reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Traschka, super wózio - gratuluję! :)

Było o sudocremie, u nas podobnie jak u Barmanki się nie sprawdził. Tyle tylko, że ja za namową położnej nie smarowałam pupy niczym przy przewijaniu. Do sudocremu podchodziliśmy kilka razy przy zaczewienieniach, ale nie było po nim poprawy. Pomagał nam clotrimazol, ale to było moze ze 3-4 razy w czasie całego okresu pieluchowania.
Generalnie używałam mokrych chustek (ja również polecam dada), a kiedy pupka robiła sie czerwona - myłam wodą z mydłem takimi dużymi wacikami.

Moje dzieci kolek nie miały, ale z doświadczenia znajomych - żadne specyfiki im nie pomagały...

Barmanka, piszesz, że przy karmieniu piersią wystarczą 2-3 butelki i że Twój synek nie akceptował niekapków... U mnie kompletne przeciwieństwo - Jasiek nie zaakceptował żadnej butelki, za to od 6 mca pił z kubeczka ;) Myślę, ze nie warto kupować kilku butelek, jedną w razie jakiś nieprzewidzianych sytuacji - tak, ale nie więcej. Można dokupic, nie ma z tym żadnego problemu.
Ja z Jasiem kupiłam butelki i generalnie nie użyliśmy żadnej, bo po prostu żadnej nie chciał...
To są sprawy bardzo indywidualne i nie przewidzimy, co wybierze nasze dziecko...

To samo z laktatorem... Przy Wice miałam i elektryczny (nuk) i ręczny (medela) i jedyne co mogę powiedzieć, że wolę dobry ręczny (np. medela właśnie), niż elektryczny firmy, która nie specjalizuje się w takich sprzętach (tak jak nuk)... Teraz kupiłam ręczny TT, ale trochę nie przemyslałam, bo przy Jasiu nie użyłam laktatora ani razu... ;)

Cinamon, ja też na większość rzeczy szczepiłam Jasia, ale nie żałuję... Szkoda tylko, ze tyle to u nas kosztuje...
Wika miała atopowe zapalenie skóry i używaliśmy emolientów (pamiętam, ze najczęściej kupowaliśmy oillan, ze względu na cenę), ale teraz planuję zwykłą parafinę, masło shea i mydło marsylskie.

Aestima, bardzo mi się podoba Twoja komoda, masz ją już? I jak sprawa leżaczka z Tchibo? Dosłali Ci go?

Mrsmoon, gratuluję zakupu :) Dobrze, że upolowałas wózio w tym kolorze, w którym chciałaś :)

Łóżeczko turystyczne - my mamy chicco, jakieś takie zwykłe. Zaraz znajdę... CHICCO KOJEC LÓŻECZKO SPRING TURYSTYCZNE 2KOLORY (1483350184) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy pamiętam, że wybrałam właśnie to, bo miało rozpinany ten dłuższy bok..

Katamisz, kciuki za rozwiązanie sprawy lezaczka!

reklama
forever jeśli planujesz dłuższe spacery to bez torby chyba będzie ciężko, no chyba że masz swoją bardzo dużą. Do takiej torby wrzucasz pieluchy, słoiczki z jedzeniem, butelkę, krem, kurteczkę, chrupki i co tam jeszcze chcesz. Zrobię fotkę jak kupię baterie, niestety wysiadły mi kilka dni temu:( W środku torba jest bardzo przestronna, ma dużą przegrodę na duże rzeczy, z drugiej strony rozwijany przewijak, dużo małych przegródek wewnątrz i zewnątrz na drobiazgi. Mi się wydaje OK:)

Forever, jeśli chodzi o zabawki zawieszki, to polecam firmy Lamaze :tak:są naprawdę rewelacyjne!! Wiem to nie tylko ze swojego doświadczenia ale również dużo majówek 2009 chwaliło sobie zakup zabawek z tej firmy
Tutaj masz przykładowe zabawki LAMAZE DUZA INTERAKTYWNA ZABAWKA ZAWIESZKA wzory (1459678235) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A z Tiny Love polecam pomarańcze TINY LOVE Mój PIERWSZY OWOC POMARAŃCZA Wyprzedaz (1463084121) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Aestima, kolor wózka jest p-r-z-e-p-i-ę-k-n-y :tak::tak:

Traschka, bardzo fajna torba. A powiedz mi - pytam z ciekawości - po co jest to kółeczko w lewym górnym rogu? Tylko tak dla ozdoby czy też spełnia ono jakąś funkcję?

barmanka też się zastanawiam:) Myślę, że do tego kółeczka mozna włożyc butelkę bo akurat się fajnie mieści i mieć ją na wierzchu ale nie jestem przekonana czy to takie funkcjonalne... tak czy owak ładnie wygląda:)

forever śliczna ta huśtaweczka.Jednak ja planowałam coś co posłuży mi bardziej jako leżaczek(lżejszy i poręczniejszy) a druga sprawa ,że planowałam zakup do 200 zł a huśtaweczka to wydatek rzędu 300 zł i więcej(w sklepie zdecydowanie drożej)A co do torby to popieram traschkę w przypadku jak planujesz spacery to bez torby raczej ani rusz chyba ,że zmieścisz do własnej na ramieniu ;-)
Dzięki dziewczyny za kciuki.Leżaczek wysłali do serwisu-w ciągu 2 tygodni się dowiem.W każdym razie żądam nowego oryginalnie zapakowanego tym razem...

Zebrra :-D Jak się miewasz ?
Traschka - pewnie prędzej czy później długie spacery przede mną, zresztą lubię chodzić :tak: Na razie napisałam maila do Sprzedającego parasolki, który ma pasująca mi kolorystycznie do wózka czy jest szansa na torbę - bo ma też torby - w tym kolorze. Czekam na fotki.
barmanka79 - jak duże są te zawieszki Lamaze ? Myślę, że pomarańcza dołączy do jabłka, bo jest naprawdę fajna :tak:
Katamisz - trzymam kciuki w sprawie leżaczka. Ja stwierdziłam, że będę i więcej funkcji i na dłużej jak będzie 2w1. Do swojej torby to napewno wiele więcej nie zmieszczę - zawsze chodzę z ciężkimi worami :-D Moje pytanie zmierzało do tego bardziej czy jest potrzebna jest specjalna torba do wózka czy jakakolwiek - w miarę spora i pojemna - wystarczy, bo tego u mnie dostatek.

reklama
Do góry