reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima - ja bym wybrała łóżeczko bez pełnych boków, jest wprawdzie nierozwojowe, no i z porządną szufladą oraz takie, które Ci będzie do komody pasować
Dubeltówka86 - faktycznie okazja...:tak:
Mysia23 - wszystko zależy od koncepcji, mi się najbardziej podobają najprostsze meble np. te z metalowymi, długimi uchwytami; jakoś te stylizowane niekoniecznie....:no:

reklama
forever, ja właśnie nie wiem które pasuje do komody... W sumie to chyba żadne, ale juz nie mam siły i czasu dalej szukać.

Mysia, nie wiem co Ci poradzić, trochę nie rozumiem czemu zastanawiasz się czy kupic od razu właściwe meble czy inne a potem zmieniać. Ja tam kupuję od razu właściwe- wiadomo z łóżeczka wyrośnie, ale komoda starczy mu na lata, tylko po prostu póżniej szafę i regał dokupimy do kompletu albo jakieś inne dopasowane, jeszcze później biureczko i tak z biegiem lat będziemy komponować cały pokoik:)

Zebrra, mi też sie chyba najbardziej podoba to co Tobie, ale z kolei to
trzecie jest b. korzystne cenowo- 300zł z materacem!
Powiedz kochana czy ten materac jest dobry, jaki w końcu kupować
Gryka- pianka-kokos??

I czy kupić materacyk 8x60x120
czy 10x60x 120??

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

My zdecydowaliśmy się na to łóżeczko:
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ SŁOMKA/BIAŁY/TEAK/ORZECH (1478413444) - Aukcje internetowe Allegro
biale.jpg
kolor biały

i od tego samego sprzedawcy materac o grubości 10cm:
MATERAC GRYCZANO-KOKOSOWY DO ŁOŻECZKA 120X60 (1478412872) - Aukcje internetowe Allegro

zamówimy w tym miesiącu pewnie, chociaż najchętniej ja już kliknęłabym "kup teraz" :)

Podobają mi się też te łóżeczka:

1. radek V
radekV.jpg

2. radek VIII
radekVIII.jpg

3. ewelina II
ewelinaII.jpg

Ale w wersji białej, a tylko taka wchodzi w grę, kosztują odpowiednio:
1. - 295 zł
2. - 375 zł
3. - 380 zł

Nie wiem czy jest sens przepłacać od 100zł wzwyż tylko ze względu na widzimisię...

Ostatnia edycja:
Mysia, nie wiem co Ci poradzić, trochę nie rozumiem czemu zastanawiasz się czy kupic od razu właściwe meble czy inne a potem zmieniać. Ja tam kupuję od razu właściwe- wiadomo z łóżeczka wyrośnie, ale komoda starczy mu na lata, tylko po prostu póżniej szafę i regał dokupimy do kompletu albo jakieś inne dopasowane, jeszcze później biureczko i tak z biegiem lat będziemy komponować cały pokoik:)

czy 10x60x 120??

Aestima ja podejrzewam, ze materac kupię grubszy..w sumie z ortopedycznego punktu widzenia to nie wiem który lepszy...no i pewnie będzie to kokos-pianka -gryka..

Ja w sumie też tak chce zrobić jak ty, teraz łóżeczko i komoda później dokupimy jakieś meble z białym kolorkiem i już... ale najbardziej obawiam się czy później dopasuje jakieś meble..te kolekcje się tak zminiają, taka przewrażliwiona jestem..do tego łóżeczko to większe dłużnej posłuży i nie będę musiała od razu kupować większego nawet do drugiego pokoju..tak mieliśmy z Filipem, zaczął figlować za bardzo w małym i musieliśmy kupić tapczanik, a ze był z kompletu - to i całe meble odrazu...i stały poźniej poł roku w paczkach bo tylko łozko było nam potrzebne bo spał jeszcze z nami i nie było miejsca...wiec takie łóżeczko przekształcane było by dobrym rozwiązaniem - tak mi się wydaje..a komode potrzebuje, wiec chce dopasować i by była na później...gdybym miała pewność ze za 3 lata będzie jeszcze szafa do kompletu to bym się nie zastanawiała tak długo...:zawstydzona/y:
mąż trochę mi w głowie miesza, bo mówi, żebyśmy małe łóżeczko kupili w kolorze sypialni i później całe jakieś meble(a mnie się podobają tylko 2, które kosztują 750zł i szkoda mi kasy żeby później go nie uzywac, no i komodę i tak muszę kupić, i teraz dylemat czy dopasuje poźniej do komody meble żeby się nie zmarnowała)..i już naprawdę sama nie wiem....taka jestem zakręcona w tej ciązy i sie nie mogę zdecydować...najgorsze to to że już trzeba - bo z tego drewnostylu czy trolla na meble czeka się 6-8 tyg. :szok:
Ach ta ciaza....

forever, ja właśnie nie wiem które pasuje do komody... W sumie to chyba żadne, ale juz nie mam siły i czasu dalej szukać.

Zebrra, mi też sie chyba najbardziej podoba to co Tobie, ale z kolei to
trzecie jest b. korzystne cenowo- 300zł z materacem!
Powiedz kochana czy ten materac jest dobry, jaki w końcu kupować
Gryka- pianka-kokos??

czy 10x60x 120??

Aestima mnie rodzice kupili już materacyk właśnie gryka - pianka - kokos i 10 cm na wysokość i jest naprawdę super:biggrin2:

Mysia, moim zdaniem na bank dopasujesz, przecież to nie musi być z tej samej firmy!! A teraz biały do dziecięcego pokoiku robi się popularny i białych szaf będzie coraz więcej. Ja się tym nie przejmuję i wierzę, że na pewno uda mi się dopasować, a jak nie zrobię sobie szafę na zamówienie;)

Ostatnia edycja:
Zdjęcie010.jpgZdjęcie8.jpgHej dziweczyny chciałam pochwalić się dzisiejszymi łowami z lumpka. Za wszystkie 3 rzeczy zapłaciłam 5złZdjęcie009.jpg
Madziolka ja też wybiorę łóżeczko z DREWEXU z szufladą, tylko raczej w kolorze słomkowym albo teak. Tylko ceny znalazłam niższe i to w hurtowni. Zaraz jak je znajdę to napiszę po ile.

reklama
Dziewczyny
Czy macie już kupione łóżeczka??? Jeśli tak to jakie, bo ja się nie mogę zdecydować :-( i nie mam pomysłu. Planowałam kupić łóżeczko - kołyskę, takie
Klupś Łóżeczko Radek II TEAK kołyska materac (1484948863) - Aukcje internetowe Allegro
ale sama nie wiem, bo ta blokada kołysania wydaje mi się taka "marna".
Z drugiej strony jednak, boję się kupować tradycyjne zwykłe łóżeczko (bez kołyski), bo moja Dominika bardzo płakała jak była mała, stale nosiłam ją na rękach lub woziłam w wózku...całymi nocami, gdybym miała wtedy kołyskę to byłoby o wiele łatwiej! Jak miał urodzić się Damian dokupiłam kołyskę a łóżeczko miałam po Dominice i kołyska sprawdziła się naprawdę rewelacyjnie!!!!!!!!
Teraz nie mam możliwości zakupienia i tego i tego, dzidzia będzie na razie z nami w pokoju i nie wiem co robić. nawet jak zdecyduję sie na samo łożeczko to też nie wiem jakie kupić. MOże podpowiedzcie proszę jakie Wy kupujecie lub kupiłyście!!!

Do góry