reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

hehe nie no az taka optymistka to nie jestem ;) ze tylko 18 lat tak tylko dla przykładu napisałam :)))

ale było nie było do 18 poki nie zakonczy edukacji obowiazkowej chyba rodzic musi łolzyc na dziecko ;)))
oj nie posiedze bo maly kopie i mnie do tego jeszcze kregoslup boli ;) ide do meżulka bo chory biedactwo i wygląda jak kupka nieszczescia ;)

reklama
Nawet nie wiem ile kosztują np. chusteczki huggies za paczkę?
może ty coś wiesz i doradzisz?
Niestety nie doradzę, z bardzo prozaicznego powodu - nie mieszkam w Polsce :sorry:
Mojej cioci dzieci był np uczulone na oryginalne Pampers :baffled:

Zakładam, że Twój synuś był uczulony na jakiś składnik Sudocremu.
Być może masz i rację :tak: Wiem tyle tylko że na odparzenia nam nie pomógł:no:

w takim razie kupię po paczuszce i zobaczę
nie polecam takiego kupowania.. W poprzednim poście do Forever opisałam co sie stało u nas :-(

dziś dostałam przesyłkę, dotarł mój laktator, wyglada że będzie działał dobrze ale okaże się po porodzie :-)

ja kupilam bella neborn bo maja dziurke na pempek

sasiadki odradzały mi pampersy ponoc z belli rosmanna sa znacznie fajniejsze i tansze :) no ale zobaczymy w praniu
Ironia - ja dziś wpadłam na rekonesans do Rossmana. I oni mają tylko jedną markę własną niedrogą ale czy z dziurą na pępek ? Bella istotnie ma takie. To które miałaś na myśli ?
Jako alternetywne pieluszki Pampersy tylko za to dość spory wybór chusteczek - nawet sobie ceny pozapisywałam.
Byl też Sudocrem - w dwóch wielkościach - no i cena jest dość konkretna niestety. :szok:Oczywiście żeby mieć porównanie z Linomagiem trzeba uwzględnić pojemności opakowań.
I kolejną rzecz oglądałam - a mianowicie polecaną przez moją koleżankę wodę dla niemowląt. Co myślicie o czymś takim ?
Barmanka79 - w sumie coś w tym jest z testosowaniem pieluch co napisałaś. U mnie o tyle trudniej, że będę musiała sama po wszystko skakać.:-( Tylko kwestia dziurki na pępek - czy nie powinnam kupić Bella Happy a gdy się wszystko zagoi - przerzucić się na Rossamana - wersja najbardziej ekonomiczna ?
A co do wydatków na dziecko lepiej ich nie liczyć bo ręcę opadną.....:baffled:

A ja mam pytanie do Mam co mają w miarę male dzieci......teraz jest na rynku bardzo dużo pampersów ale mają one różne nazwy np sleep & play lub inne. Które są najlepsze i czym się rzeczywiście różnią???
Jak mój Damian był mały to używałam pampersów i Hugiesów. Ale pampers to był Pampers bez zbędnych udziwnien i dodatków. I jeszcze jedno, czy jest podział na męskie i żeńskie pieluszki...bo szczerze powiem jeszcze się nie przyglądałam :-)

Co do pieluszek, to my zaczynaliśmy od Huggiesów i były ok. Po jakimś czasie testowaliśmy różne pieluchy, w zależności co było w promocji :) Na szczęście Jaś nie miał uczulenia na żadne. Choć u mnie najsłabiej wypadły Pampersy.

Jeśli chodzi o kosmetyki to zaczynaliśmy od kremów Bambino, do pupy maść pośladkową - dawali taką w szpitalu a potem nam pediatra na receptę wypisywała. Tania, wydajna i dla nas skuteczna. Jeśli się zdarzyło jakieś odparzenie to egzamin zdawał sudocrem.
Chusteczki na początku Bambino. Huggiesy wg mnie beznadziejne, jakieś taki papierowe, szybko się rwały. Potem już testowaliśmy różne. Fajne są Biedronkowe :)

barmanko ja chcę kupić pampers jedną paczkę i jak będzie ok to dalej je kupować. A co do rozmiarów są 1 od 2-5 kg, ja chce kupić 2 od 3-6 kg. A co się zorientowałam to później jest podział na chłopięce i dziewczęce.
A co do chusteczek to koleżanka mi polecała na początek albo bambino albo pampers, a później te biedronkowe właśnie

A ja kupiłam już jedną paczkę pieluch ostatnio jak byłam w tesco bo były takie ładne w misie kolorowe i kaczki i takie oddychające z zapięciem na rzep.Fajne więc wzięłam na próbę.W paczce jest 80 szt a kosztowały 26,99.Ja pamiętam pampersy mojego Igora strasznie uczulały w pierwszych tygodniach i położna kazała mi kupić najzwyklejsze w biedronce.Tak zrobiliśmy i było o niebo lepiej.Później po jakimś czasie powróciliśmy do pampersów jeszcze i już nie uczulały.

reklama
Do góry