reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Witajcie Mamuśki!
postanowiłam zaglądnąć do Was, bo właśnie zaczynam się zastanawiać nad zakupami:)
po moim pierwszym synu nie pozostało za wiele, więc czekają nas zakupy prawie wszystkiego od początku.
Muszę poczytać co proponujecie i jakie są opinie i nowości.

Ja zawsze byłam za kołyską (niekoniecznie z funkcją kołysania) tak abym mogła mieć dziecko blisko łóżka przez pierwsze miesiące, później łóżeczko (wersja turystyczna - wygodna i praktyczna) no i kojec (a'la łóżeczko) w salonie aby dzidziek miał swoje miejsce do zabawy, był przy nas - widział co się dzieje dookoła a nie koniecznie na rękach.
Z doświadczenia z Karolkiem, te wszystkie rzeczy sprawdziły się idealnie. Mam jedynie problem z wózkiem.
Chcemy taki co będzie miał wszystko w jednym, tj gondolę (z możliwością montażu w samochodzie) fotelik, spacerówkę no i aby miał 3 kółka z czego to przednie obrotowe :D możecie coś polecić?

izka o wózkach tu była zacięta dyskusja wcześniej.Cofnij się i poszukaj to zobaczysz dużo opini i ciekawych stronek.
Z tego co pamiętam dziewczyny wybierały firmę Tako albo X-lander bydwa maja funkcje o których piszesz.

Aestima, dziękuję, już go oglądałam, mam jeszcze kilka na oku, jest z czego wybierać,
choć głównie chodzi mi o opinie i może sugestie na co najbardziej zwrócić uwagę.
Przy Karolu kupiłam taki dosyć tani trójkołowiec i w efekcie końcowym złamał się element składający wózek, nie można było zamontować fotelika do niego, ogólnie zakup nietrafiony, ale moja to wina bo firma no-name więc co się dziwić, teraz na cenę nie patrzę, bo w efekcie końcowym Karol miał chyba 4 wózki i cenowo wyszłoby tyle co jeden porządny na samym początku :)
Zależy mi też aby spacerówka była z możliwością montowania w dwie strony, tzn przodem i tyłem do kierunku jazdy.

tusen, ale iza chce trzykołowy a my tu głównie o czterokołowcach rozprawiałyśmy.
A może quinny? jest trzykołowy chyba?

reklama
spoko kobitki,
jeszcze trochę czasu mam na podjęcie decyzji :)
ale faktycznie kładę nacisk na trzykołowy, choć nie do końca mówię "nie" dla czterokołowego :D

Do góry