reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima kurcze fajny ten rogal Motherhood sama już nie wiem czy lepiej ten oryginalny czy tamten tańszy zamiennik.A jakie on ma wypełnienie??Też kuleczki styropianowe??

Co do wanienki jak dla mnie najlepsze rozwiązanie jak już kiedyś wspominałam - stelaż + wanienka (z opini koleżanek) a dla mnie komoda + wanienka.Nie muszę się schylać bo komodę mam akurat na dobrej wysokości.A co do tej wanienki niebieskiej to bardzo ładna i obszerna ale tak czy siak ja mam wannę osadzoną nisko i nawet po nałożeniu jej na wannę byłoby dla mnie za nisko i nie wygodnie.

reklama
Aestima...w Smyku butelka z TT kosztuje 34 zł, a na allegro 13,99...to ja mam za to 2 szt...poza tym oglądałam ciuszki i zwykły bawełniany pajac kosztował prawie 40 zł...bez rewelacji...to ja piękne rzeczy w lumpku znajduje...ale wiadomo to jest firmowy sklep i muszą zarabiać...a i okazje pewnie też się trafiają

dagamit fajna ta wanienka, choć jak dla mnie byłaby za nisko. Mój kręgosłup by nie wytrzymał na takiej wysokości, planuję stelaż pod wanienkę. Jednak stelaż mam na wysokości pasa a góra wanny lekko powyżej kolan...

Aestima ja kupiłam buteleczki TT i do tego dokupiłam termoopakowanie. Ładnie wyglądają:)

Misialina niektóe rzeczy w smyku wychodzą bardzo tanio. Kupiłam tam pieluszki (coś ok 1,60 za jedną) i kocyki (29 zł - baaardzo łądne!). Ale jest też masa drogich. Trzeba się dobrze porozglądać:)

Katamisz ja dostałam taki rogal za 59 i jest fantastyczny. Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens tyle płacić, chyba że bardzo zafascynował cię wzór:) A te kupony podobno w najnowszym "mamo to ja".

Misialina- tak ciuszki drogie, ale za termoopakowanie i butelkę dałam 36 zł a na allegro kazde z nich kosztuje ok 21-24zl, więc w smyku wyszło taniej:)
Rogal natomiast tak jak w necie więc nie przepłaciłam. Zazwyczaj tez kupuję na alegro, ale tym razem b. opłaciło się w smyku:)

Katamisz- ja decyzję o rogalu podejmowałam dlugo- nie mogłam się zdecydować i jak byłam w szpitalu babeczka miała ten motherhood i b. polecała, wypróbowałam go sobie i jest ok- on jedyny jest w kształcie litery c- fajnie podkłada się go pod głowę i ma takie załamanie (na fotkach nie widać), że można go zwinąć w takie gniazdko- idealne do siadania po porodzie.
Poza tym dla mnie najlepsza jest ta pozycja (fajnie podtrzymuje kręgosłup) a kształt litery c ją umożliwia- 2_1.gif

A wypełnienie- nie steropianowe kuleczki, tylko takie normalne:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a po co pościel do wózka? nie wystarczy na jesień gruby kocyk a na zimę kombinezon i śpiworek?? Trzeba mieć jeszcze pościel??

Agatka, ktoś tu wrzucał śliczną pościelkę w krateczkę- taką pastelową, ale to była do łóżeczka...

Ale do tej schylać się nie trzeba - właśnie po to jest ten stelaż na dużą wannę - tak jak na obrazku - mój mąż ma prawie 2 metry i to on głównie będzie kąpał małą, więc nie byłoby szans, żeby nachylał się do środka wanny :-)
ja rozumiem ze stelaz kladzie sie na wanne wiec wanienka jest na podwyzszeniu, jedank jak dla mnie trzeba sie schylac, a mam tylko 165 cm wzrotu. Julie najwygodniej bylo mi kapac na komodzie lub na stole w kuchni, o nie musialam sie schylac, M. rowniez, oba meble siegaja mi do mniej wiecej do polowy bioder, moze troszke nizej, natomiast wanna troche powyzej kolan wiec roznica jest ok 30 cm. Teraz chyba zakupie stojak na wanieke. No ale oczywiscie kazdy ma swoj gust:tak:. Natomiast jezeli chodzi o obrazek ta ja mam wrazenie ze ta pani kleczy

dagamit fajna ta wanienka, choć jak dla mnie byłaby za nisko. Mój kręgosłup by nie wytrzymał na takiej wysokości, planuję stelaż pod wanienkę. Jednak stelaż mam na wysokości pasa a góra wanny lekko powyżej kolan...

Katamisz ja dostałam taki rogal za 59 i jest fantastyczny. Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens tyle płacić, chyba że bardzo zafascynował cię wzór:) A te kupony podobno w najnowszym "mamo to ja".

Myślę, że w przypadku zakupu wanienki nalepiej sugerować się właśnie możliwościami "lokalowymi" i wysokością zamontowania dużej wanny - moja jest taka, że jak ustawię na niej stelaż z wanienki dziecięcej i ją na niej zamontuję, to znajduje się ona na wysokości moich bioder, czyli w sam raz. Podejrzewam, że w lecie spokojnie będziemy mogli kąpać małą w pokoju, ale zimą wolę już nie biegać po domu, tylko zostać w łazience, bo tam jest najcieplej.

Co do rogala to zgadzam się całkowicie - też mam taki z allegro za 59zł, może być całkiem prosty, może być też w kształcie litery C i na końcach ma sznureczki, więc można zrobić z niego takie gniazdko - jest świetny - w użyciu już ponad 2 miesiące i na pewno dla dzidzi też będzie super.

reklama
Agata moim zdaniem fajnie wygladalaby rowniz rozowa i zielona do grafitowego. Co do dostepnych wzorow to ja wogole sie za posciela do wozka nie rozgladalam bo nie zamierzam kupowac. Poduszeczka dla maluszka zbedna (a nawet odradzana), a do przykrycia kocyk, na chłodniejsze latnie dni lub wieczorki jakis cieniutki, natomiast na zime cieplejszy lub spiworek i kombinezonik. Moim zdaniem niewiele wykorzystasz ta posciel bo nasze dzieciaki urodza sie pozna wiosną/wczesnym latem wiec na kolderke moze byc za cieplo (przynajmniej mam nadzieje ze czeka nas cieple lato,a nie z ulewami jak zeszłe), a pozniej to juz kombinezony praktycznie sie zaczną

Do góry