechowymi.

Misialina super zakup, dobrze że łóżeczko i pościel cie satysfakcjonują, a podgrzewacz TT fajny ja też wylicytowałam ostatnio nawet troche taniej

Co do karmienia piersia ja nie mam nic przeciwko, moja szwagierka też karmiła ale bardzo dyskretnie np. z pieluszką czy sie po prostu odwracała, a przyjaciółka tak samo a na wyjazdac często szła do auta

madzioolka jak zwykle opinie lekarzy są podzielone.

no i jak dziecko będzie alergikiem to odpada :-(
No właśnie, zapomniałam dodać że ja jestem alergikiem i to takim z prawdziwego zdarzenia :), a teściowa ma specjalizację w alergologii i ma na tym punkcie trochę spaczenia :)

Łóżeczko do mnie dotarło...posciel jest cudowna i bardzo dobra gatunkowo...na łóżeczko zerknęłąm do pudła bo nie będę się z tymi pudłami szarpać ale też wygląda na solidne i materac jest rewelacyjny...hehe...ale mi się mordka śmieje:-)
Misialina gratuluję zakupu, super że jesteś zadowolona i że pościel jest dobrej jakości bo czasami się można naciąć

Misialina gratuluję i zazdroszczę łóżeczka :-) ja też już chciałam kupić ale ślubny mnie stopuje, że jeszcze czas i, że nie mamy na to wszystko miejsca bo dopiero w przyszłym tygodniu odbieramy klucze do nowego mieszkania i zacznie się szaleństwo szybkiego remontu i urządzania.
Madzioolka ja chyba też wskoczę na tą stronkę i skorzystam z okazji :tak:
Mam ten sam problem z łóżeczkiem - problem braku miejsca... więc też jeszcze czekamy zanim nie zmienimy mieszkania.

Wróciłam ze sklepu - wkładki z Rossmana są mięciutkie, nie powinny podrażniać, mają klej, więc powinny się sprawdzić :)

Ironia - no faktycznie, po takich obrazkach możesz mieć wstręt :tak: Pewnych rzeczy się przy stole nie robi, no ale jak Cię pocieszy ja "przeżyłam" robienie zastrzyku cukrzycowego w brzuch :zawstydzona/y: Oczywiście odwróciłam się dyskretnie, ale sam pomysł.....:szok:
Tak jak napisała Traschka na fotelu gdzieś, nawet przy wszystkich zasłaniając pierś byłoby to ok jak dla mnie.

dziewczyny, czy któraś z was wie cokolwiek na temat nawilżaczy powietrza? Muszę kupić do mojego mieszkania, mam tu strasznie ciepło i sucho. Przez to sama jestem ciągle chora a co dopiero bedzie z maleństwem. Ja nie wiem nic na ten temat, nie znam żadnej firmy i nie wiem na co zwracać uwagę:(
Bardzo, bardzo polecam Avair Ultra 3, jest naprawdę super! Ma pilota, więc obsługa jest wygodna, ma też funkcję jonizacji. Oczywiście można ustawić poziom nawilżenia i np. zimną/ciepłą mgiełkę. Kupilismy jak byłam w ciąży z Jasiem, do tej pory używamy bez żadnych problemów.

1041479.jpg

Dzięki Zebrra za konkretną podpowiedź! A powiedz jeszcze, czy ten nawilżacz ma funkcję filtrowania? Bo ja widziałam w jakieś gazecie propozycję nawilżacza z filtrem Hepa, tylko nie mogę sobie go odgrzebać w pamięci, a wydaje mi się, że to pożyteczna opcja, żeby od razu czyścił powietrze i wypuszczał już nawilżone.

Co do nawilżaczy z tworzywa czy ceramicznych wieszanych na kaloryfer, to ja bym nie ryzykowała - wyobraźcie sobie kubek kamionkowy czy dzbanek z plastiku, który uzupełniacie wodą, a ona paruje - co zostaje na ściankach i dnie naczyń? Strach pomyśleć! Grzyby, pleśń, bakterie i inne paskudztwo...Pomimo tego, że mamy kilka sztuk takich wynalazków w domu po poprzednich włascicielach, ja ich nie używam. Zresztą moje obawy potwierdziła lekarka w szkole rodzenia, która stwierdziła, że przy maluszku należy wybić sobie z głowy takie zawieszki na grzejniki i jeśli już, to zainwestować w porządny nawilżacz z filtrami.

Dzięki Zebrra za konkretną podpowiedź! A powiedz jeszcze, czy ten nawilżacz ma funkcję filtrowania? Bo ja widziałam w jakieś gazecie propozycję nawilżacza z filtrem Hepa, tylko nie mogę sobie go odgrzebać w pamięci, a wydaje mi się, że to pożyteczna opcja, żeby od razu czyścił powietrze i wypuszczał już nawilżone.
Nie, z tego co pamiętam to nie ma, musiałabym poszukać instrukcji, ale nic mi o tej funkcji nie wiadomo... W każdym razie, jeśli znajdziesz taki, to pewnie, że warto!
Mój odkurzacz ma filtr hepa ;)

Co do nawilżaczy z tworzywa czy ceramicznych wieszanych na kaloryfer, to ja bym nie ryzykowała - wyobraźcie sobie kubek kamionkowy czy dzbanek z plastiku, który uzupełniacie wodą, a ona paruje - co zostaje na ściankach i dnie naczyń? Strach pomyśleć! Grzyby, pleśń, bakterie i inne paskudztwo...Pomimo tego, że mamy kilka sztuk takich wynalazków w domu po poprzednich włascicielach, ja ich nie używam. Zresztą moje obawy potwierdziła lekarka w szkole rodzenia, która stwierdziła, że przy maluszku należy wybić sobie z głowy takie zawieszki na grzejniki i jeśli już, to zainwestować w porządny nawilżacz z filtrami.
Ja też nie polecam tych zawieszanych (chociaż pewnie lepszy rydz niż nic), już lepszy mokry ręcznik, często prany oczywiście...

[/COLOR][/I] Ja też nie polecam tych zawieszanych (chociaż pewnie lepszy rydz niż nic), już lepszy mokry ręcznik, często prany oczywiście...
Tak jest! Lepszy mokry ręcznik (choć wysycha błyskawicznie), niż zagrzybione wnętrze parującego, wiszącego na kaloryferze nawilżacza!

reklama
dziewczyny ja mam taki zwykła nawilżacz na kaloryfer i póki co go używam. Przy dziecku też chcę coś podobnego co zebrra pokazała, ale na razie dla mnie to starczy ja go myję codziennie przed uzyciem.

Do góry