reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Ja jak Beniś się urodził miałam profilowaną wanienkę...do leżenia była a z drugiej strony do siedzenia jak dziecko starsze...na następny dzień mąż jechał kupić zwykłą bo ta była strasznie niewygodna...nie lubię profilowanych wanieniek

reklama
Agatka, ja też uważam że kołderka do wózka jest zbędna. Nie ważne w jakim miesiącu urodzi się dziecko.
W chłodniejsze dni doskonale sprawdzają się kocyki. Zimą zaś wystarczy kombinezon i śpiworek, w duże mrozy wystarczy jak pod śpiworek położysz kocyk - będzie on nawet lepszym rozwiązaniem niż kołderka, bo kołderką nie okryjesz tak szczelnie maluszka jak kocykiem.
Osobną sprawą jest poduszka. Porozmawiaj z pediatrą, on Ci najlepiej wytłumaczy od kiedy najlepiej jej używać.

Cinamon, z Nuk korzystały dwie mamuśki z tych które znam. Jedna używała butelki, niestety nie jestem teraz w stanie zapytać jej o opinię gdyż jest w trakcie przeprowadzki do własnego mieszkania i nie ma na nic czasu. Druga korzystała z kubka "niekapka"...cóż...niekapek to chyba tylko z nazwy on miał, bo jeśli chodzi o funkcjonalność to porażka po całej linii...

świetne kocyki. Mi się ten niebieski podoba :tak:

Dubeltówka, my z Mamtu też mamy łóżeczko turystyczne, ale bez przewijaka. Niestety nie widzę już naszego wzoru na allegro....

Agabre, ja przy Marcelu miałam łóżeczko z płaskimi szczebelkami. Nie narzekam, wszystko było ok. jedyny minus - dla Ciebie może ona być ważny, dla mnie nie miało to znaczenia - to taki że w naszym łóżeczku nie było wyjmowanych szczebelek..
Piękna sukienusia z pierwszej fotki :tak::tak:

Mam pytanko, chcę kupić butelki TT, zastanawiam się czy podgrzewacz Canpol lub Avent będzie ok? Wejdą mi te butelki? Wie może któraś z Was? Bo mogę tanio kupić używane... Ale nie wiem czy ryzykować...

Doris dzieki za cynk odnośnie reala dzis sie tam wybiore :biggrin2:
traschka już wchodzę na tą stronę i oglądam - dzięki :biggrin2:
mrsmoon superancka fura :biggrin2:
agatkat musisz zmierzyć czy ci wejdzie, butelka TT 150 ma w obwodzie (najszersze miejsce) 24,5 cm a podgrzewacz sobie zmierz po prostu

Agatka, jak to niemowlak z poduszką??
Do 1, 2 roku życia poduszki zabronione są przez pediatrów i fizjoterapeutów...
Ja na lato ma ażurowy kocyk, na jesień taki grubaśny a zimą kombinezon i śpiworek. nie wiem kiedy miałabym tej pościelki używać...
Ja dla Filipa miałam i do łóżeczka i do wózka cieniutkie poduszki...jakoś jakpatrze na dziecko bez poduszki to mam wrażenie że czegoś mu brakuje, poza tym filip łąpał sobie rogi w łapki i trzymał się ich, wtulał się w nie...lubił to..

My mamy o tyle dobrze, że jak jedziemy do moich czy męża rodziców to mają jeszcze nasze, stare łóżeczka i nie potrzebowałam podróżnego. Te kupiliśmy bo mieszkamy w dwupoziomowym domku i normalne łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, a w salonie właśnie te podróżne. Myśałam też nad kołyską, ale była by tylko do 6 miesięcy. Też nie lubię pstrokatych łóżeczek i cieszę się, że udało mi się znaleźć właśnie takie bo mamy takie same kolory w salonie:)

dubeltówka ja ma ten sam problem i tak sie zastanawiam czy wózek wystarczy i myślałam o łóżeczku turystycznym...też właśnie oglądałam to samo co ty zakupiłaś, bo idealnie pasuje do salonu...kolorystycznie oczywiscie.
Tyle, ze ja gotujac, sprzątając będę stukać garami,a maluch będzie się wzdrygał jak będzie spał na dole, bo ja mam cały dom na dole "otwarty"...nie wiem czy nie zainwestuje w nianie i będzie spać na górze w sypialni...

Dobrze, że się pojawił temat łóżeczek :) bardzo podoba mi się jedno, ale z płaskimi szczebelkami. Nie jestem pewna, czy są one dobre dla maluszka. Chodzi mi o chwytanie i podnoszenie się dziecka, jak już będzie chciało wstawać. Czy będzie w stanie bezpiecznie złapać szczebelek? Zmieści mu się w rączce? Może głupie pytanie, ale w tym temacie kompletnie doświadczenia nie mam.
agabre tez jestem zakochana w łóżeczkach z płaskimi szczebelkami, zależy to od łóżeczka, niektóre maja płaskie ale węższe..ciężko mi coś o tym powiedzieć jak maluchowi będzie wygodniej, pewnie na okrągłych, ale i z płaskimi sobie poradzi - jak z płotem :-D

Ale sie ucieszyłam...moja mama kupiła trochę flanelowych pieluszek i wszystkie mi w nich brzegi wyszydełkuje różowym kordonkiem...pamiętam jak kiedyś robiła je mojemu braciszkowi i ja też jak byłam malutka takie miałam...ładnie tak wyglądają
misialina ja takie 2 pieluszki mam jeszcze po mnie i moim rodzeństwie - to nieprawdopodobne jakiej dobrej jakości ta flanela była...no i moja mama obszywałała je właśnie kordonkiem...

a ja się rozbujałam z zakupami, trochę na allegro poszperałam upatrzyłam i licytuje...troche juz kupiłam, no oczywiscie uzupełniłam też garderobę mojego synka..
jeszcze kilka bodziaków, pajacyków kupie i rampersów, na lato są super...
no teraz planuje zakup butelek i termokopiowanie, podgrzewacz jak nasz się nie spisze, to kupie używany..

Ostatnia edycja:
Podziękowania należą się Madzioolce, bo to Ona wynalazła tego sprzedającego :tak:

Dziewczyny, zdecydowałam sie na zakup u tego sprzedającego co polecała forever i madziolka, ale on nie ma żadnych komentarzy.
To nic?? Bo ja już wcisnęłam kup teraz...
Ciekawa jestem tylko kiedy przyjdą te ubranka bo kasę wpłaciłam od razu po kupnie czyli w poniedziałek a mamy piątek i nic, jak dzisiaj nie przyjdą to będę ścigać sprzedawcę, bo nawet osoby prywatne szybciej mi poprzysyłały ciuszki...

traschka strona z promocjami jest świetna!!! dzięki :)

dubeltówka ja ma ten sam problem i tak sie zastanawiam czy wózek wystarczy i myślałam o łóżeczku turystycznym...też właśnie oglądałam to samo co ty zakupiłaś, bo idealnie pasuje do salonu...kolorystycznie oczywiscie.
Tyle, ze ja gotujac, sprzątając będę stukać garami,a maluch będzie się wzdrygał jak będzie spał na dole, bo ja mam cały dom na dole "otwarty"...nie wiem czy nie zainwestuje w nianie i będzie spać na górze w sypialni...
mysia23 ja zawsze byłam zdania, że dziecko nie musi mieć kompletnej ciszy jak spi, wręcz przeciwnie telewizor lub radio są bardzo wskazane. Dzięki temu później nie będzie budziło się z byle hałasu. Moja Emilka zawsze drzemała w salonie przy telewizorze, a teraz nawet jak przyjdą znajomi i zachowują się głośno to mała śpi i się nie budzi;-)

reklama
Byłam w Realu. Koszul i pidżam dla ciężarówek jak na lekarstwo. Biustonosze do karmienia przebrane - o miseczce D nie ma mowy. Lovella bez płynu gratis jak w linku do gazetki, ale i tak się opłacało kupić jak popatrzyłam na ceny na Allegro za 5 kg opakowanie. Paklanki wygrzebałam z jakiegoś kąta - cene miały pod produktem starą, ale czytnik pokazywał promocyjną - kupiłam 5 opakowań. I jeszcze chusteczki Pampers Sensitive chyba 6 opakowań za jakieś 25 zł. Duży wybór głównie body oraz trochę pajacyków - również małe rozmiary - raczej dla dziewczynek. Skusiłam się na parę.
Madzioolka :-( z tym Sprzedającym. Głupio mi przed resztą. :zawstydzona/y: Daj znać jeśli będziesz miała jakiekolwiek wieści - ja jestem niemiarodajna bo listonosz nie sprawdzając czy jestem w domu zostawia awiza - choć dziś obiecał, że się poprawi - a ja chodzę na pocztę albo wysyłam Tatę Młodej co 2 tygodnie.

Do góry