reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Ja bym wybrała ten drugi.
Ten pierwszy może i na pierwszy rzut oka wydaje się fajniejszy, ale myślę że po kilku praniach nie będzie już taki fajny :sorry:
Z czystym sumieniem moge polecić ten kocyk,
KOCYK 110x90 Baby Ono Z MIKROFIBRY (1443831118) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Marcel ma go prawie 2 lata, prany kilkakrotnie i nic się nie zmieniło w strukturze (ani kolorze) materiału. (jest z mikrofibry - i właśnie z tego powodu myślę że ten drugi kocyk z Twojego linka będzie lepszym wyborem).

Aestima, świetna ta koszula!:tak: Niesamowity pomysł, połączenie koszuli z bodziakiem zapinanym w kroku.
Co do otulaczka, to ciekawa jestem jak jego użyteczność ma się do użyteczności rożka ;-) Masz może rożek? Co by móc sprawdzić które jak sprawuje..
Jak pamiętam, to ja prałam dziecięce ciuszki tylko raz. Czyli od razu w dziecięcym proszku. Prałam je jakoś na 1,5 miesiąca przed porodem.

Forever, te gaziki nasączone spirytusem do przemywania pępuszka są do kitu :no: Miałam kilka "darmówek"... Nie wymyjesz dobrze pod kikutkiem. Najlepszy to spirytus (ten wysoko % odpowiednio rozcieńczony) i do tego dzieciowy patyczek (kołeczek) do wycierania woskowiny usznej.

Kati, maści majerankowej używa się gdy dzieciątka ma katarek, smarujesz wtedy delikatnie skórę pod noskiem.

reklama
Traschka - dzięki za link, już dodałam do ulubionych.:-) Może być przydatny przy zakupach gł. pieluch, proszków do prania, a potem żywności.
barmanka79
1. ja kupiłam i śpiworek i kombinezonik u tego Sprzedającego - napiszę jak dostanę
2. skoro gaziki do kitu to zwykły spirytus czy jakiś specjalny ?
3. odnośnie połączenia koszuli z body to ja poluję na jakieś fajne spódniczki z body - co można też określić jako sukieneczka z majteczkami :happy: - tj. nie przesłodzone kolorystycznie i fasonowo

Aestima - pokazałam mężowi przed chwilą ten komplecik z Kubusiem... Mieliśmy już nic nie kupować, a jemu tak to się spodobało, że mnie zaczął prosić, żebyśmy kupili - jako wiesz, zakończenie kupowania ciuszków ;-)Uśmiałam się... I wszystko przez Ciebie... Hi hi, dzięki ;-) Mam nadzieję, że w poniedziałek jeszcze będzie można kupić - wtedy będę miała pieniądze.

A ja dzisiaj jadę do reala po koszule nocną dla ciężarnych.Dzięki doris za info bo nawet bym pewnie nie wiedziała ,że teraz jakieś promocję dzieciowe i mamusiowe tam są ;-)
A traschka tobie słońce dzięki na linka PromoBaby.pl :*

Dziewczyny, zgodnie z obietnicą prezentuję mercedesa naszej kruszynki
Zobacz załącznik 331149Zobacz załącznik 331150Zobacz załącznik 331151Zobacz załącznik 331152Zobacz załącznik 331153Zobacz załącznik 331154Zobacz załącznik 331155Zobacz załącznik 331156Zobacz załącznik 331157Zobacz załącznik 331158

traschka, do gondoli będziesz kupować jakiś dodatkowy materacyk? w instrukcji przeczytałam, żeby po włożeniu materaca zostala zachowana jakaśtam wysokość do krawędzi wózka. Ale przecież w środku jest już materac, więc chyba nie trzeba kupować?

mrsmoon piękny wózeczek!! Kolor robi wrażenie, rozumiem dlaczego tak na niego polowałaś:) I masz takie same zasłony w domu jak ja!! Ikea:) Ja nie kupuję materacyka chyba... nie wiem, zaskoczyłaś mnie tym pytaniem. Mi się wydaje, że on wystarczy...

forever, katamisz cieszę się, że link się przyda. Mnie zachwyciła ta strona, świetny pomysł w ogóle:)

Super wózek, ja tez kupilam X landera. a jaki twój ma kolor bo na zdjęciach ciężko mi dojrzeć właściwą barwę :-). Mój wózek też na zdjęciach ma trochę inny kolor niż w rzeczywistości

reklama
Aestima, fajna ta komoda, robiona troszkę na stary styl - super!

Katamisz, świetne zakupy, najbardziej podobają mi się te 2 pierwsze fotki:tak:

Dagamit, nie znam opinii na ten temat tej wanienki, więc ciężko mi coś powiedzieć.
Wiem, że te wanienki są do kitu (wszystkie mamy co się na nią skusiły jak najszybciej się ich pozbywały...). Teraz widze że na allegro pojawiło się jakieś zielone badziewie :crazy:
WANIENKA FISHER PRICE AQARIUM BCM (1468741595) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Maść majerankową - z tego co kojarzę - to można używać od samego początku.. Tak mi coś świta. U nas nie była przetestowana młody pierwszego "katarku" (czyt trochę rzadkich smarków leciało mu z nosa) dostał w wieku 1,5roku...
Wiecie co do apteczki.....
Ja też się okupiłam jak głupia, dużo produktów przywiozłam z Polski (tutaj jest mało takich wspomagaczy dla maluszków). I powiem Wam że wszystko wyrzuciłam.. leki się przeterminowały..Prawda była taka że Marcelito nie chorował..

Do góry